Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 8854 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47 ... 443  Następna
Autor Wiadomość
#861 PostWysłany: 25 Wrz 2014 20:59 
Awatar użytkownika

Loty: 652
Kilometry: 1 484 217
Krajów: 94 / 43.9%
srebrny
zulu napisał(a):
chester0 napisał(a):
Jak przenosisz to po uzyskaniu tej masz 3 miesiące na zamknięcie kk w innym banku ( tej "przeniesionej")
co do tych pytań 50 zł jest dla tych co umowę zawarli po 01.09.2014 r , kto miał wcześniej srebrną MC nie dostaje 50 zł ale miał czas aby nazbierać punkty i dostanie je w dwóch transzach w październiku i ta następna bodajże styczeń.
W regulaminie nie ma takich zapisów że ci co wcześniej mieli MC teraz nie dostaną tych 50 zł. jest tylko mowa że jest 50 zł na start ale dla kogo ? Dla każdego ? Wcześniej nie miałem karty WIZZ bo bank takiej nie miał - teraz ją dostanę i czy dostanę 50 zł ? przekonamy się za niebawem bo inaczej jest gdybanie.

A co z 1 zł za 10 pkt + 1 zł premii ?

Zgadza się jest za to punkt że nie dostaną ci co zmieniają z innej karty na wizz - obstawiam że tak będą traktowani posiadacze silver - zmieniają na wizz nie ważne z jakiego powodu czyt. bo wcześniej nie było wizz. Ale masz rację to tylko moja interpretacja wyjdzie wszystko w praniu, ja dziś dostałem kartę, aktywowałem bez większych problemów i już zrobiłem pierwszą transakcję :d
temat 1 zł za 10 pkt i 1 zł premii wyniknął w tym wątku bo ktoś napisał że konsultant na infolinii chyba w czerwcu o tym wspominał jak dla mnie opowieści z mchu i paproci może mieli jakiś zamysł w żadnym regulaminie tego nie ma i nie było . Obecny regulamin wydaję się być bardziej dopracowany pod względem legislacyjnym niż ten roboczy z czerwca i nie sądzę aby go zmienili w najbliższym czasie choć kto wie :D
 Profil Relacje PM off  

City break w Atenach 🏛️✈️ Loty z Warszawy i noclegi blisko Akropolu za 969 PLN City break w Atenach 🏛️✈️ Loty z Warszawy i noclegi blisko Akropolu za 969 PLN
Tajskie wyspy 2w1 🌴 Phuket i Ko Lipe w jednej podróży od 3096 PLN 😍 Tajskie wyspy 2w1 🌴 Phuket i Ko Lipe w jednej podróży od 3096 PLN 😍
#862 PostWysłany: 25 Wrz 2014 21:06 
Awatar użytkownika

Loty: 36
Kilometry: 49 961
Krajów: 11 / 5.1%
niebieski
zulu napisał(a):
tasiek napisał(a):
Czy komuś z forumowiczów udało się uzyskać kartę wnioskując o nową, a nie przenosząc z innego banku?
W umowie o KK masz zapis że jesteś zobowiązany do zamknięcia innych kart kredytowych. Faktycznie sprawa wygląda tak że dostajesz nowa kartę mając jeszcze poprzednią i po aktywacji masz obowiązek zamknąć poprzednią kartę w banku który ją wydał.

Gu**zik prawda :)
To owszem, była prawda, przy promocyjnym przenoszeniu KK z innego banku do Raiffaisena.
Ale ja takiego paragrafu w swojej umowie o KK nie mam.
 Profil Relacje PM off  

#863 PostWysłany: 25 Wrz 2014 21:17 
Awatar użytkownika

Loty: 159
Kilometry: 187 865
Krajów: 19 / 8.9%
niebieski
Anonymous napisał(a):
Raphael napisał(a):
A skąd dostałeś taką informację: wysłali Ci maila, SMSa? Bo do mnie nikt się w tej kwestii nie odezwał.

To są informacje uzyskane od konsultanta, nie zawsze ale obecnie coś tam prawdziwie podadzą co jest zgodne z faktami oraz realiami

Raphael napisał(a):
Powiedzieli też może kiedy przyznają bezpłatne członkostwo w WDC i jak się tam logować?

Aplikując o tą kartę raczej trzeba znać, bo podstawowe to abecadło: wypełniając dane aplikując o kartę podałeś adres e-mail przypisany do swojego lub wskazanego konta mywizz, Raiffeisen powinien obecnie jeśli na tym koncie nie ma aktywnego wdc członkostwo to przypisać zgodnie z warunkami tej oferty (nie masz, dzwonisz i pytasz kiedy?)

Odpowiedź na moje pytanie:
Kod:
Odpowiadają na Pana pytanie dotyczące  członkostwa zgodnie z regulaminem przekazujemy, iż :

IV. Warunki uczestnictwa w promocji

1) jest członkiem Klubu lub zostanie zarejestrowana przez Wizz Air jako członek Klubu nie później niż w dniu
30.09.2014 r.,

27 września do Klientów, którzy otrzymali Srebrne MasterCardy w Ofercie Promocyjnej Wizz Air, Bank wyśle nowe karty kredytowe Wizz Air MasterCard.

W razie dodatkowych pytań serdecznie zapraszamy do kontaktu z naszym Centrum Telefonicznym, które jest dostępne całą dobę. Zachęcamy Pana także do odwiedzenia naszych oddziałów. Nasi doradcy służą pomocą.

Przed chwilą dzwoniłem na infolinię i zapytałem się kiedy będę miał aktywne członkostwo WDC oraz widoczną kartę na koncie mywizz (karta aktywowana 10 dni temu srebrny mastercard), a pani powiedziała że muszę się kontaktować tylko i wyłącznie z Wizzair, ponieważ oni automatycznie wysyłają dane po aktywowaniu karty.
Trochę droga ta infolinia :/ nie wiem czy dzwonić jutro
 Profil Relacje PM off  

#864 PostWysłany: 25 Wrz 2014 21:26 

skoro masz podane, że mają czas z aktywacją wdc do 30.09.2014r. to nie wiem po co chcesz dzwonić, ale zrobisz jak będziesz chciał (po kliknięciu na szukaj znajdziesz tanią opcję dzwonienia do wizzair przez izraelską infolinię)
 PM off  

#865 PostWysłany: 25 Wrz 2014 21:40 
Awatar użytkownika

Loty: 159
Kilometry: 187 865
Krajów: 19 / 8.9%
niebieski
Anonymous napisał(a):
skoro masz podane, że mają czas z aktywacją wdc do 30.09.2014r. to nie wiem po co chcesz dzwonić, ale zrobisz jak będziesz chciał (po kliknięciu na szukaj znajdziesz tanią opcję dzwonienia do wizzair przez izraelską infolinię)

masz rację, poczekam do końca miesiąca zobaczymy co z tego wyjdzie :)
 Profil Relacje PM off  

#866 PostWysłany: 25 Wrz 2014 23:16 
Awatar użytkownika

Loty: 12
Kilometry: 8 834
Krajów: 5 / 2.3%
niebieski
chester0 napisał(a):
zulu napisał(a):
chester0 napisał(a):
Jak przenosisz to po uzyskaniu tej masz 3 miesiące na zamknięcie kk w innym banku ( tej "przeniesionej")
co do tych pytań 50 zł jest dla tych co umowę zawarli po 01.09.2014 r , kto miał wcześniej srebrną MC nie dostaje 50 zł ale miał czas aby nazbierać punkty i dostanie je w dwóch transzach w październiku i ta następna bodajże styczeń.
W regulaminie nie ma takich zapisów że ci co wcześniej mieli MC teraz nie dostaną tych 50 zł. jest tylko mowa że jest 50 zł na start ale dla kogo ? Dla każdego ? Wcześniej nie miałem karty WIZZ bo bank takiej nie miał - teraz ją dostanę i czy dostanę 50 zł ? przekonamy się za niebawem bo inaczej jest gdybanie.

A co z 1 zł za 10 pkt + 1 zł premii ?

Zgadza się jest za to punkt że nie dostaną ci co zmieniają z innej karty na wizz - obstawiam że tak będą traktowani posiadacze silver - zmieniają na wizz nie ważne z jakiego powodu czyt. bo wcześniej nie było wizz. Ale masz rację to tylko moja interpretacja wyjdzie wszystko w praniu, ja dziś dostałem kartę, aktywowałem bez większych problemów i już zrobiłem pierwszą transakcję :d
temat 1 zł za 10 pkt i 1 zł premii wyniknął w tym wątku bo ktoś napisał że konsultant na infolinii chyba w czerwcu o tym wspominał jak dla mnie opowieści z mchu i paproci może mieli jakiś zamysł w żadnym regulaminie tego nie ma i nie było . Obecny regulamin wydaję się być bardziej dopracowany pod względem legislacyjnym niż ten roboczy z czerwca i nie sądzę aby go zmienili w najbliższym czasie choć kto wie :D
To że nie ma obecnie nie oznacza że nie było. Oto dowód

Cytuj:
Punkty naliczone Bank przyzna Uczestnikom po zakonczeniu poszczególnych etapów:
a. do dnia 15.10.2014 r. za I etap promocji, a nastepnie po przekazaniu przez Bank do Wizz informacji o liczbie punktów
przyznanych poszczególnym Uczestnikom; Wizz Air do dnia 20.10.2014 r. doda do Konta Wizz danego Uczestnika 1 PLN
za kazde 10 (dziesiec) punktów,
b. do dnia 15.01.2015 r. za II etap, a nastepnie po przekazaniu przez Bank do Wizz informacji o liczbie punktów
przyznanych poszczególnym Uczestnikom; Wizz Air do dnia 20.01.2015 r. doda do Konta Wizz danego Uczestnika 1 PLN
za kazde 10 (dziesiec) punktów.

łowca napisał(a):
zulu napisał(a):
tasiek napisał(a):
Czy komuś z forumowiczów udało się uzyskać kartę wnioskując o nową, a nie przenosząc z innego banku?
W umowie o KK masz zapis że jesteś zobowiązany do zamknięcia innych kart kredytowych. Faktycznie sprawa wygląda tak że dostajesz nowa kartę mając jeszcze poprzednią i po aktywacji masz obowiązek zamknąć poprzednią kartę w banku który ją wydał.

Gu**zik prawda :)
To owszem, była prawda, przy promocyjnym przenoszeniu KK z innego banku do Raiffaisena.
Ale ja takiego paragrafu w swojej umowie o KK nie mam.

Jutro przestudiuję swoją i znajdę.
 Profil Relacje PM off  

#867 PostWysłany: 26 Wrz 2014 09:24 
Awatar użytkownika

Loty: 494
Kilometry: 1 102 778
Krajów: 58 / 27.1%
Zbanowany
Miesiąc (!) po złożeniu wniosku karta wreszcie doszła. Wczoraj aktywowana, członkostwa w WDC na razie nie ma. Zdziwiło mnie, że na karcie nie ma logo Wizzaira, ale na infolinii zapewniali, że to jest karta połączona z Wizz.

#868 PostWysłany: 26 Wrz 2014 09:39 
Awatar użytkownika

Loty: 94
Kilometry: 174 131
Krajów: 21 / 9.8%
niebieski
Jak składałeś wniosek miesiąc temu to dostałeś srebrną MC, którą od jutra będą wymieniać na brandowaną Wizz MC ;)
 Profil Relacje PM off
BusinessClass lubi ten post.

#869 PostWysłany: 26 Wrz 2014 09:46 
Awatar użytkownika

niebieski
BusinessClass napisał(a):
Miesiąc (!) po złożeniu wniosku karta wreszcie doszła. Wczoraj aktywowana, członkostwa w WDC na razie nie ma. Zdziwiło mnie, że na karcie nie ma logo Wizzaira, ale na infolinii zapewniali, że to jest karta połączona z Wizz.

:shock:

w lewym górnym rogu W!ZZ :D
Racja m-c temu to jeszcze była srebna MC

Woli ciekawostki. U mnie od dwóch tyg, jest blokada na płatność przez internet pomimo że już ta transakcja dawno została rozliczona. ale saldo się zgadza.
 Profil Relacje PM off  

#870 PostWysłany: 26 Wrz 2014 09:58 
Awatar użytkownika

Panowie która opcja/opcje z nazwy to transakcje internetowe w limitach, chciałbym zmniejszyć limit do 200zł na wszelki wypadek.
 Profil Relacje PM off  

#871 PostWysłany: 26 Wrz 2014 16:06 

Kilka dni temu napisałem do Raiffeisen e-maila z czego wynika podział na tych przed 01.09.2014r. bez premii 50 zł w pkt i tych po 01.09.2014r. z tą premią (nie chodzi o owe 50 zł, ale o zasady).
Przed chwilą otrzymałem telefon od pracownicy Raiffeisen, że nasze obecne karty kredytowe Silver Mastercard zostaną zamienione tak jak wcześniej tu pisano w przyszłym tygodniu na już te realne kk Mastercard Raiffeisen Wizzair poprzez ich wysyłkę na wskazany adres, po jej aktywacji na wskazanym koncie mywizz zostanie przypisane wdc jak ktoś nie ma aktywnego oraz każdy z nas otrzyma również premię 50 zł w pkt wizz.
 PM off
4 ludzi lubi ten post.

#872 PostWysłany: 26 Wrz 2014 16:12 

Czy i jak można sprawdzić on-line ile już punktów udało się zgromadzić za zakupy ta kartą ?
Cezarek57a
 Profil Relacje PM off  

#873 PostWysłany: 26 Wrz 2014 16:17 

Cezarek57a napisał(a):
Czy i jak można sprawdzić on-line ile już punktów udało się zgromadzić za zakupy ta kartą ?
Cezarek57a

było już tu wspomniane, że usługa ta ruszy po 15.10.2014r., informacja od konsultanta Raiffeisen (przesyłanie kwartalne, przez konsultantów i samo zapewne zapisanie pkt. wizzair)
 PM off  

#874 PostWysłany: 26 Wrz 2014 16:18 

Wczoraj wybrałem się do placówki żeby złożyć ponownie wniosek o kartę.
Dostałem decyzję pozytywną bez problemu także chyba wszyscy, którzy dostali negat przez telefon powinni się wybrać do Banku osobiście.
 Profil Relacje PM off  

#875 PostWysłany: 26 Wrz 2014 17:10 

Loty: 143
Kilometry: 302 644
Krajów: 33 / 15.4%
niebieski
tasiek napisał(a):
Dostałem decyzję pozytywną bez problemu także chyba wszyscy, którzy dostali negat przez telefon powinni się wybrać do Banku osobiście.

Decyzja negatywna przez telefon czy po weryfikacji dokumentów?

#876 PostWysłany: 26 Wrz 2014 19:14 

TomGSM napisał(a):
tasiek napisał(a):

Decyzja negatywna przez telefon czy po weryfikacji dokumentów?

Po weryfikacji dokumentów
 Profil Relacje PM off  

#877 PostWysłany: 26 Wrz 2014 23:26 
Awatar użytkownika

Loty: 12
Kilometry: 8 834
Krajów: 5 / 2.3%
niebieski
Anonymous napisał(a):
Kilka dni temu napisałem do Raiffeisen e-maila z czego wynika podział na tych przed 01.09.2014r. bez premii 50 zł w pkt i tych po 01.09.2014r. z tą premią (nie chodzi o owe 50 zł, ale o zasady).
Przed chwilą otrzymałem telefon od pracownicy Raiffeisen, że nasze obecne karty kredytowe Silver Mastercard zostaną zamienione tak jak wcześniej tu pisano w przyszłym tygodniu na już te realne kk Mastercard Raiffeisen Wizzair poprzez ich wysyłkę na wskazany adres, po jej aktywacji na wskazanym koncie mywizz zostanie przypisane wdc jak ktoś nie ma aktywnego oraz każdy z nas otrzyma również premię 50 zł w pkt wizz.
I to jest bardzo dobra wiadomość. :P
 Profil Relacje PM off
Raphael lubi ten post.

#878 PostWysłany: 27 Wrz 2014 11:59 

Ja co prawda założyłem konto z kartą debetową a nie kredytową, aczkolwiek wczoraj dostałem potwierdzenie że WDC jest aktywne, i rzeczywiście, wszystko już działa.
 Profil Relacje PM off  

#879 PostWysłany: 28 Wrz 2014 12:36 

Do dnia dzisiejszego miałem ważne WDC uzyskane dzięki kk Citi. Następnie kk przeniosłem do Raiffeisen, uzyskałem srebrną kk. W dniu dzisiejszym sprawdzam termin ważności konta i jest: 29.09.2015.
 Profil Relacje PM off  

#880 PostWysłany: 28 Wrz 2014 17:44 

niebieski
hey, a od kiedy masz srebrną kk od Raiff?

pachi1 napisał(a):
Do dnia dzisiejszego miałem ważne WDC uzyskane dzięki kk Citi. Następnie kk przeniosłem do Raiffeisen, uzyskałem srebrną kk. W dniu dzisiejszym sprawdzam termin ważności konta i jest: 29.09.2015.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 8854 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47 ... 443  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: ms993 oraz 1 gość