Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 70 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna
Autor Wiadomość
#21 PostWysłany: 05 Paź 2016 13:00 
Awatar użytkownika

Loty: 398
Kilometry: 705 675
Krajów: 73 / 34.1%
niebieski
@becek raczej nie masz racji. Jak dla mnie brak zapełniania trybun leży w głównej mierze w 2 przyczynach:
- brak sukcesów i ogólne stwierdzenie, że polska liga to marna kopanina (dla porównania Reprezentacja- są sukcesy to na każdym meczu komplet praktycznie, a wcześniej? Dla przykładu mecz Polska-Słowacja na Śląskim parę lat temu)
- opinia, że na stadionach jest źle i niezbyt bezpiecznie tez na bank ma tu jakieś znaczenie. Nawet mimo poprawy infrastruktury i tego, że daleko obecnie do tego co działo się kilkanaście lat temu wiele osób ma zakodowane w głowie to co pokazują media. Np mój ociec, który ostatni raz na meczu Legii był w latach 80 tych i akurat wtedy widział małą zadymę ciągle postrzega stadion Legii przez pryzmat tamtego zdarzenia ;)

Więc tak naprawdę kto chce to chodzi na mecze, ogląda, dopinguje i raczej tylko ewentualne sukcesy i wzrost poziomu gry mogłyby polepszyć frekwencję.

Tak więc myślę, że próby wykurzenia kogokolwiek ze stadionu mimo wszystko niewiele by dały. Jak wiadomo konflikty na linii zarząd-kibice przeważnie bardzo odbijały się na frekwencji i atmosferze.

Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚 Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚
Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️ Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️
#22 PostWysłany: 05 Paź 2016 13:02 
Awatar użytkownika

Loty: 220
Kilometry: 384 906
Krajów: 37 / 17.3%
luck1991 napisał(a):
Nie warto brać że sobą koszulki Legii. Lepiej założyć strój z napisem CR7 :-D

Eee tam wystarczy na wejsciu bluze zalozyc ;)
 Profil Relacje PM off  

#23 PostWysłany: 05 Paź 2016 13:04 
Awatar użytkownika

srebrny
Tom K napisał(a):
Dlatego masa dzieciaków jest na każdym meczu Legii. Bo się boją...
Kończ Waść wstydu oszczędź.
Już widzę to zapełnienie na polskiej lidze.

Jak nie masz o czymś pojęcia to się nie doktoryzuj;)

http://www.termalica.brukbet.com/nowa/aktualnosc/93-wysoka-frekwencja-w-niecieczy
i nie ma tam ani bandyterki ani oprawy
w dużych miastach jest po prostu patologia z która nikt nie chce nic zrobić
i ludzie nie chodza ogladac oprawy tylko sport, gdyby zliczyć kary nałożone na klub przez kibiców to można by za to kogoś kupić
Na Legii były komplety na dluuugo przed możliwością kupienia szalika w barwach a co dopiero oprawy
bandyterka out a normalni kibice/janusze szybko zapełnią po nich lukę
i może wtedy wróciłby stary zwyczaj i możliwość napicia się piwka na meczu?
ja pamiętam takie stadiony w Polsce

@‌Legion1‌
od robienia atmosfery to sa pilkarze a nie kibice
bywałem na małych stadionach na które przychodzili się ludzie spotkać,pogadać, popatrzeć, czasem coś krzyknąć
ale tam nie latały kamienie ani wyzwiska(no, po naszym przyjeździe już latały)
cały czas idzie przekaz ze stadionu jako miejsce chamstwa i bandyterki
czas to zmienic

kliknij pomógł
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#24 PostWysłany: 05 Paź 2016 13:14 

Loty: 79
Kilometry: 81 959
Krajów: 19 / 8.9%
srebrny
Cytuj:
Średnio 1300 kibiców ogląda spotkania drugoligowe w Niecieczy. To bardzo dobry rezultat, świadczący o dużym zainteresowaniu występami piłkarzy Bruk-Betu. Do tej pory najwięcej widzów - blisko 1500 zgromadziły zawody pierwszej kolejki z Okocimskim Brzesko. Niewiele ponad sto mniej było podczas ostatniego meczu z Resovią Rzeszów. Była to obok pojedynku Pelikan Łowicz – OKS 1945 Olsztyn najlepszy wynik tej kolejki.
W obecnych rozgrywkach drugiej ligi, najlepszą frekwencję na własnym stadionie mają zespoły Resovii i OKS Olsztyn (średnia odpowiednio blisko 1800 i 2500). Najwięcej fanów - 3000 oglądało mecz OKS Olsztyn z Olimpią Elbląg.

