Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 17 posty(ów) ] 

Czy podoba Ci się hymn Euro2012?
Ankieta zakończyła się 13 Maj 2012 14:06
TAK 38%  38%  [ 18 ]
NIE 63%  63%  [ 30 ]
Razem głosów : 48
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Koko koko...
#1 PostWysłany: 03 Maj 2012 13:09 
Awatar użytkownika

Loty: 44
Kilometry: 57 793
Krajów: 9 / 4.2%
niebieski
to chyba jakiś żart?

USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️ USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️
Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨 Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨
#2 PostWysłany: 03 Maj 2012 13:21 

Co Wy gadacie, nikt nie pomyśli że u nas takiej muzyki się słucha, musieliby być niespełna rozumu ;-)
Zostawmy swoje narodowe kompleksy w tyle. Mam wielu znajomych zarówno na wschód zachód jak i południe od Polski. Trochę mniej na północ. Dla wszystkich jesteśmy normalnym europejskim krajem o dużych możliwościach i aspiracjach. Bez obaw, nikt nie pomyśli że to na serio. Uwierzcie mi, spokojnie ;-)
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 03 Maj 2012 13:57 
Awatar użytkownika

srebrny
patron napisał(a):
Co Wy gadacie, nikt nie pomyśli że u nas takiej muzyki się słucha, musieliby być niespełna rozumu ;-)
Zostawmy swoje narodowe kompleksy w tyle. Mam wielu znajomych zarówno na wschód zachód jak i południe od Polski. Trochę mniej na północ. Dla wszystkich jesteśmy normalnym europejskim krajem o dużych możliwościach i aspiracjach. Bez obaw, nikt nie pomyśli że to na serio. Uwierzcie mi, spokojnie ;-)

zgadzam sie

ilez razy mozna probowac promowac artystow pokroju Norbiego, Mandaryny czy innych polucjantow ?

a moze by tak wreszcie behemoth ? toz w koncu ambitny metal, na pewno wszyscy bylibysmy dumni !!!

tak przynajmniej bedzie zabawnie i oryginalnie -- a ze bedziemy narzekali - to taki juz nasz urok ; )
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 03 Maj 2012 14:16 

Zbanowany
Ten 'hymn' nie jest przecież świadectwem o polakach. Jest świadectwem o guście muzycznym części z narodu, tej części, która wysyła SMS-ki w TVP - świadczy to samo za siebie.

Czyli kto? Dzieci, chłopki z pod warzywniaka, krycha z pod piątki, emerytki proszące wnusie o wysłanie SMS-a, bo ''o, jaka skoczna fajna piosenka'', innej muzyki po prostu nie przetworzą, bo będzie za trudna. Ale kokoko, c**j ci w oko - fajne, łatwo wchodzi, rytmiczne, czego chcieć więcej?

rw30 napisał(a):
ilez razy mozna probowac promowac artystow pokroju Norbiego, Mandaryny czy innych polucjantow ?

Pozwolę sobie zapytać, co rozumiesz pod pojęciem 'innych polucjantów'', bo coś mi się tu nie zgadza...?
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 03 Maj 2012 14:18 

Może byc,przyjezdni będą mogli tez zanucić, a koko koko euro spoko dadzą rade powtórzyć więc bedą się cieszyc że polskiego sie nauczyli :)
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 03 Maj 2012 14:23 
Awatar użytkownika

GintarasI napisał(a):
jaka reprezentacja, taki hymn :mrgreen:

I to jest najtrafniejszy komentarz :lol:
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 03 Maj 2012 15:43 

paula86 napisał(a):
Ten 'hymn' nie jest przecież świadectwem o polakach. Jest świadectwem o guście muzycznym części z narodu, tej części, która wysyła SMS-ki w TVP - świadczy to samo za siebie.

Czyli kto? Dzieci, chłopki z pod warzywniaka, krycha z pod piątki, emerytki proszące wnusie o wysłanie SMS-a, bo ''o, jaka skoczna fajna piosenka'', innej muzyki po prostu nie przetworzą, bo będzie za trudna. Ale kokoko, c**j ci w oko - fajne, łatwo wchodzi, rytmiczne, czego chcieć więcej?

Ja SMSa nie wysłałem, bo nie wiedziałem że jest w ogóle taki plebiscyt. Ale po fakcie przejrzałem innych kandydatów i to jest faworyt mój i wielu moich znajomych. Także do grona dzieci, chłopków, krychy i emerytek możesz dopisać również lekarzy, dietetyków, pielęgniarki, fizjoterapeutów. Proszę bardzo, droga wolna ;-)

Czy to znaczy że mam taki gust muzyczny? Wątpię. Tak jak napisał rw30 - chodzi o dobrą zabawę a nie próbę forsowania naszych narodowych wykonawców. Nie dajmy się zwariować i nie wpadajmy w jakieś narodowe paranoje ;-)
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 03 Maj 2012 16:38 

W kwesti wyjaśnienia, bo temat wątku jest mylący. To nie jest żaden hymn Euro2012! Oficjalną piosenką całego turnieju jest utwór Oceany - Endless summer.
To jest piosenka reprezentacji. Hymnem reprezentacji też ją cięzko nazwać, bo przecież hymnem reprezentacji jest hymn Polski.
Tak więc to co najwyżej oficjalna piosenka reprezentacji Polski na Euro 2012.

A tak wogóle to przynajmniej jest bardziej skoczna, rytmiczna niż większość na jakie można było głosować.
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 03 Maj 2012 23:16 
Awatar użytkownika

Gural napisał(a):
Oficjalną piosenką całego turnieju jest utwór Oceany - Endless summer.

Warto dodać, że też mega tragiczna...

#10 PostWysłany: 03 Maj 2012 23:44 

Umarłam ze śmiechu.:D
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 04 Maj 2012 09:01 

Loty: 14
Kilometry: 20 013
Krajów: 4 / 1.9%
niebieski
GintarasI napisał(a):
jaka reprezentacja, taki hymn :mrgreen:

Jaki kraj, taki hymn.
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 04 Maj 2012 09:59 
Awatar użytkownika

Loty: 109
Kilometry: 141 606
Krajów: 13 / 6.1%
niebieski
już w tv na euronews jest koko koko euro spoko
o ratunku
 Profil Relacje PM off  

#13 PostWysłany: 04 Maj 2012 14:47 
Awatar użytkownika

Loty: 109
Kilometry: 141 606
Krajów: 13 / 6.1%
niebieski
znazłam obrazek który w pełni oddaj moje uczucia ;)

http://a8.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos- ... 6587_n.jpg
 Profil Relacje PM off  

#14 PostWysłany: 04 Maj 2012 15:08 
Awatar użytkownika

niebieski
Skąd oni wytrzasnęli te przaśne dziewoje?
I co to za szaty? Od Bin Ladena?
Ale piosnka żwawa, bedą się bawić Europianie, hej!
 Profil Relacje PM off  

#15 PostWysłany: 04 Maj 2012 15:22 

sylwia_pl napisał(a):
znazłam obrazek który w pełni oddaj moje uczucia ;)

http://a8.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos- ... 6587_n.jpg

Haha;) Moje też.
 Profil Relacje PM off  

#16 PostWysłany: 04 Maj 2012 15:44 

Loty: 428
Kilometry: 511 350
Krajów: 58 / 27.1%
niebieski
Nie moje (niestety); znalezione w necie:
Ładu, ładu kij do zadu
Stadion płonie, damy czadu
Leć cegłówko, połam kości
Bramkarzowi gości :)
 Profil Relacje PM off  

#17 PostWysłany: 04 Maj 2012 18:22 
Awatar użytkownika

niebieski
jobi napisał(a):
[...]
I co to za szaty? Od Bin Ladena?
[...]

Z tym, przyznam szczerze ... osobiście mam największy problem.
Mówię sobie - rozumiem strój ludowy. Rozumiem: korale, falbany ... kwieciste chusty i inne takie.
Ale po co taka stylizacja? Toż te panie wyglądają jak jakieś "ruskije babuszki" ...

No i masz. Okazuje sie, że to jest ... stylizowany strój ludowy.
Biłgorajsko-tarnogrodzki ...
O kurczaki!
^^^ opsss :D ?

Jeżeli natomiast chodzi o wartość artystyczną całego tego przedsięwzięcia jakim był wybór 'hitu na Euro', to umówmy się.
To niestety jest obraz trochę większej całości ... gdzie na kolejnych, finałowych konkursach Eurowizji, nasi reprezentanci ... sromotnie dostają po przysłowiowych "tyłkach" :oops: .
Poziom po prostu był niski.

I tak oto, paradoksalnie, może nie najwyższych lotów ale bądź co bądź najżwawsze "KOKO KOKO ..." musiało wręcz zaSPOKOić, jak się zdaje oczekiwania ... ale nie koniecznie już tylko SMS'ujących, z tego co widzę :lol: .
Nie zdziwię się słysząc cały stadion wręcz ryczący słowa tej 'piosnki' (a przynajmniej pierwsze 4 słowa jej refrenu :D ), tuż przed, tak na dobry początek, meczem otwarcia chociażby.

A czy ma to właściwie jakiekolwiek znaczenie dla wizerunku turnieju jako takiego? Polski jako organizatora? Eee tam.
Kto z was wie jak brzmi 'hit na Euro' naszego współorganizującego, a więc reprezentacji Ukrainy? (bo pewnie taki też już istnieje)
Więc dlaczego Francuzi, Anglicy czy Hiszpanie, mieliby się tak na prawdę ekscytować, na jakąś bardziej zauważalną skalę, akurat naszym?

edit 05-05-2012:
No i okazuje się ... że w gruncie rzeczy, za linię melodyczną tego 'kawałka' odpowiada sam ...

...
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 17 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 9 gości