Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 14 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 02 Lis 2023 14:47 

• Najlepiej Warszawa, ewentualnie Polska lub w drugiej kolejności lotniska najbliższe Polski np. Berlin

Dokąd
  • Opcjonalnie: 1sza kolejność: Tajlandia lub Filipiny lub Sri Lanka 2ga: Indie lub kraje Ameryki Centralnej i Południowej (z wyłączeniem Brazylii) Ważne! wolałabym uniknąć międzylądowania w Tel Awiwie

Data wylotu
  • 25.12.2023

Data powrotu
  • 14.01.2024

Długość pobytu
  • około 21 dni

Bagaż
  • Bagaż podręczny

Liczba pasażerów
  • 2

Sam znalazłem
  • WAW -BKK -WAW wszystkie najtańsze loty jakie znalazłam mają międzylądowanie w TLV (czego chciałabym uniknąć) WAW - CMB (przez BUD, DMM,BOM) (ok 26h w drodze) CMB – WAW (przez DXB, AMM) (ok 17h w drodze) za 3043 pln WAW - MNL (przez PEK) (ok 27h w drodze) MNL – WAW (przez CTU,PEK) (ok 35h w drodze) za 3635 pln

Dodatkowe informacje
  • Szanowni,
    Nie mam dużego doświadczenia w poszukiwaniu i składaniu lotów. Czytając poprzednie posty na forum próbowałam złożyć własną sensowną propozycję m.in. z międzylądowaniem przez Singapur / Hong Kong / Abu Dhabi / Gruzję ale nic sensownego nie udało się złożyć. Szukam już prawie dwa tygodnie bez skutku.

Jeśli chodzi o międzylądowania i czas oczekiwania na kolejny przelot to wolałabym:
    - dopłacić około maksymalnie 200-300 zł jeśli bliższy lot będzie droższy ale skróci mi czas oczekiwania na lotnisku z 10-11h do 2-3h
    - lub ewentualnie zostać na 1-2 dni na miejscu międzylądowania (oczywiście jeśli możliwe jest wyjście bez wizy lub wiza jest łatwa do uzyskania)

Bagaż => bardzo wskazany byłby rejestrowany ale podręczny od 7-8 kg też będzie ok

Wielkie dzieki za wszystkie wskazówki i podpowiedzi ! :)
 Profil Relacje PM off  

Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️ Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️
Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN
#2 PostWysłany: 02 Lis 2023 16:33 
Awatar użytkownika

Loty: 627
Kilometry: 1 137 708
Krajów: 111 / 51.9%
platynowy
Dłuzej posta pisałeś niż ja szukałem, ale proszę:

Najpierw wizzem do AUH za 1060 zł wdc a potem Jazeerą do CMB za 1330 i masz Sri Lankę za 2390

Załączniki:
w6.jpg
w6.jpg [ 50.39 KiB | Obejrzany 2690 razy ]
cmb.jpg
cmb.jpg [ 51.79 KiB | Obejrzany 2690 razy ]
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#3 PostWysłany: 02 Lis 2023 19:15 

hej, jak pisałam nie mam dużego doświadczenia w wyszukiwaniu lotów
Idealnym kierunkiem,którego szukam to BKK

Moje uwagi/pytania do propozycji lotu do CMB
1) Loty WAW-AUH ja widzę inne ceny=> prośba o wskazówkę gdzie moge znaleść te niższe ceny
Załącznik:
KTW_AUH.png
KTW_AUH.png [ 35.43 KiB | Obejrzany 2634 razy ]

2A ) Przylot do AUH 25 grudnia jest po 19 tej tak, że nie ma szans na wylot 25 grudnia z z DXB o 16:45. 26 grudnia ceny sa znacznie wyższe
2B) Nigdy nie przesiadałam się w ZEA ale na mapie widzę, że lotniska AUH i DXB oddalone są o 130 km więc dochodzi koszt i czas transferu
Załącznik:
DXB_CMB_DXB.png
DXB_CMB_DXB.png [ 67.36 KiB | Obejrzany 2634 razy ]

Łącznie bez kosztu transferu między AUH-DXB koszt wyszedł mi
ok 1600PLN WAW-AUH
+ ok 2400PLN DXB-CMB-DXB
+ ok 400 PLN AUH-WAW
Łacznie= 4400 PLN
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 02 Lis 2023 21:10 

niebieski
Olej loty z WAW/PL, tylko śmigaj do Wiednia i stamtąd do Arabii lata się za 30 EUR, głównie Kuwejt albo Saudi. Emiraty nieco drożej.

Jak nie masz wizy Saudi lub nie chcesz bulić siana, to prosto wal na Kuwejt i stamtąd masz loty za 200 EUR z hakiem round trip na Sri Lankę. Całość robisz na łeb za mniej niż 300 EUR jak dobrze klikasz..