Proszę Cie, nie pisz już więcej na temat frekwencji :lol: :shock: :D i w czym problem napić się piwka na meczu ? Ja prawie zawsze pije jak jestem u mnie.

Termalica wyznacznikiem ilości i jakości kibiców. Serio przesadziłeś :D

Coś mi się wydaje, że dawno nie byłeś na stadionie w Polsce bo myślisz, że to co jest wyjątkiem jest regułą, a to nieprawda.

ile to już razy czytałem o mobilizacji "Januszy" - przyjdzie raz, przyjdzie drugi, a jak będzie taka pogoda jak dzisiaj w Krakowie to stwierdzi "a co będę moknął", kupie czipsy i piwko i obejrze w domu. Taki to właśnie jest Janusz "kibic".

Ostatnio edytowany przez Kravkrk, 05 Paź 2016 13:17, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off
cavani lubi ten post.

#25 PostWysłany: 05 Paź 2016 13:16 

Tak @‌becek‌ - piwo, kiełbaski i waniliowe szejki. Teatr jak w Anglii, gdzie widz nie może podnieść się z krzesełka.
Może już czas najwyższy żebyśmy byli na powrót awangardą normalności i pozwolili ludziom emocjonować się sportowym wydarzeniem? To nie jest kino i film o syrence, która przez 30 min. siedzi na kamieniu i merda ogonem, tylko mecz. Na meczu są emocje, czasem pojawi się złość, brzydkie słowo czy gwizdy. Dla widzów jest Canal+, dla kibiców jest stadion.
 PM off
4 ludzi lubi ten post.

#26 PostWysłany: 05 Paź 2016 13:17 
Awatar użytkownika

Loty: 398
Kilometry: 705 675
Krajów: 73 / 34.1%
niebieski
@becek też mam za sobą nie jeden wyjazd w niższych ligach więc wiem jak to wygląda i z czym można się spotkać.
Jak dla mnie piłkarze są od budowania emocji, atmosfery też, ale głównie emocji dla oglądających. Nie zmienia to faktu, że jednak dla części osób przybywających na mecz to co się dzieje na boisku to tylko dodatek do tego co dzieje się na trybunach.

#27 PostWysłany: 05 Paź 2016 13:20 

Loty: 213
Kilometry: 455 727
Krajów: 47 / 22.0%
niebieski
Tak @becek, piwo i gięta na stadionie to pełnia szczęścia dla Januszy. Ale pomyliłeś chyba prawdziwy stadion z knajpą. Taka wiocha to jak najbardziej do Niecieczy pasuje- tutaj pełna zgoda. Ale ten klubik to tylko krótki epizod w polskim futbolu tak jak Grodzisk Wlkp., Wronki czy Pniewy. Folklor jest wszędzie ale na krótką metę. Historię futbolu pisze się w większych miastach, gdzie nie ma miejsca na piknik. ;)
P.S. Ale Ty i "wstrętne" piwsko? Jakaś metamorfoza nastąpiła? Z tego co kojarzę na tym forum, to każdego podobnego "alkoholika" mieszałeś zawsze z błotem... :roll:
samaki9 lubi ten post.

#28 PostWysłany: 05 Paź 2016 13:22 

Loty: 8
Kilometry: 7 105
Krajów: 4 / 1.9%
niebieski
To na pewno nie był becek, także tego :D
 Profil Relacje PM off
cavani uważa post za pomocny.

#29 PostWysłany: 05 Paź 2016 13:25 

niebieski
To w takim razie przepraszam, być może pomyliłem z kimś innym. :oops:

#30 PostWysłany: 05 Paź 2016 13:36 

niebieski
@‌becek‌

Nie wiem kiedy i gdzie ostatnio byłeś w naszej lidze na meczu, ale u nas (Chorzów) od dawna można napić się piwa na meczu. Podpowiem Ci z ciekawości że nie-janusze byli przeciwni obecności tego niezbędnego trunku na stadionach podczas meczu. A oglądałeś kiedyś mecz w TV bez udziału kibiców? Słyszałeś ile k**rw i ch** leciało od piłkarzy? Za niedługo będziesz miał okazję się przekonać, posłuchasz jak np. Dąbrowski czy inny Rzeźniczak skwituje swoje złe podanie czy to że mu Ronaldo ucieknie. A w Serie A, Premier League, XXX-League nie słyszysz przekleństw z trybun czy boiska, czy to od kibiców, trenerów czy masażystów? To są emocje, to jest element sportu.
 Profil Relacje PM off
cavani lubi ten post.

#31 PostWysłany: 05 Paź 2016 13:43 
Awatar użytkownika

srebrny
Anonymous napisał(a):
Tak @‌becek‌ - piwo, kiełbaski i waniliowe szejki. Teatr jak w Anglii, gdzie widz nie może podnieść się z krzesełka.
Może już czas najwyższy żebyśmy byli na powrót awangardą normalności i pozwolili ludziom emocjonować się sportowym wydarzeniem? To nie jest kino i film o syrence, która przez 30 min. siedzi na kamieniu i merda ogonem, tylko mecz. Na meczu są emocje, czasem pojawi się złość, brzydkie słowo czy gwizdy. Dla widzów jest Canal+, dla kibiców jest stadion.

obejrzyj na spokojnie
i mylisz bandyctwo z kibicowaniem ;)

@‌19elnino20‌
nam piwa na waszym stadionie nie sprzedawali(zresztą w ogóle nie chcieli z sektora wypuszczać :)), za to pamiętam ze cały mecz trzeba było patrzeć w gore tak kamienie leciały
a bylem u was kilka razy ;)
taka sytuacja

kliknij pomógł

Ostatnio edytowany przez becek, 05 Paź 2016 14:09, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#32 PostWysłany: 05 Paź 2016 14:05 

srebrny
Tom K napisał(a):
Dlatego masa dzieciaków jest na każdym meczu Legii. Bo się boją...
Kończ Waść wstydu oszczędź.
Już widzę to zapełnienie na polskiej lidze.

Jak nie masz o czymś pojęcia to się nie doktoryzuj;)

Gratuluje tobie takich dzieciakow :D
To zwykli kryminaliści, z których przynajmniej co piąty, zaliczy pobyt w więzieniu.
 Profil Relacje PM off  

#33 PostWysłany: 05 Paź 2016 14:10 

niebieski
cavani napisał(a):
Historię futbolu pisze się w większych miastach, gdzie nie ma miejsca na piknik. ;)

Akurat na Barcelonie 90% spotkan to piknik totalny a mimo to historie futbolu piszą od dawna.
 Profil Relacje PM off
becek lubi ten post.

#34 PostWysłany: 05 Paź 2016 14:18 

Loty: 74
Kilometry: 132 685
Krajów: 20 / 9.4%
Rozmowa toczy się o polskiej specyfice...
cavani uważa post za pomocny.

#35 PostWysłany: 05 Paź 2016 14:21 
Awatar użytkownika

niebieski
@‌becek‌ Jak ktoś, chce oglądać mecz w komfortowych warunkach z piwem i czipsami to ma pakiet canal +. U nas na Kolejorzu i każdym innym szanującym się klubie są sektory, chcesz iść okazjonalnie na mecz kupujesz bilet na trybunę piknikową, chcesz wziąć żonę i dziecko idziesz na rodzinny a jak chcesz emocji idziesz do kotła. Na Lecha chodzą całe rodziny z dziećmi, osoby starsze i pikniki i jakoś nie widziałem ani nie słyszałem żeby ktoś się bał o swoje zdrowie czy życie. Na ostatnim meczu przyjaźni z Arką było 40 tysięcy ludzi więc stadion był wypełniony i był cały przekrój społeczeństwa. Nawet w gnieździe ojciec z dziećmi był. Atmosfera była przednia. Wszyscy się dobrze bawili a że w między czasie trochę dymu z rac to nie widzę w tym nic zlego.

Załączniki:
Komentarz do pliku: To zdjęcie myślę mówi samo za siebie.
Lech Wyklęci.jpg
Lech Wyklęci.jpg [ 65.55 KiB | Obejrzany 1304 razy ]

Ostatnio edytowany przez pawelos, 05 Paź 2016 15:54, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off
cavani lubi ten post.

#36 PostWysłany: 05 Paź 2016 14:31 

niebieski
rydzo napisał(a):
cavani napisał(a):
Historię futbolu pisze się w większych miastach, gdzie nie ma miejsca na piknik. ;)

Akurat na Barcelonie 90% spotkan to piknik totalny a mimo to historie futbolu piszą od dawna.

Piszę o Polsce, a nie o "piknikowej" Hiszpanii.

jacek96 napisał(a):
Gratuluje tobie takich dzieciakow :D
To zwykli kryminaliści, z których przynajmniej co piąty, zaliczy pobyt w więzieniu.

Wyliczenia 20% przestępców wśród stadionowych dzieci zrobiłeś tą samą metodą co HGW i warszawski Ratusz w obliczaniu frekwencji marszów KOD czy może jeszcze bardziej innowacyjną? :roll:
Wobec tego ostatnio w Poznaniu było ze 4 tysiące dzieci-kryminalistów w zorganizowanych grupach. Całej reszty nawet nie liczę- strach się bać... :lol:
http://kkslech.com/2016/09/24/rekord-ak ... rekwencji/

#37 PostWysłany: 05 Paź 2016 14:37 

Loty: 79
Kilometry: 81 959
Krajów: 19 / 8.9%
srebrny
Dajcie sobie z nimi spokój. Zaraz napiszą, że to jedno zdjęcie albo że fotomontaż, a tak w ogóle to 38 % z tych dziadków czy dzieci to byli/przyszli kryminaliści, i że nie można napić się piwka mimo że można i że nie można pójść z dzieckiem bo kamieniami rzucają i że ogólnie zło i agresja, bandyctwo, chuligaństwo smród brud i ubóstwo, mimo że zdjęcia mówią co innego i niemal każdy klub w E-klasie ma swój sektor dziecięcy/rodzinny, dedykowany właśnie najmłodszym czy rodzinom z dziećmi.

Co z tego że wg raportu PZPN w sezonie 2015/2016 na rozegranych 296 meczów Ekstraklasy w 16 meczach (5,4 %) odnotowano przerwanie zawodów ze względu na wystąpienie incydentów (przede wszystkim ze względu na pirotechnike), czyli 94 % meczów było spokojnych (w przypadku tych 5 % mówimy nie o burdach zamieszkach), bo w 9 przypadkach na 296 (3%) odnotowano zakłócenie porządku na stadionie.

Na poziomie I ligi wygląda to tak: 8/291 (3 %), 2/291 (0,7 %).

Wy żyjecie w alternatywnej rzeczywistości, nie macie zielonego pojęcia jak wygląda kibicowanie na stadionie bo albo nigdy nie byliście na stadionie albo byliście na nim 30 lat temu a wszystko na czym się opieracie to relacje telewizyjne z TVN24 czy innego Polsatu.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#38 PostWysłany: 05 Paź 2016 14:42 
Awatar użytkownika

srebrny
masz racje w 100%
przecież ten gazujący ochronę kibic-patriota na meczu legia -BVB to w rzeczywistości Michnik alias Szachtar w kominiarce
ale ja gupi jestem ze sie dałem na to nabrać
dziękuje ci ze mnie uświadomiłeś

kliknij pomógł

Ostatnio edytowany przez becek, 05 Paź 2016 14:45, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#39 PostWysłany: 05 Paź 2016 14:43 

@‌Kravkrk‌, co można podsumować cytatem: "Prawda już została ustalona, żadne fakty jej nie zmienią."
 PM off
2 ludzi lubi ten post.

#40 PostWysłany: 05 Paź 2016 14:51 
Awatar użytkownika

niebieski
Mi się nasuwa jeszcze jedna myśl. Jeśli fakty nie zgadzają się z czyjąś rzeczywistością tym gorzej dla faktów. Jak w Związku Radzieckim to oskarżony musiał udowodnić, że nie jest winny nie na odwrót. Nawet jeśli udowodnił to i tak mógłby przecież być wrogiem ludu miast i WSI więc na wszelki wypadek i tak lepiej żeby był winny.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 70 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 7 gości