Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 307 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 16  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: WIZZ MultiPass
#161 PostWysłany: 16 Lis 2023 13:08 

Podbijam pytanie czy ktoś się kontaktował w sprawie lotów KRK - AUH? Nadal ich nie widzę a regularnie latałem na tej trasie używając Multipassa.
 Profil Relacje PM off  

Relaks na Kanarach 😎🏖️ Wypoczynek na Fuerteventurze za 1669 PLN Relaks na Kanarach 😎🏖️ Wypoczynek na Fuerteventurze za 1669 PLN
Wietnam z Etihad Airways 🪷🌏 Hanoi z Warszawy za 2391 PLN 😍✈️🧳 Wietnam z Etihad Airways 🪷🌏 Hanoi z Warszawy za 2391 PLN 😍✈️🧳
#162 PostWysłany: 18 Lis 2023 20:28 

Fifczej napisał(a):
Podbijam pytanie czy ktoś się kontaktował w sprawie lotów KRK - AUH? Nadal ich nie widzę a regularnie latałem na tej trasie używając Multipassa.

Moźe wyprzedane, w systemie wizza są normalnie.
 Profil Relacje PM off  

#163 PostWysłany: 24 Lis 2023 10:18 

Cześć,

Wykupiłem usługę Multipass w jedną stronę 27/10/2023. Zarezerwowałem od razu lot z Katowic do Abu Dhabi na 1 listopada (chciałem z Krakowa, ale nie było w systemie).
Między innymi przez brak lotów z Krakowa do Abu Dhabi zdecydowałem się odstąpić od umowy, bo według regulaminu mam na to 14 dni kalendarzowych.
Wysłałem wiadomość do Wizzair 9 listopada i dostałem negatywną odpowiedż.

Według wizzair data rozpoczęcia subskrypcji to 1 października, więc przekroczyłem regulaminowe 14 dni... Czyli kupując usługę 27 października, miałem czas na odstąpienie od umowy do 14 października... Według mnie to są jakieś żarty...

Co uważacie? Spotkał się już kiedyś z czymś takim ze strony wizzair? Jakieś pomysły co teraz mogę zrobić?
Nie chce kontynuować subskrypcji, ponieważ negatywnie oceniam tą usługę. Między innymi przez brak lotów z Krakowa oraz system rezerwacji jest bardzo niedopracowany (miałem duże problemy aby coś zarezerwować, bo czasem wyszukiwało loty a czasem nie, godziny się nie zgadzały, nazwisko na bilecie było inne niż podawałem w usłudze). Ogólnie kiepsko...
 Profil Relacje PM off  

#164 PostWysłany: 24 Lis 2023 14:45 

Wizz rozesłał maile:

Chcemy Ci przypomnieć, że Twoja subskrypcja WIZZMultiPass zostanie automatycznie odnowiona na kolejny 6-mesięczny okres subskrypcji 1 grudnia 2023 r.

Nie musisz nic robić, aby móc nadal korzystać z subskrypcji MultiPass.

Jeśli chcesz anulować subskrypcję, możesz skontaktować się z nami pod adresem multipass@wizzair.com przed datą odnowienia lub w ciągu 14-dniowego okresu karencji.

Dziękujemy za bycie subskrybentem MultiPass
Zespół WIZZ
 Profil Relacje PM off  

#165 PostWysłany: 24 Lis 2023 15:25 

CamillooS napisał(a):
Cześć,

Wykupiłem usługę Multipass w jedną stronę 27/10/2023. Zarezerwowałem od razu lot z Katowic do Abu Dhabi na 1 listopada (chciałem z Krakowa, ale nie było w systemie).
Między innymi przez brak lotów z Krakowa do Abu Dhabi zdecydowałem się odstąpić od umowy, bo według regulaminu mam na to 14 dni kalendarzowych.

Według wizzair data rozpoczęcia subskrypcji to 1 października, więc przekroczyłem regulaminowe 14 dni... Czyli kupując usługę 27 października, miałem czas na odstąpienie od umowy do 14 października... Według mnie to są jakieś żarty...

Co uważacie? Spotkał się już kiedyś z czymś takim ze strony wizzair? Jakieś pomysły co teraz mogę zrobić?
Nie chce kontynuować subskrypcji, ponieważ negatywnie oceniam tą usługę. Między innymi przez brak lotów z Krakowa oraz system rezerwacji jest bardzo niedopracowany (miałem duże problemy aby coś zarezerwować, bo czasem wyszukiwało loty a czasem nie, godziny się nie zgadzały, nazwisko na bilecie było inne niż podawałem w usłudze). Ogólnie kiepsko...
,

ten sam problem był opisywany na stronie głównej f4f, rozwiązaniem był chargeback w banku.

https://www.fly4free.pl/przetestowalem- ... -i-zalety/

Widać nadal nie wzięli się za poprawę usługi
daj znać jak to się zakończy
 Profil Relacje PM off  

#166 PostWysłany: 28 Lis 2023 12:40 

Loty: 83
Kilometry: 234 641
Krajów: 26 / 12.2%
niebieski
CamillooS napisał(a):
Cześć,

zgłoś do UOKiKu bo to narusza zbiorowe interesy konsumentów a oni moga im dać wielomilionową karę nie wiem tylko czy nie odesłą Cię do ich odpowiednika na Węgrzech.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#167 PostWysłany: 28 Lis 2023 13:39 

złoty
Myślałem, że może mają prawo odmówić po wykorzystaniu jednego tokena, a tu nawet w regulaminie jest jak byk opisana rezygnacja po takim fakcie:

7.3 Jeśli Użytkownik zrezygnuje z Wizz MultiPass po wykorzystaniu jednego z Tokenów, które otrzymał w Cyklu Abonamentowym, Wizz Air zobowiązuje się do obliczenia kwoty zwrotu na podstawie Opłaty Abonamentowej i ogólnej ceny lotu zarezerwowanego przy użyciu Tokena. Ogólna cena lotu oznacza cenę, którą Użytkownik mógłby uzyskać bez Wizz MultiPass. Jeśli cena lotu

(a) przekracza wysokość Opłaty Abonamentowej, Wizz Air nie zwróci Opłaty Abonamentowej,

(b) jest niższa od Opłaty Abonamentowej, Wizz Air zwróci różnicę między ceną lotu a wysokością Opłaty Abonamentowej.
 Profil Relacje PM off  

#168 PostWysłany: 02 Gru 2023 16:00 

W regulaminie w pkt 3.2 Wizz piszę poniższą informacje o wypowiedzenie MultiPass i odsyłają do punktu 8 a w regulaminie ten punkt dotyczy PRZETWARZANIE DANYCH OSOBOWYCH. Zna ktoś termin jaki jest na zgłoszenie żeby nie przedłużali abonamentu?

Abonament Wizz MultiPass można wykupić na obowiązkowy okres 6 miesięcy (Okres Abonamentowy). Po wyrażeniu przez Użytkownika wyraźnej zgody w trakcie trwania abonamentu Wizz MultiPass, Wizz MultiPass będzie automatycznie odnawiany po zakończeniu każdego Okresu Abonamentowego na kolejny Okres Abonamentowy (sześć miesięcy), chyba że nastąpi wypowiedzenie Wizz MultiPass zgodnie z Punktem 8 poniżej.
 Profil Relacje PM off  

#169 PostWysłany: 04 Gru 2023 12:54 

meexxx napisał(a):
W regulaminie w pkt 3.2 Wizz piszę poniższą informacje o wypowiedzenie MultiPass i odsyłają do punktu 8 a w regulaminie ten punkt dotyczy PRZETWARZANIE DANYCH OSOBOWYCH. Zna ktoś termin jaki jest na zgłoszenie żeby nie przedłużali abonamentu?

Abonament Wizz MultiPass można wykupić na obowiązkowy okres 6 miesięcy (Okres Abonamentowy). Po wyrażeniu przez Użytkownika wyraźnej zgody w trakcie trwania abonamentu Wizz MultiPass, Wizz MultiPass będzie automatycznie odnawiany po zakończeniu każdego Okresu Abonamentowego na kolejny Okres Abonamentowy (sześć miesięcy), chyba że nastąpi wypowiedzenie Wizz MultiPass zgodnie z Punktem 8 poniżej.

Hej, chyba się pomylili i chodzi o punkt 7.5.

Aby zrezygnować z abonamentu Wizz MultiPass, należy odszukać właściwe telecentrum w sekcji Dotychczasowe rezerwacje.
 Profil Relacje PM off  

#170 PostWysłany: 22 Gru 2023 13:25 

CamillooS napisał(a):
Cześć,

Udało mi się pozytywnie rozwiązać całą sytuację natomiast bardzo negatywnie oceniam podejście WizzAir do tematu.
Po wymianie kilku maili z supportem WizzAir odesłali mnie do rzecznika praw konkumenta na Węgrzech albo zaproponowali "złożenie skargi na platformie do rozwiązywania sporów w Komisji Europejskiej" dodająć, że oni nic nie mogą dla mnie zrobić w tym temacie.
Nawet wysłanie screena e-maila, który dostałem w dniu kiedy rejstrowałem multipass, gdzie wyraźnie było napisane, ze data rozpoczęcia subskrypcji to 27/10/2023 nie miało dla nich żadnego znaczenia...

Zgodnie z tym co napisał użytkownik @majsterprzygoda, postanowiłem złożyć wniosek do banku o chargeback i opisałem całą sytuację, wysyłająć również screeny itp.
Ja wysłałem wniosek do banku Santander, gdzie płaciłęm kartą kredytową natomiast żona do Revoluta, bo lecieliśmy razem i mieliśmy dokładnie taką samą sytutację.

Bank przyjął wniosek i po około dwóch tygodniach otrzymałem email od Caravelo Product Support z prośbą o wyjaśnienie sytuacji z chargeback. Podesłałęm to samo co do WizzAir wcześniej i następnego dnia otrzymałem informacje o anulowaniu subskrypcji i że pobrana kwota z karty zostanie zwrócona.
W Revolut cała operacja trwała około tydzień krócej i dodatkowo od razu po złożeniu żona otrzymała tymczasowy zwrot środków i mogła nimi dysponować do momentu rozwiązania sprawy.

Podsumowująć pozytywnie oceniam usługę chargeback(szczególnie revolut) a negatywnie WizzAir.
Dzięki za Wasze wskazówki!
 Profil Relacje PM off
6 ludzi lubi ten post.

#171 PostWysłany: 31 Gru 2023 18:35 

niebieski
Gdyby ktoś miał niewykorzystany token z grudnia to prosiłbym o sprawdzenie czy mu działa strona multipassa bo u mnie nie pokazuje lotów aby uniknąc później odrzucenia reklamacji w stylu, że wszystko działało znakomicie tylko ja coś źle robiłem, przydałoby mi się potwierdzenie innego usera.
Działa mi wybór kierunków jedna dostępna data czyli 5.01 ale później jaki lot bym nie wybrał to jest info brak pasujących lotów.
 Profil Relacje PM off  

#172 PostWysłany: 31 Gru 2023 19:56 

Mam też dostępny tylko 5.01 i komunikat o braku lotow
 Profil Relacje PM off  

#173 PostWysłany: 01 Sty 2024 02:44 

Coś mają zepsute, bo nie pokazuje wszystkich dostępnych lotów z Krakowa. Jutro będę pisał na ich czacie ?
 Profil Relacje PM off  

#174 PostWysłany: 01 Sty 2024 04:43 

niebieski
Dzięki za pomoc ale to był mój błąd 5.01 nie wchodzi tak samo jak 31.12 to było wyłączone z multipasa i jeszcze 08.01 zapomniałem o tym.

Gość na czacie tak samo jak ja nie wiedział że ta data jest wyłączona i chciał żebym napisał reklamację dopiero później przypomniałem sobie że tam były wyłączenia nie tylko na czas świąt i sprawdziłem regulamin.
 Profil Relacje PM off  

#175 PostWysłany: 01 Sty 2024 12:00 

Pisałem do nich na czacie o ten lot z Krakowa do Abu Dhabi i tyle co dostałem odpowiedź, że tej trasy nie ma w abonamencie. Na moje pytanie, że dlaczego w regulaminie nie ma tego wylączenia, podesłali link do złożenia reklamacji. Jak zwykle problemy z tą linią.
 Profil Relacje PM off  

#176 PostWysłany: 03 Sty 2024 16:29 

Przestroga dla wszystkich. Napisałem wczoraj maila, żeby 1 lutego anulowali mi subskrypcję, zrobili to dzisiaj i zablokowali dostęp do multipassa. Miałem 2 niewykorzystane tokeny, które przepadły. Ani kasy ani tokenów. W regulaminie stoi jasno, że mogę korzystać do końca 6 miesięcznego okresu abonamentowego, ale to wizzair właśnie.
 Profil Relacje PM off  

#177 PostWysłany: 20 Sty 2024 12:22 

Cześć! Wykupiłem usługę nie czytając opinii o niej :-/ Mój abonament jest aktywny od 1.2, ale nie da się rezerwować żadnego lotu po… 5.2. Infolinia Wizza umywa ręce i prosi o maila na complaints.multipass@wizzair.com Na maila oczywiście nikt nie odpowiada. Co robić! Jak żyć? :-)
 Profil Relacje PM off  

#178 PostWysłany: 20 Sty 2024 23:13 

niebieski
-- 20 Sty 2024 22:05 --

Będzie się dało 1 jak pobiorą środki i wtedy dostaniesz token nie zawsze to jest zaraz po północy ale 1 będziesz mógł zarezerwować lot dopiero od 6.
żeby móc zarezerwować lot 05.02 musiałbyś wykupic od stycznia, wiem ze to nielogiczne ale u nich miesiąc zaczyna się 5 i kończy 5 :D a raczej chodzi o te 5 dni wyprzedzenia z rezerwacją.
Być może da się zmienić abonament żeby był od stycznia wtedy jeden token będziesz mógł wykorzystać 5 ten styczniowy, a od 6.02 do 05.03 ten lutowy nie wiem czy się da to zmienić pytaj wizza.

-- 20 Sty 2024 22:13 --

chlodnik229 napisał(a):
Przestroga dla wszystkich. Napisałem wczoraj maila, żeby 1 lutego anulowali mi subskrypcję, zrobili to dzisiaj i zablokowali dostęp do multipassa. Miałem 2 niewykorzystane tokeny, które przepadły. Ani kasy ani tokenów. W regulaminie stoi jasno, że mogę korzystać do końca 6 miesięcznego okresu abonamentowego, ale to wizzair właśnie.

ta subskrypcja nie kończy się automatycznie po 6 miesiacach ? Właśnie tak sądziłem, ze na wszelki wypadek zmienię cvv w revolucie jakby chcieli pobrać za kolejny okres bo z wizzem nigdy nie wiadomo.
Na jaki adres trzeba wysłać maila ? Można ponownie przystąpić jak cię wypisali ?

Pytam ponieważ dla mnie ta usługa jest ok, trzeba się nakombinować jak to z wizzem, żeby nie płacić i nie korzystać i nie obeszło się od wpadki z tym 05.01 ale ogólnie wyszedłem na plus. Kupiłem w jedną stronę, a latałem w dwie na przełomach miesięcy, 4 bilety do Abu Dhabi. jeden token przepadł i teraz kupiłem Rzym, więc ogólnie jestem na plus bo pierwszy token który wykorzystałem na 6 dni przed lotem to ten bilet kosztował 1200zł więc mi się opłacło kupić abonament i w sezonie letnim bym kupił ponownie, żeby jakieś Wyspy Kanaryjskie czy Maderę odwiedzić może Jordanie bo to planowałem teraz i się posypało przez wojnę. W sezonie letnim ciężko za 235zł polecieć w jakieś ciekawe miejsce.

To wizz, więc nie ma się co spodziewać, że będzie łatwo i przyjemnie i nie będą chcieli oskubać i trzeba uważać po prostu. Dla cebulaków czytających regulaminy dokładnie to jest ok i się opłaca trzeba jednak się natrudzić dokładnie poczytać, żeby się nie rozczarować.
 Profil Relacje PM off
walerek lubi ten post.

#179 PostWysłany: 22 Sty 2024 04:15 

sebaa napisał(a):
ta subskrypcja nie kończy się automatycznie po 6 miesiacach ?

Nie, jak już wspomniałeś o regulaminie, to jest tam napisane, że przedłuża się automatycznie, dlatego trzeba zrezygnować. Wysyłasz maila na ich adres multipass@wizzair.com i wysyłają powiadomienie o zakończeniu subskrypcji, ale jak wyżej, najpierw wykorzystaj tokeny, potem zrezygnuj, bo będziesz się musiał bujać jak ja z chargebackiem. Jeszcze bezczelni twierdzą, że kasę oddali z powrotem na kartę, co jest nieprawdą. Mam z nimi zarezerwowanych kilkanaście lotów, więc nie mam zamiaru się kłócić.

Odnośnie startu subsrypcji, to można zacząć w trakcie miesiąca, ale trzeba było to zaznaczyć na samym początku podczas wyboru od kiedy subskrypcja ma zacząć obowiązywać. Ja tak poleciałem do Abu na tydzień przed.

Generalnie podzielam twoje zdanie, że usługa spoko, ale tak jak wszystko w przypadku wizza, dużo problemów logistycznych m.in. wypadła trasa Kraków-Abu z nieznanych powodów, teraz te tokeny, a strona od multipassa też słabo zrobiona. Dużo do poprawy, ale sama usługa na plus, mi się udało w miesiącach sierpień-grudzień odwiedzić Abu/Dubaj, Cypr, Maltę, Maroko i Teneryfę. Starałem się wybierać jak najdalsze/najdroższe kierunki z siatki.

Jak anulujesz, to żeby z powrotem aktywować, musisz ponownie pisać do nich maila. Ja na razie odpuszczam, bo na stronie głównej był artykuł, że mają być poprawki w systemie, więc jestem ciekawy jakie.
 Profil Relacje PM off  

#180 PostWysłany: 22 Sty 2024 16:26 

niebieski
Dzięki

Może poprawką będzie wyższa cena :D
Tak strona ma usterki np. inne godziny wylotów niż faktycznie.

Co polecasz na kilka dni bardziej Cypr, Maroko czy Teneryfę, zakładam ze byłeś w Marakeszu a nie Agadirze ? Może to pociągnę jeszcze dwa miesiące i bym jeszcze jeden kierunek wybrał.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 307 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 16  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: JanuszTripów, n3lly oraz 12 gości