Zresztą do całej biednej Azji stamtąd lata się za frajer, bo Arabia stoi tanią siłą roboczą z Paku, Afganu, Indii, Sri Lanki, Filipin i okolic.
Ja dobrze kminisz to z 3 przesiadkami, nawet do Wietnamu za 800-1000 zł można dolecieć OW...

Z Wawy za 100 parę PLN chyba wiesz jak się dostać do Wiednia.
 Profil Relacje PM off
greensun lubi ten post.
greensun uważa post za pomocny.

#5 PostWysłany: 02 Lis 2023 21:19 
Awatar użytkownika

Loty: 191
Kilometry: 627 645
Krajów: 32 / 15.0%
niebieski
jaka bajera
 Profil Relacje PM off
4 ludzi lubi ten post.

#6 PostWysłany: 02 Lis 2023 23:18 

[quote="marcin.krakow"]Dłuzej posta pisałeś niż ja szukałem, ale proszę:

Najpierw wizzem do AUH za 1060 zł wdc a potem Jazeerą do CMB za 1330 i masz Sri Lankę za 2390[/quot

Kolego
w jakich datach znalazłeś te ceny?
Na stronie Wizz
25 XII KTW - AUH 1630zł , 14 I AUH - KTW 360zł

to daje łącznie 2000 zł
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 02 Lis 2023 23:32 
Awatar użytkownika

Loty: 627
Kilometry: 1 137 708
Krajów: 111 / 51.9%
platynowy
Nie chce z tego forum robić drugiej elektrody ale stary, chyba umiesz przeklikac daty pare dni w jedną i drugą albo zobaczyc ceny we widoku miesięcznym? ;)

madry napisał(a):
marcin.krakow napisał(a):

Kolego
w jakich datach znalazłeś te ceny?
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 02 Lis 2023 23:49 

-- 02 Lis 2023 23:33 --

ciachu25 dzięki za informacje! wiz oczywiście nie mam bo nigdy nie byłam w rejonie półwyspu arabskiego (Kuwejt Saudi. Emiraty itd)

Niestety uwzględniając warunek braku międzylądowań w TLV => loty do CMB, które znalazłam wychodzą powyżej 3700 pln
Załącznik:
kuwejt.png
kuwejt.png [ 120.39 KiB | Obejrzany 2510 razy ]

Załącznik:
Załącznik kolombo.png nie jest już dostępny

-- 02 Lis 2023 23:49 --

Pozwólcie, że dodam (bo faktycznie nie napisałam tego wyraźnie), że bardzo mi zależy na wylocie 25 grudnia.
Jeśli chodzi o datę powrotu to +/- 1-2dni jest ok.

Idealnym kierunkiem, którego szukam to Tajlandia. W drugiej kolejności Filipiny,
W trzeciej Sri Lanka, W czwartej Indie lub kraje Ameryki Centralnej i Południowej

Załączniki:
kolombo.png
kolombo.png [ 72.75 KiB | Obejrzany 2510 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 03 Lis 2023 00:06 

Loty: 202
Kilometry: 323 542
Krajów: 62 / 29.0%
złoty
Tylko zapomniał dodać, że Wizz nie lata zimą do KWI z Europy.
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 03 Lis 2023 00:09 

@greensun musisz na wstępie zrozumieć zasady jakie panują przy kupnie lotów i na tym forum. Wyszukanie najkorzystniejszych połączeń to często godziny klikania, i znajomość siatki połączeń oraz przynajmniej podstaw działania lini lotniczych i wyszukiwarek. Większość informacji już jest tutaj opisana i nikt nie poświęci tego czasu za Ciebie. Tutaj chociażby masz skarbnice wiedzy: jak-szukac-taniego-lotu-v-0-3-3,8,57900 Częśc informacji jest nieaktualna, ale i tak pozwala wiele się nauczyć.

Po drugie musisz wiedzieć, że jeśli masz konkretne daty wylotu i powrotu i konkretne miejsce, to na 99% możesz zapomnieć że będzie tanio.
To samo tyczy się lotów bezpośrednich i tych z krótkimi przesiadkami - im łatwiej dla Ciebie tym drożej.

Jak szukasz czegoś nawet przez skyscanner zacznik od widoku całego miesiąca:
Załącznik:
VIE-BKK.jpg
VIE-BKK.jpg [ 152.87 KiB | Obejrzany 2477 razy ]

Tak samo np. w kalendarzu Wizzaira, gdzie możesz sprawdzić łatwo w jakich datach jakie są ceny.

Pamiętaj, że tutaj zawsze dostaniesz wędkę, a nie rybę, ale jak się tego nauczysz to naprawdę działa. Ja właśnie skończyłem składać wypad do Tajlandii w grudniu tego roku i loty z WAW + cały główny transport na miejscu (Bangkok - Chiang Mai - Phuket - Krabi - Bangkok) wyszedł mnie 3350 PLN za osobę. Zaraz niektórzy napiszą, że oni by za tyle polecieli w Biznesie, ale dla mnie to akceptowalna cena, więc naprawdę się da.

