Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 449 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 19, 20, 21, 22, 23

Czy spotkałeś się już z overbookingiem podczas swoich lotów?
Tak
Nie
Autor Wiadomość
#441 PostWysłany: 25 Gru 2025 21:13 

@kameander

Dzięki za info .
Nie wiedziałem o takim systemie.
Możesz opisać dokładnie jak to wyglądało i czym się różni od propozycji " na ochotnika"?

Chciałbym wiedzieć kiedy będę mi pewniaka a kiedy tylko propozycje na ochotnika.

z góry dzięki
 Profil Relacje PM off  

Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️ Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️
Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN
#442 PostWysłany: 26 Gru 2025 10:51 
Awatar użytkownika

złoty
@travelluck Nie wiem, co dokładnie mógłbym tu dodać. Jak przyjdzie mejl, to będziesz widział, czy to jest opcja w starym stylu (i tu się z Tobą zgadzam, że to było ordynarne żerowanie na potencjalnej niewiedzy pasażera), czy taka, w której od razu możesz samodzielnie przebookować sobie lot na inny termin, za co od razu dostaniesz pieniądze.

W oślizłym języku akwizycji ta druga opcja brzmi tak:

Cytuj:
Pragniemy zapewnić Ci wyjątkową okazję! Jeśli zmieniłeś zdanie co do swoich planów podróży i chcesz polecieć w innym terminie, z przyjemnością oferujemy Ci możliwość zmiany rezerwacji z alternatywnymi opcjami lotu. To wszystko jest bezpłatne, a czyniąc tak, zyskasz przy tym do 250,00 € na pasażera w środkach WIZZ!

Ta opcja jest dostępna przez ograniczony czas i dla ograniczonej liczby pasażerów, i tylko do 4 godzin przed planowanym odlotem. Ilość środków jest obliczana na podstawie pierwotnej ceny biletu i lotu, na który zmieniasz rezerwację.

Aby zmienić rezerwację lotu i zdobyć środki, zapoznaj się z dostępnymi, alternatywnymi opcjami lotów tutaj!
4 ludzi lubi ten post.
travelluck uważa post za pomocny.

#443 PostWysłany: 26 Gru 2025 10:54 

niebieski
Nie podoba mi się sformułowanie "do 250 EUR". :shock:
Na jakim etapie - i czy najważniejsze przed zatwierdzeniem znałeś dokładną kwotę? Bo owe "do" oznacza, że mogą dać i 250 i 1 EUR...? :roll:
 Profil Relacje PM off  

#444 PostWysłany: 26 Gru 2025 11:43 

Loty: 276
Kilometry: 429 741
Krajów: 48 / 22.4%
Kwoty widać przed zatwierdzeniem. Ja miałem do wyboru 2 inne terminy zaproponowane przez Wizzair i wtedy kwota zwrotu była ~615 zł. Była też możliwość wybrania z kalendarza, wtedy zwrot był niższy - około 400 zł. Lot kosztował ~150 zł.
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.
sanchopan uważa post za pomocny.

#445 PostWysłany: 26 Gru 2025 13:09 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Macie farta, że proponują takie wysokie kwoty, ja miałem 2x taką propozycję, ale kwoty były rzędu 100-200 zł
 Profil Relacje PM off  

#446 PostWysłany: 06 Lut 2026 06:54 

srebrny
Dzisiaj overbooking na Fuertę, jest szukanie chętnych na zmianę planów ;)
 Profil Relacje PM off  

#447 PostWysłany: 08 Lut 2026 18:44 

Loty: 205
Kilometry: 409 821
Krajów: 49 / 22.9%
złoty
07.02 WAW-MAD sekwencja 240 i brak karty pokładowej.

Na lotnisku potwierdzony overbooking na 1 osobę, ale kart pokładowych nie dostało 5. Dowiedziałem się też dlaczego na Chopinie podczas boardingu zaznaczają miejsca na kartce. Systemy nie zawsze pokazują poprawną liczbę osób, przez co nie wiedzą kto przeszedł przez kontrolę bezpieczeństwa i ile zostało wolnych miejsc.

Jednak w samolocie okazało się, że systemy kartkowe też słabo się sprawdzają. Było trzeba przetrzymać 15 min ostatnich pasażerów w busie i poczekać aż wszyscy w samolocie zajmą miejsca. Potem stewardesy kierowały tych z busa na pozostałe wolne miejsca.

Wizz od dłuższego czasu stosuje w WAW powszechny overbooking i dziwi mnie że nadal nie są w stanie sensownie go obsłużyć.
 Profil Relacje PM off  

#448 PostWysłany: 08 Lut 2026 20:12 

srebrny
Kartkę to chyba załoga dostaje, po to jest.
 Profil Relacje PM off  

#449 PostWysłany: 25 Lut 2026 00:18 

złoty
Dzisiejszy BRI-WAW W61340 - over na 5os; 4os bez miejscówki. Ale rozeszło się i wszyscy polecieli - nawet jeszcze jakieś miejsca zostały.
Przy checkinie propozycja 100eur, po odrzuceniu BP z miejscowką. Seq 241.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 449 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 19, 20, 21, 22, 23

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: ms993 oraz 4 gości