Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 16 Wrz 2015 20:54 
Awatar użytkownika

Loty: 700
Kilometry: 942 651
Krajów: 77 / 36.0%
niebieski
Zakładam nowy temat, bo post raczej nie pasuje ani do tematu o CSA z luźnych gatek, ani do tematu newsowego z tego działu. Modzi zrobią porządek w razie czego.

Trasa: Łódź-Edynburg (LCJ-EDI)
Data: wrzesień 2015
Samolot: Airbus A319 (OK-MEK)
Klasa: ekonomiczna

Mała relacjo-recenzja z mojego pierwszego lotu czeskimi liniami. Połączenie LCJ-EDI zostało zainaugurowane zaledwie 2 miesiące temu wraz z połączeniem PRG-LCJ. Mój lot wykonywał 9-letni Airbus A319, który od początku służy w Czech Airlines. Ogólne wrażenie pozytywne: samolot wystartował o czasie, załoga bardzo miła i pomocna, fotele wygodne, jedzenie dobre. Natomiast zdecydowanie negatywnie oceniam czystość wokół mojego miejsca. Przy swoim fotelu znalazłem m.in. butelkę z nazwą pisaną cyrylicą. Sprawdziłem później na fr24, że ten samolot wykonywał dzień wcześniej rotację na trasie Praga-Moskwa, a zatem obsługa nie zdążyła wysprzątać samolotu mimo, że miała na to całą noc. Jeśli okaże się, że samolot którym macie lecieć wykonywał wcześniej rotację do Rosji - miejcie się na baczności ;)

Kilka zdjęć...
1. Samolot ustawił się tyłem do terminalu. Z Pragi przyleciało 12 osób, o ile dobrze policzyłem.
Załącznik:
1.JPG
1.JPG [ 100.04 KiB | Obejrzany 4032 razy ]
2. Obłożenie do Edynburga bardzo dobre - ok. 90-95%.
Załącznik:
2.jpg
2.jpg [ 115.99 KiB | Obejrzany 4032 razy ]
3. Pasażerowie do samolotu dotarli pieszo. Dostępne było wyłącznie przednie wejście mimo podstawienia schodów z tyłu.
Załącznik:
3.jpg
3.jpg [ 120.31 KiB | Obejrzany 4032 razy ]
4. Po zajęciu miejsca od razu rzuca się w oczy brudny stolik.
Załącznik:
4.JPG
4.JPG [ 113.59 KiB | Obejrzany 4032 razy ]
5. Miejsca na nogi całkiem sporo, aczkolwiek moje nogi dużo miejsca nie potrzebują.
Załącznik:
5.JPG
5.JPG [ 178.59 KiB | Obejrzany 4032 razy ]
6. Przypomnienie aby na pokładzie nie używać m.in. drukarek.
Załącznik:
6.JPG
6.JPG [ 168.57 KiB | Obejrzany 4032 razy ]
7. Co ciekawe w magazynie pokładowym nie zaznaczono Łodzi i Rzeszowa, a zaznaczono Radom, z którego czeskie linie jeszcze nawet nie latają.
Załącznik:
7.JPG
7.JPG [ 121.79 KiB | Obejrzany 4032 razy ]
8. W ramach posiłku smaczna kanapka serowo-warzywna oraz napoje: ciepły i zimny.
Załącznik:
8.JPG
8.JPG [ 177.7 KiB | Obejrzany 4032 razy ]
9. Butelka zostawiona przez wcześniejszego pasażera z nazwą pisaną cyrylicą.
Załącznik:
9.JPG
9.JPG [ 129.56 KiB | Obejrzany 4032 razy ]
10. Przy oknie też brudno. Poza tym w zagłówku fotela obok tkwiła wciśnięta chusteczka.
Załącznik:
10.JPG
10.JPG [ 86.59 KiB | Obejrzany 4032 razy ]
11. Na monitorach wyświetlała się trasa lotu z podstawowymi informacjami.
Załącznik:
11.JPG
11.JPG [ 128.93 KiB | Obejrzany 4032 razy ]

Wakacje na Fuerteventurze z all inclusive 🌊⛳🏖️ 4* hotel Livvo Jandía Golf za 2599 PLN Wakacje na Fuerteventurze z all inclusive 🌊⛳🏖️ 4* hotel Livvo Jandía Golf za 2599 PLN
Wrześniowy wypad do Chorwacji za 889 PLN 🏖️🌊 Loty i 3 noce w 4⭐️ hotelu przy plaży na wyspie Pag ☀️🇭🇷 Wrześniowy wypad do Chorwacji za 889 PLN 🏖️🌊 Loty i 3 noce w 4⭐️ hotelu przy plaży na wyspie Pag ☀️🇭🇷
#2 PostWysłany: 16 Wrz 2015 21:31 

Loty: 4
Kilometry: 3 825
Krajów: 4 / 1.9%
niebieski
Bardzo fajna relacja. Niedługo lecę do Pragi i jestem ciekaw obłożenia, pisałeś o kilkunastu pasażerach. Mój znajomy leciał i był ponoć on sam i kilku innych pasażerów. Trochę połączenie widmo :D CSA niby oferuje ceny lowcostowe a chwalą się że dają usługę premium z bagażem i poczęstunkiem w cenie, a tutaj taka przygoda się Ci przytrafiła że ja bym chyba zrobił zadymę. Co oni nie sprzątają tych samolotów?

PS te 12 osób leciało dalej do Edynburga czy zostało w Łodzi?
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 16 Wrz 2015 21:43 
Awatar użytkownika

Loty: 169
Kilometry: 241 913
Krajów: 37 / 17.3%
niebieski
Z Warszawy do Pragi leciałem kilkukrotnie, obłożenie około 50%, większe w ATRach, mniejsze w Airbusach.
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 16 Wrz 2015 21:53 
Awatar użytkownika

Loty: 700
Kilometry: 942 651
Krajów: 77 / 36.0%
niebieski
JackD napisał(a):
Co oni nie sprzątają tych samolotów?
Chcę wierzyć, że sprzątają i tylko ja miałem takiego pecha :)
JackD napisał(a):
PS te 12 osób leciało dalej do Edynburga czy zostało w Łodzi?
12 osób przyleciało z Pragi i wysiadło w Łodzi. Niestety nie wiem ile osób leciało z Pragi do Edynburga, ale już po dołączeniu pasażerów z Łodzi samolot był prawie pełny.

Dodam jeszcze, że na pokładzie jest podobno dostępne darmowe piwo. Zresztą nawet na "osłonkach" fotelowych znajdowała się reklama piwa z napisem "Czech it out before landing", co widać na ostatnim zdjęciu. Nie pytałem, bo nie potrzebowałem, ale pewnie faktycznie jest dostępne na żądanie...

#5 PostWysłany: 16 Wrz 2015 21:59 
Awatar użytkownika

niebieski
Leciałem dwa razy LCJ-EDI-LCJ
sierpień LF prawie 100%
wrzesień LF ok. 85%

Wszystko było okey, raz nawet dostałem miejsce w biznes klasie.
Porównując serwis na pokładzie OK>LO
www.okruszek.org.pl
www.pustamiska.pl
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: kameander oraz 4 gości