Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 2 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 01 Sty 2023 03:38 
Awatar użytkownika

Loty: 358
Kilometry: 785 769
Krajów: 72 / 34.8%
niebieski
Wulkan Agua to jeden z trzech wulkanów otaczających Antigue. Ma wysokość 3760 m mpm i nigdy nie odnotowano jego erupcji, również badania jego osadów potwierdziły że był nieaktywny. Szczyci się jeszcze tym , że wejście na niego jest bardzo niebezpieczne ze względu na częste napady rabunkowe. Wchodzisz na własne ryzyko, ale tylko wcześnie rano (3.00 - 4.00) bo wtedy rabusie śpią i nie ma nikogo przy wejściu ze strażników. W innym wypadku wejście trzeba zgłaszać, przydzielają ci ochronę tzn policjanta z bronią. Oczywiście wszystko to kosztuje. Ale jest jedna fajna opcja bezpiecznego wejścia na wulkan. W pierwszą sobotę każdego roku lokalna społeczność organizuje dla chętnych wspólne rodzinne wejście. Wszystko jest zorganizowane, czyli na całości trasy zapewniają ochronę, każdy uczestnik dostaje koszulkę pamiątkową i uczestnicy podzieleni są na grupy według swoich możliwości wydolnościowych. A wszysyko to za niewielkie pieniądze czyli 100 quetzali. Jeżeli ktoś aktualnie przebywa w Antigua to może skorzystać. Podaje lknk w którym zawarte są szczegółowe informacje https://www.facebook.com/apiealvolcandeaguaconfuerza. Ja jestem na miejscu więc się zapisuje i za tydzień wchodzę.

Image
 Profil Relacje PM off
4 ludzi lubi ten post.
agnieszka.s11 uważa post za pomocny.

Jedno lato, kilka miast 🌆😍 Loty do europejskich stolic w wakacyjnych terminach od 143 PLN 😱☀️
 Jedno lato, kilka miast 🌆😍 Loty do europejskich stolic w wakacyjnych terminach od 143 PLN 😱☀️

Złote Piaski tego lata 🌊🧖 All inclusive w 4* hotelu ze strefą spa za 1879 PLN Złote Piaski tego lata 🌊🧖 All inclusive w 4* hotelu ze strefą spa za 1879 PLN
#2 PostWysłany: 13 Sty 2023 23:01 
Awatar użytkownika

Loty: 358
Kilometry: 785 769
Krajów: 72 / 34.8%
niebieski
Tak jak podawałem wyżej można wejść raz w roku z pełną obstawą i zabezpieczoną trasą na całej długości. Za 5 quetzali dojechałem do Santa Maria , pierwszy chickenbus jest o 4.30. Wejście zaczyna się o 6.00 rano. Na miejscu można się jeszcze zapisać, opłata to 100 quetzali ( w cenie koszulka). Po rozgrzewce podział na grupy. Poszedłem do pierwszej i po 3 godz.i 10 minutach byłem na szczycie z przewodnikiem . Przewodnik najmocniejszej grupy narzucił szybkie tempo więc nikt więcej nie wytrzymał. Cały czas pod górkę, 1700 m przewyższenia. Zchodziłem już samotnie mijając do połowy trasy pochodzących na szczyt. Dużo miejscowych, wchodziło koło 300 osób. Sam szczyt tonął w chmurach co jest tutaj częstym zjawiskiem. Super atmosfera, miejscowi i obstawa bardzo mili i przyjaźnie nastawieni do turystów. Polecam.

Załącznik:
20230113_174329.jpg
20230113_174329.jpg [ 754.45 KiB | Obejrzany 593 razy ]

Załącznik:
DSC_4725.jpg
DSC_4725.jpg [ 380.08 KiB | Obejrzany 593 razy ]

Załącznik:
DSC_4773.jpg
DSC_4773.jpg [ 489.87 KiB | Obejrzany 593 razy ]

Załącznik:
DSC_4752.jpg
DSC_4752.jpg [ 489.34 KiB | Obejrzany 593 razy ]

Załącznik:
DSC_4762.jpg
DSC_4762.jpg [ 400.12 KiB | Obejrzany 593 razy ]

Image
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 2 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość