Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 10 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: Australia 01.2015
#1 PostWysłany: 07 Wrz 2014 02:12 

• Polska i tanie dojazdowo okolice (Londyn, Praga, Wiedeń itp.)

Dokąd
  • Melbourne

Data wylotu
  • 12.01.2015

Data powrotu
  • 26.01.2015

Długość pobytu
  • ok 2 tygodnie

Bagaż
  • Bagaż rejestrowany

Ilość pasażerów
  • 1

Sam znalazłem
  • nic poniżej 4800zł bez opłaty transakcyjnej

Dodatkowe informacje
  • Celem wizyty jest Australian Open, najlepiej w pierwszym tygodniu, więc loty muszą zahaczać o przynajmniej kilka dni z przedziału 19-25.01. Satysfakcjonujący będzie też dla mnie przylot/wylot do/z innego miasta w Australii (wtedy najchętniej z kilkudniową przerwą na zwiedzanie). Z moich obserwacji wynika, że bilety najlepiej kupować z około dwumiesięcznym wyprzedzeniem (jeśli się mylę, poprawcie mnie :)). Czas podróży i liczba przesiadek bez znaczenia, im taniej tym lepiej. :) Będę wdzięczna za wszystkie rady, sugestie i propozycje!

Pozdrawiam,
    Iza
 Profil Relacje PM off  

Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️ Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️
Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN
 Temat postu: Re: Australia 01.2015
#2 PostWysłany: 07 Wrz 2014 06:04 

niebieski
blisko 1500 taniej, ale z Paryża
Paris (CDG) to Sydney (SYD) - niedz., sty 11
Air China Limited Paris (CDG) to Beijing (PEK) - niedz., sty 11
Air China Limited 934 Dep: 7:30PM Arr: 12:40PM 10h 10m Boeing 777 Economy (V)

Layover in PEK pon., sty 12 4h 20m

Air China Limited Beijing (PEK) to Sydney (SYD) - pon., sty 12
Air China Limited 173 Dep: 5:00PM Arr: 7:40AM 11h 40m Boeing 777 Economy (V)

wt., sty 13

Melbourne (MEL) to Paris (CDG) - niedz., sty 25
Air China Limited Melbourne (MEL) to Shanghai (PVG) - niedz., sty 25
Air China Limited 178 Dep: 11:35AM Arr: 7:25PM 10h 50m Airbus A330 Economy (V)

Layover in PVG 4h 50m

Air China Limited Shanghai (PVG) to Paris (CDG) - pon., sty 26
Air China Limited 833 Dep: 12:15AM Arr: 5:55AM 12h 40m Airbus A330 Economy (V)

Cost per passenger (including taxes & fees) 1 145,10 US$
Total cost for 1 passenger 1 145,10 US$
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 07 Wrz 2014 12:28 
Awatar użytkownika

Loty: 94
Kilometry: 122 440
Krajów: 22 / 10.3%
niebieski
rainbowside napisał(a):
Celem wizyty jest Australian Open, najlepiej w pierwszym tygodniu...
Pozdrawiam,
Iza[/list]

Jednym z moich marzeń jest zaliczyć 4 Wielkie Szlemy i wierzę, że uda się to zrealizować. Szkoda tylko że Australian Open jest w pełni australijskiego lata przez co temperatury do zwiedzania kraju niezbyt przyjazne :(

Ostatnio edytowany przez 04patryk12, 08 Wrz 2014 09:26, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 07 Wrz 2014 17:48 

kubap1, wielkie dzięki! Myślisz, że warto już bookować te loty, czy jednak poczekać jeszcze trochę? Nie bardzo umiem ocenić szanse na pojawienie się podobnie atrakcyjnej cenowo oferty z jakiegoś lotniska bliżej Gdańska (bo na tańszą opcję chyba nie powinnam już liczyć).

04patryk12, australijska pogoda faktycznie odstrasza (zwłaszcza jeśli ktoś, jak ja, nie najlepiej znosi upały...), jednak nie zamierzam rezygnować ze spełnienia marzenia z powodu takiej błahostki. :D Jakoś przetrwam, sądzę że podekscytowanie wyjazdem i obecnością na AO może tu być bardzo pomocne. :)
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 07 Wrz 2014 17:52 

niebieski
Trudno coś tu wyrokować, sam szukam czegoś fajnego na styczeń do Nowej Zelandii. Linie malezyjskie walczą o klienta więc może coś się pojawić (jak nie zbankrutują), 2 miesiące temu do NZ były loty za 3600 z China Southern Airlines, ale nie miałem jeszcze pewności czy polecę. Wszystko się zdarzyć może :-). Poszukaj też lotów z Irlandii, często są fajne ceny.
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 07 Wrz 2014 18:14 
Awatar użytkownika

niebieski
mnie temperatura w Melbourne nie rozpieszczała
Załącznik:
aus.jpg
aus.jpg [ 162.03 KiB | Obejrzany 1023 razy ]

chyba z Pragi wyglada najlepiej
Załącznik:
Aus1.jpg
Aus1.jpg [ 87.78 KiB | Obejrzany 1002 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 01 Sty 2015 23:06 

Witam ponownie! :) Odkopuję swój stary temat, ponieważ z różnych przyczyn musiałam zrezygnować z wyjazdu... a teraz okazało się, że byłby on jednak możliwy. Mam ochotę spakować walizkę i oznajmić całemu światu, że lecę, ale po kilku głębszych oddechach zaczęłam się zastanawiać czy zdążę w ogóle w terminie wyrobić wizę. Pozostając jednak przy temacie lotów - udało mi się znaleźć lot z Warszawy za niespełna 3700 zł, co jest chyba świetną opcją, byłabym jednak wdzięczna, gdyby ktoś bardziej doświadczony w wyszukiwaniu utwierdził mnie w tym przekonaniu bądź podsunął ewentualnie lepszą opcję.

Image
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 01 Sty 2015 23:42 

Loty: 139
Kilometry: 298 747
Krajów: 33 / 15.4%
niebieski
Jeżeli nie musisz mieć specjalnego rodzaju wizy a tylko turystyczną to kosztuje ona 0 zł i jest wyrabiana przez internet w ciągu kilku minut.
Leciałem bardzo podobną trasą w 2014 roku (wylot i powrót do Budapesztu) z China Southern. Myślę, że cenowo trudno będzie znaleźć coś lepszego/tańszego z Warszawy.
Generalnie przesiadki w porządku (chociaż 6h na powrocie w CAN nie należało do przyjemnych). Z 4 lotów wykonywanych przez CZ 3 były wykonywane starymi samolotami z kiepskim systemem rozrywki pokładowej. W porównaniu do np. Emiratów to przynajmniej klasa różnicy (dotyczy to także posiłków). Moim zdaniem dla Australii warto jednak trochę wycierpieć.
Gdybym miał możliwość zakupu biletu za 3700 na dwa tygodnie przed wylotem to decyzję (pozytywną) podjąłbym w ciągu kilku minut.

#9 PostWysłany: 02 Sty 2015 01:31 

Wizę wyrobiłam, faktycznie dostałam już potwierdzenie na maila. Naczytałam się w internecie różnych rzeczy i bałam się, że przede wszystkim tu może być pies pogrzebany, ale możliwe, że te dłuższe terminy dotyczyły wyłącznie wniosków papierowych. W międzyczasie jednak moje cudownie tanie loty szlag trafił i chwilowo wyszukiwarki wypluwają jedynie opcje o przynajmniej kilkaset złotych droższe... Jak już chyba pisałam gdzieś wyżej, żadne przesiadki mi niestraszne - ważne, żeby lot był jak najtańszy, więc jeśli ktoś, coś, gdzieś widział - to ja bardzo chętnie. :) Jeśli nie znajdę nic atrakcyjnego cenowo, przełożę podróż na przyszły rok. Świat się raczej nie zawali, bo już przestawiłam swoje myślenie o Australii na kategorię trochę dalszego planu, ale skoro niespodziewanie pojawiła mi się możliwość wyjazdu, to nie byłabym sobą, gdybym chociaż nie spróbowała nic znaleźć.
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 05 Sty 2015 15:12 

Iza, też myślę o AO i australii w tym roku - odezwij się może na emila: tavla na gazeta.pl :)

co do połączenia, to zastanawiam się nad Emirates do Kuala Lumpur (ok, 2300) i stamtąd Air Asia do Melbourne (ok 1300), łącznie 3600 w dwie strony.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 10 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości