Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 402 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5 ... 21  Następna
Autor Wiadomość
#21 PostWysłany: 25 Lip 2010 15:16 

Loty: 7
Kilometry: 5 251
Krajów: 4 / 1.9%
niebieski
Mam zamiar wypozyczyc auto na Majorce na 3 dni. Mam jednak ograniczone srodki na karcie kredytowej. Moze ktos z Was wie ile musze miec na karcie, poniewaz oprocz kasy za wypozyczenie, pobierana jest kaucja!!! Ile ona wynosi?
 Profil Relacje PM off  

Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️ Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️
Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN
#22 PostWysłany: 30 Lip 2010 15:06 
Awatar użytkownika

srebrny
dos70 napisał(a):
Mam zamiar wypozyczyc auto na Majorce na 3 dni. Mam jednak ograniczone srodki na karcie kredytowej. Moze ktos z Was wie ile musze miec na karcie, poniewaz oprocz kasy za wypozyczenie, pobierana jest kaucja!!! Ile ona wynosi?

jeśli dobrze pamiętam, to na Majorce jest GoldCar, od których wypożyczałem samochód [ale na półwyspie] i u nich wogóle nie trzeba mieć kredytowej, wystarczy debetowa

pamiętam że na półwyspie byli wielce atrakcyjni [i jak chodzi o warunki wypozyczenia i o cenę], jak to jest na wyspach to już nie wiem bo na wyspach są troche inne zasady wypożyczania

wkrótce napiszę trochę więcej o wypozyczaniu fur w Hiszpanii, może komuś się przyda
 Profil Relacje PM off  

#23 PostWysłany: 30 Lip 2010 16:54 

niebieski
Pewnie ze napisz!!!! To bardzo cenne informacje. Dzieki i pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

#24 PostWysłany: 12 Sie 2010 11:54 

a jak to jest w tym GOLDCAR : dostajesz auto z pelnym bakiem(za ktory Ci licza przy wynajeciu) i oddajesz z pustym? w regulaminie doczytac sie nie moge:/
planuje autko od nich na majorce wynajac,bo ceny maja atrakcyjne:)

#25 PostWysłany: 12 Sie 2010 14:03 

niebieski
Witaj,
Wlasnie 4 dni temu wypozyczylem od nich (GOLDCAR) auto na Majorke we wrzesniu ( www.tani-wynajem.pl ). Maja dobre ceny i warunki wynajmu i CallCenter jest w ...... Polsce. Zadzwonilem na hiszpanski numer i jakis czas rozmawialem z Pania, a po 5 min Pani zaproponowala, ze moze mowic po Polsku :))) Ja biore auto na 3 dni. Nie biora zadnej kaucji (nie blokuja karty kredytowej) dostajesz auto z pelnym bakiem i z pelnym trzeba oddac. Ford Focus Stationwagon na 5 osob. Placisz tylko 40 zl (w moim przypadku) zaliczki (zwrotnej) a reszta 66 Euro na lotnisku w Palma de Mallorca. Uwazam, ze to przyzwoita opcja.
 Profil Relacje PM off  

#26 PostWysłany: 12 Sie 2010 19:38 

:) ja również we wrześniu będę błądzic po Majorce- dzięki za info,autko w Goldcar już zarezerwowałam (ford fiesta trend z tego co pamietam) na cały tydzień za 160e. udanego urlopowania!

#27 PostWysłany: 25 Sie 2010 21:47 

Witam,

wypożyczaliście auto w Bergamo?

jak to jest z kartą kredytową we Włoszech? Zawsze muszę mieć ( nie mam). Mam tylko tą od kokos pl i oczywiście delfinek ;)

pozdrawiam!

ps. tak, skorzystałem z google, liczę na uwagi kogoś kto korzystał:)
 Profil Relacje PM off  

#28 PostWysłany: 25 Sie 2010 22:56 

HON fly4free
Wypożyczałem w Bergamo pod koniec czerwca, ale niestety nie powiem ci, czy CC jest konieczna (bo jej zawsze używam). Dodam tylko, że (wypożyczałem w Europcar) lekko zaszokowała mnie kwota zablokowana przez wypożyczalnię - było to 8000 zł (poważnie!), czyli zablokowali jakieś 2000 euro, chociaż w umowie wyraźnie stało, że mój ewentualny udział w szkodzie nie jest większy niż 500 euro. Wypożyczałem Fiata Pandę (prosto z montowni w Polsce)...

Piszę to ku uwadze posiadaczy kart kredytowych, żeby dobrze się orientowali jakie wymagania, oprócz płaconych kwot, mają wypożyczalnie co do zabezpieczeń. Może to być również bardzo niewygodna sprawa, bo jak ktoś zablokuje taką dużą kwotę to się okaże, że niewiele na samej karcie zostanie (dopóki wisi blokada - a może trwać to 7 lub nawet 14 dni, środki nie są dostępne).

W samym Bergamo do wypożyczalni trzeba podjechać specjalnym autobusem, przystanek zaraz przy wyjściu z terminala - bo biura i wypożyczalnie ciągną się dość daleko od lotniska. Ja zwykle korzystam przy wypożyczaniu z brokerów, takich jak http://www.carjet.co.uk albo http://www.economycarrentals.com ...może macie jakichś innych brokerów wartych polecenia?

Zawsze trzeba mieć świadomość tego co się będzie działo przy okazji uszkodzenia auta (miałem raz taki przypadek, że auto dość mocno uszkodzono mi na parkingu) - trzeba być świadomym udziału własnego - a nawet jak się ubezpieczy na wszystko, to różne rzeczy się dzieją... (np. zwrot kasy z "udziału własnego" po pół roku).
 Profil Relacje PM off  

#29 PostWysłany: 29 Sie 2010 21:39 
Awatar użytkownika

niebieski
Dziękuję za kontakty panowie, na razie rewelka
właśnie zarezerwowałem w goldcar autko
Palma de M. 2-4.12
ekonomy za 50 Euro

ha ha ha trochę się pospieszyłem
w AutoEurope 3 dni kosztują
mini od 33,18 EUR
ekonomy trochę drożej
zmienię rezerwację

#30 PostWysłany: 14 Wrz 2010 21:05 

...a czy ktoś pożyczał auto w Hiszpanii (seville) a oddawał w Portugalii?...

#31 PostWysłany: 14 Wrz 2010 21:54 

niebieski
Pożyczałem w Portugalii. Jeśli chciało by się wjechać na teren Hiszpanii to wypożyczalnia pobierała dodatkową opłatę.

#32 PostWysłany: 27 Wrz 2010 11:41 

Loty: 120
Kilometry: 122 460
Krajów: 16 / 7.5%
Dwa razy pożyczaliśmy w Hertzu auto w Hiszpani i bez problemów ani dodatkowych opłat mozna było poruszać się po Portugalii.

BTW Korzystał ktoś może z Hiszpańskiej wypożyczalni Record?? Jakie odczucia? Dużo blokują kasy na karcie?
Pzdr

#33 PostWysłany: 08 Paź 2010 19:49 

Loty: 35
Kilometry: 107 187
Krajów: 17 / 7.9%
niebieski
Omijajcie szerokim łukiem firmę ALSTONECAR z Fezu, oszukali nas na 100 EURO. Poszliśmy na marokańską policję, ale mieli jakiś układ z nimi i nic nie załatwiliśmy. Bezpodstawnie odliczyli z kaucji te pieniądze za transfer, który według umowy miałbyć gratis.

#34 PostWysłany: 11 Paź 2010 19:23 

To ja jeszcze dorzucę swoje 3 grosze...na Korsyce nie chcieli mi wypożyczyć samochodu bez karty kredytowej. Oczywiście karta nie musiała być nawet aktywna, bo płacić można było debetową/gotówką. Ale chcieli ją na zastaw. Nawet prośba o ubezpieczenie nie skutkowała...chcieli wypukłą kartę i już (szkoda gadać).
 Profil Relacje PM off  

#35 PostWysłany: 11 Paź 2010 21:57 
Awatar użytkownika

srebrny
m4sh napisał(a):
To ja jeszcze dorzucę swoje 3 grosze...na Korsyce nie chcieli mi wypożyczyć samochodu bez karty kredytowej. Oczywiście karta nie musiała być nawet aktywna, bo płacić można było debetową/gotówką. Ale chcieli ją na zastaw. Nawet prośba o ubezpieczenie nie skutkowała...chcieli wypukłą kartę i już (szkoda gadać).

to jak w końcu, chcieli wypukłą czy kredytową ? ;)
 Profil Relacje PM off  

#36 PostWysłany: 12 Paź 2010 08:34 

Nazywali to kredytową...a pokazywali na mojej (debetowej) że ma być wypukła (zresztą w moim mniemaniu to to samo, czy nie?)
O ile wiem wszystkie wypukłe to kredytówki...o tyle nie wszystkie kredytówki są wypukłe.

ps. Trudno się dogadać z francuzami jeśli nie potrafią po angielsku...a ja ni w ząb po francusku ;)
 Profil Relacje PM off  

#37 PostWysłany: 12 Paź 2010 08:48 
Założyciel
Awatar użytkownika

Loty: 534
Kilometry: 1 278 601
Krajów: 76 / 35.5%
Nie wszystkie wypukłe to kredytówki, np. NET+ MC Prepaid :). Na szczęście nie wszyscy o tym wiedzą.

#38 PostWysłany: 12 Paź 2010 11:53 

Loty: 2
Kilometry: 34 746
Krajów: 2 / 0.9%
Kto zna najtańszą opcję na wypożyczenie vana na 9os, one way rzym-bari, na 3 dni?
Nie znalazłem nic taniej niż 1200zł za całość.
 Profil Relacje PM off  

#39 PostWysłany: 12 Paź 2010 12:11 
Awatar użytkownika

srebrny
piotr72 napisał(a):
Kto zna najtańszą opcję na wypożyczenie vana na 9os, one way rzym-bari, na 3 dni?
Nie znalazłem nic taniej niż 1200zł za całość.

nie wiem czy interesuje Cię taka opcja i nie znam warunków wypożyczania we włoszech

ale w Hiszpanii w takich sytuacjach taniej wychodziło wypożyczyć dwa kompakty
 Profil Relacje PM off  

#40 PostWysłany: 12 Paź 2010 21:12 

Loty: 2
Kilometry: 34 746
Krajów: 2 / 0.9%
Są państwa w których 2 kompakty wychodzą dużo taniej ale np we Włoszech tak nie jest bo dwa małe autka z paliwem wychodzą tylko 100zł mniej, więc jest to opcja nieopłacalna. Jednym autem jest mniejsze prawdopodobieństwo na mandat, uszkodzenie. Jest tańsze parkowanie, ubezpieczenie itp...
Więc suma, sumarum szukamy jednego dużego.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 402 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5 ... 21  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości