Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 81 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5  Następna
Autor Wiadomość
#41 PostWysłany: 27 Lis 2012 16:27 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
Maciek78 napisał(a):
Nie chce mi się ciągnąć tematu, ale ciekawi mnie jedno. Napisałeś: "ja tylko wyraziłem swoje zdanie" - jak możesz mieć własne zdanie na temat, o którym nie masz pojęcia tudzież został on przez Ciebie bardzo pobieżnie zgłębiony? Idealnie wpasowujesz się w poziom komentarzy pod artykułem.

tzn nie mam pojęcia o czym? jaki temat pobieżnie zgłębiłem? teraz to już albo sobie jaja robisz albo próbujesz wybrnąć ze swoich komentarzy nie zrównując się z tymi spod artykułu.

#42 PostWysłany: 27 Lis 2012 16:29 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
cypel napisał(a):
niezła chamówa w komentach na stronie wyborczej
odnoszę wrażenie, że większość hejterów to pryszczata gimbaza tudzież bardzo wymagający klienci itaki, którym trzeba organizować poranną toaletę

- na której tak popularnej stronie nie ma tego typu komentarzy?
- skąd takie wrażenie? czyżby po ukończeniu pewnego roku życia nagle wszystko sie zmieniało? :lol:

#43 PostWysłany: 27 Lis 2012 16:31 

Loty: 577
Kilometry: 1 264 611
Krajów: 133 / 61.9%
złoty
michcioj napisał(a):
ale marian jakie szukanie, na stronie czy forum masz czesto wszystko podane na tacy.

dokładnie :)

wydaje mi się, że ludzi nieprzekonanych nie da się przekonać - spróbują, może polubią, może nie :)
jedni wolą chodzić cały weekend po galeriach handlowych, inni szukać tanich lotów, a jeszcze inni jeździć rowerem - żaden sposób spędzania czasu nie jest lepszy niż drugi

#44 PostWysłany: 27 Lis 2012 16:40 

złoty
myślę, że nie ma się co przejmować - jedni lubią szukać tanich lotów i latać, a inni cały dzień komentują artykuły na GW :)

#45 PostWysłany: 27 Lis 2012 16:46 

niebieski
Gratuluję artykułu JIK. Wprawdzie moim zdaniem jest on czytelny głównie dla osób, które siedzą już w temacie taniego latania i wiedzą, że wypad na jednodniówkę to nie jet wcale marnowanie czasu, ale fajne spędzenie dnia. Ja byłem ostatnio na jednodniówce w Liverpoolu, przez 7 godzin zobaczyłem wszystko co chciałem. Myślę, że po prostu ten przykład z Tokio był dla niektórych zbyt ekstremalny. Ja nie skusiłem się na ten lot, bo szkoda było mi czasu, ale jakby była taka sama opcja lotu na 2-3 dni to już bym poleciał. Każdy ma swoje hobby i byłem zdziwiony ilością negatywnych komentarzy pod artykułem. Jako, że też latam podobnie jak większość na forum czuję się personalnie urażony poziomem komentarzy. Wprawdzie trochę czasu dziennie zajmuje ta zabawa w szukanie lotów i planowanie, ale wolę robic to niż układać puzzle albo sklejać domki z zapałek.
 Profil Relacje PM off  

#46 PostWysłany: 27 Lis 2012 16:47 

złoty
marian30 napisał(a):
najbardziej mnie wkur..... 2 rzeczy

że jak pojawił się japanpromo w alitali to nie kupiłem żadnego bilety
nierozumiem tego, że jak czekam na okazje, jak już była okazja życia może nawet to nie zareagowałem

i że np. jak pojawiły się bilety do martyniki i gwadelupy za 500RT to nie potrafiłem ich kupić, bo mi się noclegi nie zgadzały

to po co tu właściwie jestem skoro nie wykorzystałem tych okazji? lepszy nie będzie.....

pociesze Cię - tez nie kupiłam w pormojp, bo akurat wtedy zrobiłam sobie weekend bez neta :)
a na Martynikę lecę:)

#47 PostWysłany: 27 Lis 2012 16:55 
Redaktor F4F
Awatar użytkownika

Loty: 228
Kilometry: 534 135
Krajów: 41 / 19.1%
maxima napisał(a):
marian30 napisał(a):
najbardziej mnie wkur..... 2 rzeczy

że jak pojawił się japanpromo w alitali to nie kupiłem żadnego bilety
nierozumiem tego, że jak czekam na okazje, jak już była okazja życia może nawet to nie zareagowałem

i że np. jak pojawiły się bilety do martyniki i gwadelupy za 500RT to nie potrafiłem ich kupić, bo mi się noclegi nie zgadzały

to po co tu właściwie jestem skoro nie wykorzystałem tych okazji? lepszy nie będzie.....

pociesze Cię - tez nie kupiłam w pormojp, bo akurat wtedy zrobiłam sobie weekend bez neta :)
a na Martynikę lecę:)

Gwadelupę mi anulowali :/
Ale z promoJP lecę na Sycylię w marcu za 30zł RT/os

https://www.instagram.com/jiku_ty_dziku/
 Profil Relacje PM off  

#48 PostWysłany: 27 Lis 2012 17:03 

złoty
i to się liczy:)

gdyby człowiek korzystał z dosłownie każdej promocji i latał nie wiem co 2-3dzień, i tez tylko po to żeby zobaczyć lotnisko i wc, to by było przegięcie moim zdaniem.

A tak - promocji jest wystarczająco dużo, każdy skorzysta, coś zobaczy ;) Nie kazdy przecież leci na 7h, a nawet jeśli... to co z tego?

Ostatnio edytowany przez maxima, 27 Lis 2012 18:30, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#49 PostWysłany: 27 Lis 2012 17:04 

ładnie pocieszacie Mariana :lol: żeby się tylko nie załamał :)

normalnie na bash by się to nadało :)
Marian: nie udało mi się w promocji promojp i z martyniką
Maxima: pocieszę mi się nie udało w Alitalii ale lecę tylko na Martynikę
JIK: Mi anulowali Gwadelupę ale lecę na Sycylię
M..83: pocieszę Cię Marian, dostałem odszkodowanie po 250 euro tylko za 100 lotów, a powinienem dostać za 150 :(
 Profil Relacje PM off  

#50 PostWysłany: 27 Lis 2012 17:05 

złoty
Ziela napisał(a):
ładnie pocieszacie Mariana :lol: żeby się tylko nie załamał :)

normalnie na bash by się to nadało :)
Marian: nie udało mi się w promocji promojp i z martyniką
Maxima: pocieszę mi się nie udało w Alitalii ale lecę tylko na Martynikę
JIK: Mi anulowali Gwadelupę ale lecę na Sycylię
M..83: pocieszę Cię Marian, dostałem odszkodowanie po 250 euro tylko za 100 lotów, a powinienem dostać za 150 :(

:)

#51 PostWysłany: 27 Lis 2012 17:34 
Awatar użytkownika

Ten artykuł/wywiad mija się z prawdą i to kilka razy.
1) Jest wspomniane o Amsterdamie za 38zł w piątek na jeden dzień (mówi o tym Paweł). Jestem przekonany, że chodzi o Eindhoven, a nie o Amsterdam. Nie wiem czy to specjalnie taka pomyłka...
2) Informacja o locie na pizze do Włoch z Katowic - obecnie jest to niemożliwe, Kiedyś można było zrobić taki wypad (w artykule jest moim zdaniem zasugerowane że nadal można).
3) Informacja na temat dojazdu z lotniska Beauvais do Paryża. Z tego co wiem to koszt 15 euro w jedną stronę, nie 20 jak jest w artykule (choć mogło się to zmienić ostatnio, aczkolwiek wątpie)
 Profil Relacje PM off  

#52 PostWysłany: 27 Lis 2012 17:39 
Redaktor F4F
Awatar użytkownika

tadziu04 napisał(a):
Ten artykuł/wywiad mija się z prawdą i to kilka razy.
1) Jest wspomniane o Amsterdamie za 38zł w piątek na jeden dzień (mówi o tym Paweł). Jestem przekonany, że chodzi o Eindhoven, a nie o Amsterdam. Nie wiem czy to specjalnie taka pomyłka...
2) Informacja o locie na pizze do Włoch z Katowic - obecnie jest to niemożliwe, Kiedyś można było zrobić taki wypad (w artykule jest moim zdaniem zasugerowane że nadal można).
3) Informacja na temat dojazdu z lotniska Beauvais do Paryża. Z tego co wiem to koszt 15 euro w jedną stronę, nie 20 jak jest w artykule (choć mogło się to zmienić ostatnio, aczkolwiek wątpie)

W tekście są małe braki:
Nie Amsterdam, a Eindhoven
Nie grill w Londynie, a w Eindoven
Dzień polarny, a nie noc
Budapeszt nie wyszedł, bo wcześniej byłem Londynie i Eindhoven
Do Malagi polecieliśmy
Podczas wywiadu zebrali od nas całą historię odbytych lotów i wycieczek, większość jest opisanych na moim blogu, a wyszło jak wyszło.

Profil Relacje PM off  

#53 PostWysłany: 27 Lis 2012 17:48 
Awatar użytkownika

srebrny
Się nie przejmuj.
Tak to z pismakami jest.
Człowiekowi początkowo się wydaje, że ma do czynienia z jakimś poziomem. A rzeczywistość jest bardziej przyziemna ;)

#54 PostWysłany: 27 Lis 2012 17:49 

srebrny
aha JIK, czyli potwierdasz, ze wywiad byl nieautoryzowany ?
i do tego, jesli moge zapytac - czy naprawde poswiecasz dziennie te 8-9 godzin na szukanie lotow ?
 Profil Relacje PM off  

#55 PostWysłany: 27 Lis 2012 17:55 
Awatar użytkownika

Super artykuł, zaś te nieścisłości to pomyłki dziennikarzy a nie JIKa, który tego tekstu nie pisał a tylko wywiadu udzielał.

Komentarzami nie ma co się przejmować, no cóż tak nas widzi i ocenia otoczenie ;)

Co do ośmiu godzin dziennie na szukaniu biletów - cóż to jest, wszak przez kilka miesięcy przed EURO 2012 spędzaliśmy drugie tyle czasu na portalu biletowym i forum.

Pozdrowienia dla JIKa i innych podobnie myślących :P

#56 PostWysłany: 27 Lis 2012 18:07 
Awatar użytkownika

Loty: 171
Kilometry: 188 843
Krajów: 25 / 11.6%
złoty
Parę razy w życiu miałem doświadczenia z dzienikarzami i muszę powiedzieć, że wielu z nich to "dziennkiarze"
Chcę wierzyc, że ich wpadki w tym wywiadzie to tylko gafa ale trudno nie pokusić się o teorię, że :
Mając napisac coś o Eindhoven redaktor pomyślał, kto prócz kibiców piłki nożnej wie gdzie to jest a Amsterdam to "ciemny lud kupi" ...

#57 PostWysłany: 27 Lis 2012 18:18 
Redaktor F4F
Awatar użytkownika

michcioj napisał(a):
aha JIK, czyli potwierdasz, ze wywiad byl nieautoryzowany ?
i do tego, jesli moge zapytac - czy naprawde poswiecasz dziennie te 8-9 godzin na szukanie lotow ?

prowadząc swój portal, pisząc artykuły dla f4f + szukając czegoś dla siebie, wychodzi koło 8h dziennie ;)

Profil Relacje PM off  

#58 PostWysłany: 27 Lis 2012 19:41 
Założyciel
Awatar użytkownika

Loty: 534
Kilometry: 1 278 601
Krajów: 76 / 35.4%
Bo Paweł się obija :). Jak by się nie obijał, to by szukał 12h ;).

Mnie publikacja rozmowy z Pawłem bardzo cieszy. Zawsze to kolejna cegiełka, by uświadamiać ludziom, że można taniej, można tanio, i że można. Że wymówka nie mam kasy, jest żadną wymówką.

Każdy ma swój sposób podróżowania, jeden lubi polatać, drugi pozwiedzać - i ważne by każdy w tym co robi miał swoją radośc. Nie ma sposobów lepszych lub gorszych, są tylko pasujące do naszego charakteru lub nie :)

Więc Paweł: Good job!

Ps. Idę o zakład, jako osoba znająca drugą stronę medalu, że korekta w tekście typu Eindhoven - Amsterdam była celowa.

#59 PostWysłany: 27 Lis 2012 20:36 

Witam wszystkich.
Jestem na forum po raz pierwszy i to właśnie w/w artykuł mnie tu przywiódł. Jestem studentem, który jak wiadomo "kasą nie śmierdzi", ale tak jak napisał Pan Kamil żadna to wymówka. Gdy przeczytałem ten artykuł pierwsza myśl była taka "to nie możliwe" wpisałem hasło tanie latanie w przeglądarce i tak trafiłem na stronę fly4free. Poczytałem troszkę i uwierzyłem, że jednak jest to możliwe. Tu pojawia się moja prośba do znawców tematu od czego powinienem zacząć, aby polecieć w jakieś ciekawe miejsce za niewielkie pieniądze. Zauważyłem, ze trzeba mieć różne karty płatnicze. Wszelkie podpowiedzi będą pomocne. Z góry dziękuje za odpowiedz i przepraszam jeżeli napisałem w złym temacie.

P.S
Czytając komentarze pod artykułem "wniebowzięci" dziwie się ludziom którzy bez zastanowienia nazywają kogoś idiota itp. Osobiście wydaje Mi się, ze jestem gotów przecierpieć kilka godzin w samolocie, aby zobaczyć( zaczerpnąć powietrza ) jakiegoś miejsca innego niż te w którym codziennie żyjemy :). Dodam, ze niestety nigdy nie miałem okazji podróżować samolotem. Rower był ty środkiem lokomocji którym zwiedzałem część Europy.
 Profil Relacje PM off  

#60 PostWysłany: 27 Lis 2012 20:44 

Trudno się dziwic, że ludzie krytykują podróżnika, który twierdzi, że w 7 godzin "zawsze się trochę Japonii liźnie".
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 81 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 6 gości