Image
 Profil Relacje PM off
7 ludzi lubi ten post.

#11 PostWysłany: 03 Lis 2023 15:55 

@krzysiekk86 wielkie, wielkie dzięki za wyjaśnienia i za „delikatne potraktowanie”. To bezcenne i bardzo miłe! Tak masz rację ogranicza mnie data wylotu, która nie jest najłatwiejszą datą do wyszukania czegoś taniego (dodatkowo ogranicza wykluczenie TLV). Tak jak pisałam szukam już od prawie 2 tyg w każdej wolnej chwili.

Dzięki wpisom na forum odkryłam linie lotnicze o których nie miałam pojęcia;)

Niestety dla tej konkretnej daty nie udało mi się złożyć nic sensownego. Jak np. jest tanio z BKK do SIN no to nie potrafię złożyć nic w miarę taniego z Polski do SIN itd. itp. Liczyłam, na podpowiedzi dotyczące siatki połączeń bo tego absolutnie nie znam.
[p.s. wyszukiwanie po widoku miesiąca już ogarnęłam wcześniej;) ale dzięki:) ]
Dzięki i miłego popołudnia!
 Profil Relacje PM off
krzysiekk86 lubi ten post.

#12 PostWysłany: 04 Lis 2023 20:15 
Awatar użytkownika

Loty: 189
Kilometry: 349 600
Krajów: 48 / 22.4%
Zbanowany
ciachu25 napisał(a):
Olej loty z WAW/PL, tylko śmigaj do Wiednia i stamtąd do Arabii lata się za 30 EUR, głównie Kuwejt albo Saudi. Emiraty nieco drożej.

.

W6 do Kuwejtu już nie lata. Chyba do kwietnia skancelowali.
W Arabii można się wpakować w wizę.
 Profil Relacje PM off
greensun lubi ten post.

#13 PostWysłany: 04 Lis 2023 20:58 

niebieski
Jejku, ale straszycie dziewczynę. Każdy kto choć trochę kuma skyscanner, chyba to obskoczy.

Jeśli brak jest KWI zimą z Wiednia, nie chcesz bulić za wizę w Saudi, to są inne alternatywy. W ogóle nie trzeba latać z Wiednia.

Latasz wtedy przez Jordanie do Emiratów i jesteś tam za 50 EUR/200 parę PLN OW lub do 100 EUR RT. I dalej masz wszystko przed sobą. CMB z Kuwejtu za 240 EUR jak dobrze klikasz.

Kto normalny, szanujący się cebulaków z logiem F4F w sercu lata z PL do Emiratów za prawie 800-1000 RT jak można zbić do mniej niż połowę tego i bez wizy jordańskiej??? Chyba ten kto lubi płacić, nie ma czasu na przesiadki, a urlop ma tygodniowy i musi wycisnąć 12 stolic w 5 dni;).

ONE WAY:
Załącznik:
1 WAW - AQJ one way.jpg
1 WAW - AQJ one way.jpg [ 14.02 KiB | Obejrzany 2118 razy ]

Załącznik:
1.1 AQJ - KWI one way.jpg
1.1 AQJ - KWI one way.jpg [ 9.7 KiB | Obejrzany 2118 razy ]

Załącznik:
1.2 KWI - CMB one way.jpg
1.2 KWI - CMB one way.jpg [ 33.42 KiB | Obejrzany 2118 razy ]

Dobrze widzę, że 24 + 45 + 98 to razem 167 EUR ONE WAY, czyli za 744 PLN (bez żadnych kosztów wiz, lub tylko ewentualnie kuwejcką jeśli powyżej 4 h stopu za 2 KWD lub zwykła 3 KWD) jestem w Colombo, a to i tak nie najtańszy/najlepszy deal.

Owszem w podróży jestem około 27h, ale osiągam i wyciskam swoje - niejako oszukuję system i chore często ceny bezpośrednich lotów międzykontynentalnych.

Bagaż mi osobiście niepotrzebny i owszem, mam czas, dlatego mogę sobie tak skakać, aby rozciągnąć niskimi cenami dolot do upragnionego celu.

Czy mam wklejać RT? Naprawdę się da.

A może tylko jak latam na cebulaka, choć za kozaka od lotów się nie uważam? Przepraszam, jeśli się uniosłem. Proszę o "mocne zgrillowanie";)

Oczywiście dla pytającej, aby "wydusić" takie ceny warto się tematem zając nieco wcześniej niż miesiąc przed wymarzonym lotem, szczególnie przy tak drażliwych datach jak okres wigilijno-noworoczny.
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#14 PostWysłany: 05 Lis 2023 18:20 

Może doradzicie w jakich liniach/połączeniach szukakać tańszych lotów do SIN.
(Z ATH do SIN 25 grudnia ceny ok. 2900 pln)
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 14 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość