Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 67 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4
Autor Wiadomość
#61 PostWysłany: 31 Lip 2017 15:03 
Awatar użytkownika

Loty: 225
Kilometry: 260 138
Krajów: 30 / 14.0%
niebieski
namteH napisał(a):
Aron napisał(a):
Chyba mój hiszpański jest za słaby bo nie widzę w tym artykule, by jakiś "lider" pochwalił i zachęcał do identycznych działań.

Tu masz artykuł z przed 10 dni https://elpais.com/ccaa/2017/07/20/cata ... 80731.html

Tutaj też nie widzę by była pochwała i zachęcanie do ataków na autobusy z turystami. Obiektywnie, chyba wszyscy się tutaj zgodzą, że takie działania nie zasługują na pochwałę, wolałbym inne metody.

Sam mam mieszane uczucia co do wprowadzania cywilizowanych ograniczeń, bo chciałbym nie być wyciskany finansowo, albo musieć z kilkumiesięcznym wyprzedzeniem rezerwować prawo do zwiedzania jakiegoś miejsca, ale też jestem w stanie zrozumieć, że jest też jakiś punkt krytyczny gdzie po jego przekroczeniu kolejny turysta przysparza więcej strat niż korzyści. Staram się jeździć w modne miejsca poza sezonem, ale w takich miastach jak Wenecja nawet poza sezonem jest tłok od trustów, jak pada cały dzień to da się ją zwiedzić bez przeciskania między ludźmi, no i oczywiście jest jeszcze opcja spaceru wczesnym świtem.
Więc jeżeli przeciętnemu turyście to przeszkadza to co dopiero ma mówić mieszkaniec.

#62 PostWysłany: 31 Lip 2017 15:07 
Awatar użytkownika

Loty: 171
Kilometry: 201 888
Krajów: 33 / 15.4%
niebieski
Liczba bzdur wypisywanych w tym temacie i próba ich maskowania pisaniem o "lewactwie" jest przykra.
Jeśli ktoś nie rozumie, dlaczego poważna część mieszkańców Barcelony nie chce więcej turystów, bo to degradujące dla miasta, pogarszające komfort życia i uderzające w nich ekonomicznie, to niech obejrzy ten film dokumentalny sprzed kilku lat:

2 ludzi lubi ten post.

#63 PostWysłany: 31 Lip 2017 15:33 

srebrny
a mnie ten watek zainspirowal... tak jak nie trzeba kupowac browaru, zeby napic sie piwa, tak nie trzeba jechac do BCN na dobra paejke [pure nonsense]

Załączniki:
paella.jpg
paella.jpg [ 59.01 KiB | Obejrzany 1903 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#64 PostWysłany: 31 Lip 2017 15:41 
Awatar użytkownika

Loty: 225
Kilometry: 260 138
Krajów: 30 / 14.0%
niebieski
sam robiłeś, czy jakiś lokal godny polecenia? bo tym zdjęciem narobiłeś mi apetytu mimo, że dopiero co wróciłem do roboty z obiadu

#65 PostWysłany: 31 Lip 2017 15:42 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
@Donovaninho
I to jest własnie kolejny przykład szukania kozła ofiarnego. Turysta to samo zło a my to święci! W takim własnie duchu rodzą się radykalne czyny.

Jak dla mnie, to temat można zamknąć. To co miało zostać powiedziane to zostało. Większość nie zrozumiała na czym polega problem więc i dalsza dyskusja nie ma sensu. Jak będzie coś nowego do dam znać.
rw30 lubi ten post.

#66 PostWysłany: 31 Lip 2017 15:49 
Awatar użytkownika

Loty: 169
Kilometry: 241 913
Krajów: 37 / 17.2%
niebieski
Czynię zadość.
 Profil Relacje PM off
macq91 lubi ten post.

#67 PostWysłany: 01 Sie 2017 01:13 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
No i dzień się skończył...ale panie (mają fisia na punkcie "praw kobiet") z grupy bandziorów miłujących przemoc i wartości rewolucji październikowej w Barcelonie musieli dać o sobie znać. Dziś w programie było rżniecie opon w wypożyczonych (dla turystów) rowerach.
:arrow: http://www.lavanguardia.com/local/barce ... uiler.html
@krasnal bądź tak uprzejmy i przenieś do właściwego tematu.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 67 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 7 gości