Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 8854 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46 ... 443  Następna
Autor Wiadomość
#841 PostWysłany: 25 Wrz 2014 14:12 
Awatar użytkownika

Loty: 36
Kilometry: 49 961
Krajów: 11 / 5.1%
niebieski
tasiek napisał(a):

Czy jeśli chodzi o wizytę w oddziale to wystarczy zaświadczenie o dochodach i ksero dwóch dokumentów ze zdjęciem? Czy coś jeszcze potrzeba?
Czy wszystko uda się przy jednej wizycie załatwić czy trzeba czekać kilka dni na decyzję?

Pierwsza wizyta - pogadanka, weryfikacja ustna, przygotowanie wniosku, ksero dokumentów.
Druga wizyta - przyniosłem zaświadczenie o dochodach, pani odkliknęła wniosek jako kompletny.
Karta przyszła w około tydzień.
 Profil Relacje PM off  

City break w Atenach 🏛️✈️ Loty z Warszawy i noclegi blisko Akropolu za 969 PLN City break w Atenach 🏛️✈️ Loty z Warszawy i noclegi blisko Akropolu za 969 PLN
Tajskie wyspy 2w1 🌴 Phuket i Ko Lipe w jednej podróży od 3096 PLN 😍 Tajskie wyspy 2w1 🌴 Phuket i Ko Lipe w jednej podróży od 3096 PLN 😍
#842 PostWysłany: 25 Wrz 2014 14:14 
Awatar użytkownika

Loty: 652
Kilometry: 1 484 217
Krajów: 94 / 43.9%
srebrny
Zależy od powodu odmowy na infolinii, ja miałem dowód i zaświadczenie a kazali donieść umowy tej innej kk z nowymi limitami bo to się nie zgadzało w BIK i jak to przyniosłem to się udało trwało około półtora tygodnia bo miałem dwie zmiany limitów i najpierw przyniosłem najbardziej aktualną ale jeszcze chcieli tą poprzednią.
 Profil Relacje PM off  

#843 PostWysłany: 25 Wrz 2014 15:22 
Awatar użytkownika

Loty: 49
Kilometry: 99 772
Krajów: 20 / 9.4%
łowca napisał(a):
tasiek napisał(a):

Czy jeśli chodzi o wizytę w oddziale to wystarczy zaświadczenie o dochodach i ksero dwóch dokumentów ze zdjęciem? Czy coś jeszcze potrzeba?
Czy wszystko uda się przy jednej wizycie załatwić czy trzeba czekać kilka dni na decyzję?

Pierwsza wizyta - pogadanka, weryfikacja ustna, przygotowanie wniosku, ksero dokumentów.
Druga wizyta - przyniosłem zaświadczenie o dochodach, pani odkliknęła wniosek jako kompletny.
Karta przyszła w około tydzień.

Miałem identycznie. Wyrabiałem nową kartę. Wczoraj małe problemy przy aktywacji karty i nadaniu ale dziś sprawdzę czy działa.
 Profil Relacje PM off  

#844 PostWysłany: 25 Wrz 2014 15:29 

A czy czekaliście długo między odmową przez telefon a wizytą w Banku? Czy zaraz po odrzucie wybraliście się do placówki?
 Profil Relacje PM off  

#845 PostWysłany: 25 Wrz 2014 16:30 
Awatar użytkownika

Loty: 49
Kilometry: 99 772
Krajów: 20 / 9.4%
Ja nie próbowałem w ogóle prze telefon bo placówkę miałem blisko. A zdecydowałem się dopiero teraz bo czekałem aż te warunki się wyklarują.
 Profil Relacje PM off  

#846 PostWysłany: 25 Wrz 2014 17:07 
Awatar użytkownika

Loty: 133
Kilometry: 252 707
Krajów: 35 / 16.4%
srebrny
pachi1 napisał(a):
Informacja ważna la wszystkich, którzy mają kartę Silver.
Dostałem taką informację.
Uprzejmie informujemy, że 27 września do Klientów, którzy otrzymali Srebrne MasterCardy w Ofercie Promocyjnej Wizz Air, Bank wyśle nowe karty kredytowe Wizz Air MasterCard.

A skąd dostałeś taką informację: wysłali Ci maila, SMSa? Bo do mnie nikt się w tej kwestii nie odezwał.
Powiedzieli też może kiedy przyznają bezpłatne członkostwo w WDC i jak się tam logować?

#847 PostWysłany: 25 Wrz 2014 17:27 
Awatar użytkownika

Loty: 406
Kilometry: 714 375
Krajów: 48 / 22.4%
platynowy
jezeli ktos mial w biezacym tygodniu zaksiegowane transakcje w "nietypowej" walucie SEK,DEK,CZK,HUF itp
mozna by było zrobic zestawienie na ile atrakcyjne sa kursy po ostatecznym rozliczeniu
 Profil Relacje PM off  

#848 PostWysłany: 25 Wrz 2014 17:34 
Awatar użytkownika

Loty: 249
Kilometry: 415 497
Krajów: 38 / 17.8%
srebrny
możesz równie dobrze wejść tutaj i rozwiać swoje wątpliwości: https://www.mastercard.com/plp/klienci- ... rsion.html
 Profil Relacje PM off
correos lubi ten post.

#849 PostWysłany: 25 Wrz 2014 17:40 

Raphael napisał(a):
A skąd dostałeś taką informację: wysłali Ci maila, SMSa? Bo do mnie nikt się w tej kwestii nie odezwał.

To są informacje uzyskane od konsultanta, nie zawsze ale obecnie coś tam prawdziwie podadzą co jest zgodne z faktami oraz realiami

Raphael napisał(a):
Powiedzieli też może kiedy przyznają bezpłatne członkostwo w WDC i jak się tam logować?

Aplikując o tą kartę raczej trzeba znać, bo podstawowe to abecadło: wypełniając dane aplikując o kartę podałeś adres e-mail przypisany do swojego lub wskazanego konta mywizz, Raiffeisen powinien obecnie jeśli na tym koncie nie ma aktywnego wdc członkostwo to przypisać zgodnie z warunkami tej oferty (nie masz, dzwonisz i pytasz kiedy?)

Odpowiedź na moje pytanie:
Kod:
Odpowiadają na Pana pytanie dotyczące  członkostwa zgodnie z regulaminem przekazujemy, iż :

IV. Warunki uczestnictwa w promocji

1) jest członkiem Klubu lub zostanie zarejestrowana przez Wizz Air jako członek Klubu nie później niż w dniu
30.09.2014 r.,

27 września do Klientów, którzy otrzymali Srebrne MasterCardy w Ofercie Promocyjnej Wizz Air, Bank wyśle nowe karty kredytowe Wizz Air MasterCard.

W razie dodatkowych pytań serdecznie zapraszamy do kontaktu z naszym Centrum Telefonicznym, które jest dostępne całą dobę. Zachęcamy Pana także do odwiedzenia naszych oddziałów. Nasi doradcy służą pomocą.
 PM off  

#850 PostWysłany: 25 Wrz 2014 18:07 
Awatar użytkownika

Loty: 12
Kilometry: 8 834
Krajów: 5 / 2.3%
niebieski
tasiek napisał(a):
Czy komuś z forumowiczów udało się uzyskać kartę wnioskując o nową, a nie przenosząc z innego banku?
W umowie o KK masz zapis że jesteś zobowiązany do zamknięcia innych kart kredytowych. Faktycznie sprawa wygląda tak że dostajesz nowa kartę mając jeszcze poprzednią i po aktywacji masz obowiązek zamknąć poprzednią kartę w banku który ją wydał.

Nurtują mnie inne rzeczy:
1. W pierwszym regulaminie był zapis że bank za każdą złotówkę uzbieraną z punktów dokłada drugą w ramach przelewów na początku października i początku stycznia. W nowym regulaminie tego nie ma. Czy ci którzy dostali karty MC wczeniej (przed 1.09) dostaną tą "premie" czy nie dostaną ?
2. Ktoś kto ma MC a teraz dostanie kartę docelową czyli WIZZ dostanie 50 zł na start czy nie dostanie ?
 Profil Relacje PM off  

#851 PostWysłany: 25 Wrz 2014 18:23 
Awatar użytkownika

Loty: 652
Kilometry: 1 484 217
Krajów: 94 / 43.9%
srebrny
Jak przenosisz to po uzyskaniu tej masz 3 miesiące na zamknięcie kk w innym banku ( tej "przeniesionej")
co do tych pytań 50 zł jest dla tych co umowę zawarli po 01.09.2014 r , kto miał wcześniej srebrną MC nie dostaje 50 zł ale miał czas aby nazbierać punkty i dostanie je w dwóch transzach w październiku i ta następna bodajże styczeń. Tak wynika z regulaminu ci co założyli po 1 września będą mogli przelać pierwsze punkty nie wcześniej niż po 30 dniach czyli pewnie też w październiku poprzez serwis telefoniczny - pewnie infolinię . Wystarczy przeanalizować poprzedni i aktualny regulamin. Chyba że w międzyczasie coś zmienią. To co mówią na infolinii nie obowiązuje mi mówili że do końca roku jest jakaś promocja i nie będzie opłaty tej administracyjnej 4,50 zł i wymogu obrotu po 1000 zł miesięcznie w 3 pierwszych miesiącach ale ja uważam że i tak mogą policzyć te opłaty bo decyduje regulamin a nie wiedza lub niewiedza konsultantów
 Profil Relacje PM off  

#852 PostWysłany: 25 Wrz 2014 18:26 
Awatar użytkownika

Loty: 133
Kilometry: 252 707
Krajów: 35 / 16.4%
srebrny
Anonymous napisał(a):
Aplikując o tą kartę raczej trzeba znać, bo podstawowe to abecadło: wypełniając dane aplikując o kartę podałeś adres e-mail przypisany do swojego lub wskazanego konta mywizz, Raiffeisen powinien obecnie jeśli na tym koncie nie ma aktywnego wdc członkostwo to przypisać zgodnie z warunkami tej oferty (nie masz, dzwonisz i pytasz kiedy?)

Ta, warunki znam, sęk w tym, że zakładając kartę rozmowa z konsultantem wyglądała mniej więcej tak:
Ja: To kiedy mi założycie to bezpłatne WDC?
K: Pod koniec września... raczej... chyba, że jak nie zdążymy, to wtedy w październiku.
Ja: E, no ale wg. warunków 30.IX powinienem to mieć bo inaczej się nie łapię do promocji?
K: No niby tak, ale spoko, nawet jeżeli będzie w październiku, to się łapie.

#853 PostWysłany: 25 Wrz 2014 18:29 
Awatar użytkownika

Loty: 68
Kilometry: 170 743
Krajów: 18 / 8.4%
niebieski
Czy można zrezygnować z ubezpieczenia turystycznego, płatnego 9,90/mc? Konsultant twierdzi że nie można.

#854 PostWysłany: 25 Wrz 2014 18:36 

Raphael napisał(a):
Anonymous napisał(a):

Ta, warunki znam, sęk w tym, że zakładając kartę rozmowa z konsultantem wyglądała mniej więcej tak:
Ja: To kiedy mi założycie to bezpłatne WDC?
K: Pod koniec września... raczej... chyba, że jak nie zdążymy, to wtedy w październiku.
Ja: E, no ale wg. warunków 30.IX powinienem to mieć bo inaczej się nie łapię do promocji?
K: No niby tak, ale spoko, nawet jeżeli będzie w październiku, to się łapie.

W moim poście wyzej masz jasno napisane, że Raiffeisen do 30.09.2014r. do każdego konta mywizz przypisanego do aktywowanej kart kredytowej Raiffeisen wizz przypisze wdc o ile nie jest aktywne (a póki co mamy 25.09.2014r)
 PM off  

#855 PostWysłany: 25 Wrz 2014 18:49 
Awatar użytkownika

Loty: 94
Kilometry: 174 131
Krajów: 21 / 9.8%
niebieski
gixera napisał(a):
Czy można zrezygnować z ubezpieczenia turystycznego, płatnego 9,90/mc? Konsultant twierdzi że nie można.

Przecież to jest dobrowolne, włączane wyłącznie na wniosek...
 Profil Relacje PM off  

#856 PostWysłany: 25 Wrz 2014 18:51 
Awatar użytkownika

Loty: 68
Kilometry: 170 743
Krajów: 18 / 8.4%
niebieski
Tomek Zien napisał(a):
gixera napisał(a):

Przecież to jest dobrowolne, włączane wyłącznie na wniosek...

Właśnie tak mi się wydawało, ale tak jak napisałam - konsultant ma inne zdanie ;) Trzeba zadzwonić do innego :)

#857 PostWysłany: 25 Wrz 2014 18:54 
Awatar użytkownika

Loty: 797
Kilometry: 970 610
Krajów: 75 / 35.1%
srebrny
correos napisał(a):
jezeli ktos mial w biezacym tygodniu zaksiegowane transakcje w "nietypowej" walucie SEK,DEK,CZK,HUF itp
mozna by było zrobic zestawienie na ile atrakcyjne sa kursy po ostatecznym rozliczeniu

zbyhu napisał(a):
możesz równie dobrze wejść tutaj i rozwiać swoje wątpliwości: https://www.mastercard.com/plp/klienci- ... rsion.html

W sobotę (20.09) robiłem transakcję na 76SEK. Na karcie blokada na kwotę 34,6 czyli wychodzi 0,455263. Kurs MC - 0,454894. W poniedziałek (22.09) transakcja rozliczona na kwotę 34,61. Czyli po kursie - 0,455394. Kurs MC - 0,454906.
correos lubi ten post.

#858 PostWysłany: 25 Wrz 2014 20:30 
Awatar użytkownika

Loty: 12
Kilometry: 8 834
Krajów: 5 / 2.3%
niebieski
chester0 napisał(a):
Jak przenosisz to po uzyskaniu tej masz 3 miesiące na zamknięcie kk w innym banku ( tej "przeniesionej")
co do tych pytań 50 zł jest dla tych co umowę zawarli po 01.09.2014 r , kto miał wcześniej srebrną MC nie dostaje 50 zł ale miał czas aby nazbierać punkty i dostanie je w dwóch transzach w październiku i ta następna bodajże styczeń.
W regulaminie nie ma takich zapisów że ci co wcześniej mieli MC teraz nie dostaną tych 50 zł. jest tylko mowa że jest 50 zł na start ale dla kogo ? Dla każdego ? Wcześniej nie miałem karty WIZZ bo bank takiej nie miał - teraz ją dostanę i czy dostanę 50 zł ? przekonamy się za niebawem bo inaczej jest gdybanie.

A co z 1 zł za 10 pkt + 1 zł premii ?
 Profil Relacje PM off  

#859 PostWysłany: 25 Wrz 2014 20:42 
Awatar użytkownika

Loty: 371
Kilometry: 601 471
Krajów: 40 / 18.7%
gixera napisał(a):

Pytalem o ubezpieczenie turystyczne, konsultantka powiedziala, ze nie maja takiego w ofercie :D
 Profil Relacje PM off  

#860 PostWysłany: 25 Wrz 2014 20:46 
Awatar użytkownika

Loty: 94
Kilometry: 174 131
Krajów: 21 / 9.8%
niebieski
Ubezpieczenie podróżne :D http://raiffeisenpolbank.com/documents/ ... IZZ%29.pdf
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 8854 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46 ... 443  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: mihau oraz 9 gości