Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 7 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 26 Paź 2013 18:50 

Zbanowany
Gdy idziesz do nowego kraju na wakacje, zawsze trzeba mieć swój rozum wokół ciebie lub może spaść do oszustwa. W miejscach takich jak Tajlandia jest to bardzo trudne, jak Thais są naturalnie bardzo gościnni. Wiele razy byłem miał zupełnie obcy wychodzi z siebie, aby mi pomóc lub kup mi posiłki. Zawsze czuję się źle o zamieniając je w dół, ale naprawdę warto słuchać twojej rady rodziców do ciebie, kiedy byłeś małym dzieckiem: "Nie rozmawiaj z nieznajomymi!" Scam powiem ci o dzisiaj nazywa "Scam Pokarm dla ptaków" i odbywa się przed Grand Palace, a tuż przed Policji Turystycznej. Chodzi w kategorii zmuszani do płacenia za coś, czego nie zamawiać lub prosić.

1. TAXI
Image

2. TUK TUK
Image
Wielu podróżnych przyjąć, że biorąc tuk-tuk jest tańszy niż taksówka (gdy po raz pierwszy przyjechał do Tajlandii, myślałem, że to samo). To nie jest zwykle. Gdy grad tuk tuk, kierowca może podają ceny wszędzie od 150THB do 500THB-jest to około 200 do 300 procent więcej niż cena taksówką. Często, nawet jeśli barterów Farangs, on lub ona kończy się płacić dużo więcej niż to, co rzeczywiste taryfy powinny być.

3. Darmowa jedzeniu dla PTAK
Image
Sposób to oszustwo działa to, że ktoś przyjdzie do turystów z torbą jedzenia ptaków. W tym przypadku jest to nasion ptaka. On rozprasza niektóre na ziemi, a następnie daje turystom już otworzył torbę. Robi to dość mocno chwytając rękę. On wtedy dać kolejną paczkę nasion ptaka i powiedział, aby wrzucić go do ptaków. I znów z trzecim worku.Turystyczny jest wyraźnie zdezorientowany, ale nie jak mu powiedziano. Gdy wszystkie nasiona poszedł potem odchodzi.Człowiek wtedy goni za nim i żąda, że płaci 300 bahtów. To jest 100 bahtów za worek! Nieźle jak na 3 prac minut.

4. JetSki Scam
Image
Turysta jest zobowiązany do podpisania umowy z operatorami Jet Ski zanim pokład Jet Ski i mieć ich zabawy . Koszt to około 700 bahtów ( 20 dolarów ) za trzydzieści minut. Kiedyturysta wraca do plażyThai operator Jet Ski będzie pokład Jet Ski i przynieść go na plaży. Tu jest miejsce, gdziescam rozpoczyna , jak oni ( teatralnie i dramatycznie ) wskazują, obrażenia i popytu , że turysta za to zapłacić , zwykle począwszy wszędzie od 30000 bahtów ($ 950) do 70000 bahtów ( 2200 dolarów ) , ale może to być 100.000 baht ( 3180 dolarów ) i up . Oczywiście szkoda ( głębokie zadrapania na spodzie Jet Ski , zadrapania lakieru , lubzłamane zderzak z tworzywa sztucznego) był tam cały czas . Często zdarza się , jeżeli nie większość czasu , to jestgrupa turystów są Scammed . Więcej ludzi , więcej pieniędzy.

5. Klejnot
Image
Jeśli nie jesteś ekspertem od kamieni, a następnie gorąco zachęcam, aby nie brać słowa innych ludzi, ile pieniędzy można dokonać, jeżeli sprzedaż tych kamieni na powrót do kraju pochodzenia. Ludzie tracą dużo pieniędzy na co dzień. Nie popełnij błędu, że jesteś inny.

6. Uwazaj na reszty
Image
powszechne oszustwo w ​​miejscach takich jak 7-Eleven i Family Mart w regionach turystycznych jest dać zmienić tak, jakby dał im 500 bahtów zamiast 1000 nocie bahtów. Wielu turystów nie są zaznajomieni z Tajski pieniędzy i często dają zły pieniędzy lub nie zauważyć, że ich zmiana jest nieprawidłowy. Sprawdź zmiany!

7. Sex Show & Ping Pong Show
Image
Nie wierz naganiaczy zewnątrz, którzy mówią, darmowe pokazy erotyczne i napoje tylko 100 bahtów każdego. Będziesz w efekcie płacić rachunek w tysiącach. Trzymaj się z dala, jeśli jesteś sam, ponieważ mogą obracać gwałtowne jeśli odmówi zapłaty.

8 . Swiatynia jest zamkniety
Image
To oszustwo może się zdarzyć, w pobliżu wszelkich atrakcji turystycznych, ale nadal dzieje się dużo poza Grand Palace. W miarę zbliżania się, ktoś powie, że pałac jest zamknięty dla różnych powodów. Ignoruj ​​ich jak będzie w końcu w każdym sklepie gem lub sklep krawca.

Ostatnio edytowany przez bonta2323 26 Paź 2013 20:17, edytowano w sumie 3 razy
 Profil Relacje PM off  

Złote Piaski w wakacje za 980 PLN 🏖️ Loty do Bułgarii i hotel na tydzień ☀️😍 Złote Piaski w wakacje za 980 PLN 🏖️ Loty do Bułgarii i hotel na tydzień ☀️😍
Costa Brava bez dziury w budżecie 😎☀️ 7 nocy all inclusive w Lloret de Mar za 1627 PLN 🏖️🌊 Costa Brava bez dziury w budżecie 😎☀️ 7 nocy all inclusive w Lloret de Mar za 1627 PLN 🏖️🌊
#2 PostWysłany: 26 Paź 2013 19:23 
Redaktor F4F
Awatar użytkownika

Loty: 1
Kilometry: 539
Krajów: 2 / 1.0%
Dzęki, bardzo przydatne.
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 26 Paź 2013 19:34 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 273
Kilometry: 473 820
Krajów: 40 / 19.3%
Polski wg Kalego jakoś idzie zrozumieć, ale tutaj to wysiadłem, nie rozumiem...
 Profil Relacje PM off
MaciekH lubi ten post.

#4 PostWysłany: 26 Paź 2013 19:35 

Loty: 551
Kilometry: 1 234 871
Krajów: 131 / 63.3%
złoty
też to mam ;) wygląda ciekawie, ale niektórych opisów po polsku nie rozumiem

#5 PostWysłany: 26 Paź 2013 20:09 

Loty: 267
Kilometry: 403 879
Krajów: 46 / 22.2%
niebieski
Przecież to wystarczy mieć troszeczkę oleju w głowie, przeliczać resztę i pokazywać, że jesteś we wszystkim obeznany i nigdzie nie zostaniesz okantowany. Wcale nie jest tak źle jak to opisuje autor. Ja pierwszego dnia bałem się płacić 100 bahtami za coś, co kosztowało 30, ale potem zrozumiałem że nie trzeba aż tak uważać. Po prostu jeśli zostaniesz oszukany np. na resztę, to domagaj się wydania poprawnej ilości. Nie jeździj taksówkami i tuk-tukami, autobusy są o niebo tańsze i wcale nie są wolniejsze (używaj google maps, żeby sprawdzić w która linię wsiąść żeby się dostać do celu). Zawsze jest też skytrain i metro we wschodniej części miasta. Nie zwracaj uwagi na zaczepiających ludzi, jeśli są zbyt natarczywi i nie rozumieją po angielsku, wydrzyj się po polsku (nigdy proste "spierdalaj" z odpowiednim akcentem mnie nie zawiodło, chyba nasz język brzmi dość agresywnie). Ogólnie artykuł bardzo wyolbrzymiony, nikt w Azji podczas 6tygodniowego pobytu nie był dla mnie agresywny. To tak jakby ktoś w Ameryce zrobił artykuł, który by mówił że w Polsce bardzo trzeba uważać na złodziei komórek i torebek, a powszechnym procederem jest oszukiwanie przez wszędobylskich Cyganów.
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 26 Paź 2013 20:57 

Zbanowany
O tych skuterach nie miałem nawet pojęcia, a to chyba częsta praktyka:
http://vod.pl/koszmar-w-tajlandii,142557,w.html

#7 PostWysłany: 27 Paź 2013 14:57 

Zbanowany
Gooorcz napisał(a):
Przecież to wystarczy mieć troszeczkę oleju w głowie, przeliczać resztę i pokazywać, że jesteś we wszystkim obeznany i nigdzie nie zostaniesz okantowany. Wcale nie jest tak źle jak to opisuje autor. Ja pierwszego dnia bałem się płacić 100 bahtami za coś, co kosztowało 30, ale potem zrozumiałem że nie trzeba aż tak uważać. Po prostu jeśli zostaniesz oszukany np. na resztę, to domagaj się wydania poprawnej ilości. Nie jeździj taksówkami i tuk-tukami, autobusy są o niebo tańsze i wcale nie są wolniejsze (używaj google maps, żeby sprawdzić w która linię wsiąść żeby się dostać do celu). Zawsze jest też skytrain i metro we wschodniej części miasta. Nie zwracaj uwagi na zaczepiających ludzi, jeśli są zbyt natarczywi i nie rozumieją po angielsku, wydrzyj się po polsku (nigdy proste "spierdalaj" z odpowiednim akcentem mnie nie zawiodło, chyba nasz język brzmi dość agresywnie). Ogólnie artykuł bardzo wyolbrzymiony, nikt w Azji podczas 6tygodniowego pobytu nie był dla mnie agresywny. To tak jakby ktoś w Ameryce zrobił artykuł, który by mówił że w Polsce bardzo trzeba uważać na złodziei komórek i torebek, a powszechnym procederem jest oszukiwanie przez wszędobylskich Cyganów.

ja przez 12 lat mieszkalem i uczylem sie w bangkoku codzienne widze jak oni oczukujac tych turystow ktory nie maja pojecia o tego scamming . nie kazdy wie o jetski scam albo o jedzenia dla ptak nawet mi to spotkalo >.>
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 7 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość