Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 32 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
#21 PostWysłany: 31 Sie 2012 09:02 

capricorn76 napisał(a):
No ja niestety nie dostałam zwrotu mimo tego, iż byłam chyba jedną z pierwszych osób składających ustną reklamacje na info linii...czyli 26 lipca. Szukam osób chętnych do złożenia pozwu zbiorowego...oszukanych przez OLT...nadmieniam, iż jest też przepis mówiący o tym, że gdy przewoźnik nas pasażerów nie uprzedzi 14 dni przed planowanym wylotem, iż podróż się nie odbędzie winny jest nam też oddać odszkodowanie w wysokości 250 euro

pozdrawiam :)

Witaj.Ja bilety na przelot załatwiałam przez biuro podróży więc czekam na zwrot od biura,natomiast co do odszkodowania to wysłałam reklamacje osobiście do OLT Express za potwierdzeniem odbioru i list mój odebrali teraz czekam 30dni na odpowiedz.Jeżeli Olt Express odmówi wypłaty odszkodowania kieruje wniosek do lotnictwa cywilnego i jak to nie pomoże wtedy chętnie przyłączę się do pozwu zbiorowego.Pozdrawiam.
 Profil Relacje PM off  

USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️ USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️
Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨 Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨
#22 PostWysłany: 31 Sie 2012 11:24 

Żaden problem, tylko nie wszyscy płacili za bilety kartą.
 Profil Relacje PM off  

#23 PostWysłany: 31 Sie 2012 18:13 

jacek69 napisał(a):
lusibog napisał(a):
capricorn76 napisał(a):
No ja niestety nie dostałam zwrotu mimo tego, iż byłam chyba jedną z pierwszych osób składających ustną reklamacje na info linii...czyli 26 lipca. Szukam osób chętnych do złożenia pozwu zbiorowego...oszukanych przez OLT...nadmieniam, iż jest też przepis mówiący o tym, że gdy przewoźnik nas pasażerów nie uprzedzi 14 dni przed planowanym wylotem, iż podróż się nie odbędzie winny jest nam też oddać odszkodowanie w wysokości 250 euro

pozdrawiam :)

Witaj.Ja bilety na przelot załatwiałam przez biuro podróży więc czekam na zwrot od biura,natomiast co do odszkodowania to wysłałam reklamacje osobiście do OLT Express za potwierdzeniem odbioru i list mój odebrali teraz czekam 30dni na odpowiedz.Jeżeli Olt Express odmówi wypłaty odszkodowania kieruje wniosek do lotnictwa cywilnego i jak to nie pomoże wtedy chętnie przyłączę się do pozwu zbiorowego.Pozdrawiam.

Chyba bardzo Ci się nudzi, skoro masz czas, by go marnować.
Sprawa o którą chcesz walczyć jest beznadziejna.
Odszkodowania płaci się z majątku firmy, nie budżetu państwa, więc nie wiem na co liczysz.
Na marginesie, chyba nie wiesz co piszesz, informując, że dołączysz się do pozwu zbiorowego. Pewnie jak większość myślisz, że kancelarie prawnicze będę takie pozwy pisać za darmo- jak na amerykańskich filmach- licząc na sporą prowizję, po wygranej sprawie.
Otóż nie, wiedzą, że po sprawie na żadne pieniądze liczyć nie będą mogły, bo wyrok zapadnie, a egzekucja jego będzie niemożliwa, więc zawczasu kasują blisko tysiąc złotych od łebka.
Nadal chcesz się dołączyć do pozwu zbiorowego? płacąc więcej na wstępie, niż teoretyczna wygrana!

To nie nuda mną kieruje to moja wściekłość na bandę złodziei, zapłaciłam przelot za własne uczciwie zapracowane pieniądze i nie dla przyjemności to zrobiłam tylko sytuacja mnie do tego zmusiła liczył się czas i w każdym normalnym kraju taka jest procedura reklamacji tylko oczywiście w Polsce wszystko działa inaczej.Co do pozwu zbiorowego może znajdziemy prawnika, który podejmie się tego zadania dla satysfakcji :D
 Profil Relacje PM off  

#24 PostWysłany: 08 Wrz 2012 12:16 
Awatar użytkownika

Loty: 107
Kilometry: 199 226
Krajów: 23 / 10.8%
niebieski
Zaraz po zawieszeniu lotow zadzwonilem na infolinie upomniec sie o swoje. Nie chodzilo mi nawet tyle co o pieniadze, ale o sam fakt, z ze dalem sie zrobic w bambo i zrobie wszystko aby to naprawic :) Kobieta z infolinii spytala tylko o nr rezerwacji i zadne inne dane ja nie obchodzily. Dla mnie wiadome juz bylo, ze zadnych pieniedzy od nich nie dostane. Poczekalem jednak 2 tyg, zeby nie bylo. W miedzy czasie ponownie zadzwonilem na infolinie z prosba o zwrot ALE podajac jakis totalnie fikcyjny i zmyslony nr rezerwacji... Pani przyjela bez problemu, na to ja pytam czy moze mi przypomniec skad dokad kupilem sobie ten lot.. Niestety nie miala wgladu do danych bo ona tylko przyjmuje reklamacje bla bla bla :D Oczywiscie zadej wplaty od OLT nie dostalem (coz za niespodzianka :D) W polowie sierpnia uchomilem chargeback w banku BGZ i dostalem zwrot warunkowy. Teraz w terminie do 50 dni "administrator urzadzenia" (cookolwiek tym jest) ma prawo negatywnie rozpatrzec reklamacje i cofnac srodki z konta lub pozytywnie wtedy kasa oczywiscie zostanie ;) Zaluje tylko, ze za drugi lot zaplacilem mtransferem bo nie chcialo mi sie klepac cyferek z karty :P

Tutaj screen ze zwrotu: http://prntscr.com/f6iv8
 Profil Relacje PM off  

#25 PostWysłany: 24 Wrz 2012 08:47 

niebieski
Adrian.jg napisał(a):
Zaraz po zawieszeniu lotow zadzwonilem na infolinie upomniec sie o swoje. Nie chodzilo mi nawet tyle co o pieniadze, ale o sam fakt, z ze dalem sie zrobic w bambo i zrobie wszystko aby to naprawic :) Kobieta z infolinii spytala tylko o nr rezerwacji i zadne inne dane ja nie obchodzily. Dla mnie wiadome juz bylo, ze zadnych pieniedzy od nich nie dostane. Poczekalem jednak 2 tyg, zeby nie bylo. W miedzy czasie ponownie zadzwonilem na infolinie z prosba o zwrot ALE podajac jakis totalnie fikcyjny i zmyslony nr rezerwacji... Pani przyjela bez problemu, na to ja pytam czy moze mi przypomniec skad dokad kupilem sobie ten lot.. Niestety nie miala wgladu do danych bo ona tylko przyjmuje reklamacje bla bla bla :D Oczywiscie zadej wplaty od OLT nie dostalem (coz za niespodzianka :D)

Ja dzwoniłem też wtedy w nocy, zgłosiłem reklamacje, ale o ile pamiętam to Pani na podstawie numerów rezerwacji podawała szczegółowe dane przelotu itd. Ogólnie wyglądało to bardzo OK wtedy.
Ale oczywiście nigdy pieniędzy nie zobaczyłem z powrotem.

Adrian.jg napisał(a):
W polowie sierpnia uchomilem chargeback w banku BGZ i dostalem zwrot warunkowy. Teraz w terminie do 50 dni "administrator urzadzenia" (cookolwiek tym jest) ma prawo negatywnie rozpatrzec reklamacje i cofnac srodki z konta lub pozytywnie wtedy kasa oczywiscie zostanie ;) Zaluje tylko, ze za drugi lot zaplacilem mtransferem bo nie chcialo mi sie klepac cyferek z karty :P

Tutaj screen ze zwrotu: http://prntscr.com/f6iv8

No właśnie! Tutaj pytanie. Ja za kilka biletów zapłaciłem poprzez KK/mTransfer, a kilka ROR/mTransfer.
O ile za te ROR/mTransfer odzyskać pieniędzy zapewne już się nie da, to pytanie mam o te płacone przez KK/mTransfer.

W załączniku fragment wyciągu.

Czy mogę ubiegać się o chargeback w takim przypadku?
 Profil Relacje PM off  

#26 PostWysłany: 24 Wrz 2012 14:38 

złoty
bartek. napisał(a):
O ile za te ROR/mTransfer odzyskać pieniędzy zapewne już się nie da, to pytanie mam o te płacone przez KK/mTransfer.

W załączniku fragment wyciągu.

Czy mogę ubiegać się o chargeback w takim przypadku?

Nie. Przelew z KK nie podlega chargeback'owi.

#27 PostWysłany: 25 Wrz 2012 08:47 

niebieski
Dzięki. Tak podejrzewalem. Mam nauczke :)
człowiek myślał zebezpieczniej (i szybciej) przez mTransfer bo numerów karty nie pokazuje i okazuje sie wręcz przeciwnie :)
 Profil Relacje PM off  

#28 PostWysłany: 25 Wrz 2012 16:42 

Jak tam u Was sytuacja? ma ktoś już uznaną reklamację chargeback? Ja złożyłem początkiem września, na razie muszę jeszcze trochę poczekać.

#29 PostWysłany: 04 Lut 2013 11:19 

Iwan napisał(a):
Jak tam u Was sytuacja? ma ktoś już uznaną reklamację chargeback? Ja złożyłem początkiem września, na razie muszę jeszcze trochę poczekać.

Składałam reklamacje tez we wrzesniu zwrot otrzymałam z Alior Banku 31stycznia 2013r
 Profil Relacje PM off  

#30 PostWysłany: 04 Lut 2013 17:11 

Ja dostałem zwrot od citibanku, choć musiałem się mocno postarać. Po przyjęciu zgłoszenia na infolinii powiedzieli, że prześlą odpowiedni formularz - i nic. Dopiero po moich kolejnych trzech telefonach dostałem druczek (z inf., że nieodesłanie go w ciągu 14 dni będą uznawać za moją rezygnację z dalszego prowadzenia sprawy). Odesłałem formularz, po jakimś miesiącu przysłali mi sms-a, że właśnie go zarejestrowali i teraz będą mieć 60 dni na rozpatrzenie sprawy. Pieniądze zwrócili mi tuż przed upływem tego terminu. Cała historia ciągnęła się prawie pół roku.

Ogólnie - przeszkadzali jak mogli, licząc, że się zniechęcę i odpuszczę. I pewnie wielu faktycznie odpuściło...
 Profil Relacje PM off  

#31 PostWysłany: 04 Lut 2013 17:36 
Awatar użytkownika

niebieski
krrnadam napisał(a):
Ja dostałem zwrot od citibanku, choć musiałem się mocno postarać. Po przyjęciu zgłoszenia na infolinii powiedzieli, że prześlą odpowiedni formularz - i nic. Dopiero po moich kolejnych trzech telefonach dostałem druczek (z inf., że nieodesłanie go w ciągu 14 dni będą uznawać za moją rezygnację z dalszego prowadzenia sprawy). Odesłałem formularz, po jakimś miesiącu przysłali mi sms-a, że właśnie go zarejestrowali i teraz będą mieć 60 dni na rozpatrzenie sprawy. Pieniądze zwrócili mi tuż przed upływem tego terminu. Cała historia ciągnęła się prawie pół roku.

Ogólnie - przeszkadzali jak mogli, licząc, że się zniechęcę i odpuszczę. I pewnie wielu faktycznie odpuściło...

Mialem to samo i tez w citi... Reklamacja złożona jeszcze w sierpniu 2012. Kasę dostałem w połowie stycznia.

Wysyłane z mojego GT-I9070 za pomocą Tapatalk 2
 Profil Relacje PM off  

#32 PostWysłany: 18 Lut 2013 23:29 

almukantarant napisał(a):
krrnadam napisał(a):

Mialem to samo i tez w citi... Reklamacja złożona jeszcze w sierpniu 2012. Kasę dostałem w połowie stycznia.

Wysyłane z mojego GT-I9070 za pomocą Tapatalk 2

Dostałem z Citi kasę w styczniu, reklamacja złożona w połowie sierpnia, po wypełnieniu druku i odesłaniu dostałem 3 smsy, ostatni na początku stycznia mówił coś o uznaniu reklamacji i pływie pieniędzy na konto. Poza długim okresem oczekiwania specjalnych problemów nie było.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 32 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 13 gości