Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 7 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 28 Lut 2015 20:50 

Witam,
czy ktos mial moze taka sytacje? Potrzebuje wypozyczyc samochod na 6 dni pobytu w Lecce. Ja nie mam prawa jazdy, ale mam potrzebna karte (mam nadzieje ze zwykla debetowa wypukla wystarczy), maz jest kierowca, ale nie ma karty, tylko zwykla, plaska. Jak wypozyczyc samochod???? Dodam, ze przylatujemy w nocy, wiec bieganie po wypozyczalniach nie wchodzi w gre (beda zamkniete). Poradzcie, co zrobic w takiej sytuacji?

Ostatnio edytowany przez Abcn, 28 Lut 2015 22:26, edytowano w sumie 1 raz
Wypowiedź z błędami językowymi lub niezrozumiała – błędy ortograficzne/stylistyczne/interpunkcyjne.
 Profil Relacje PM off  

City break w Atenach 🏛️✈️ Loty z Warszawy i noclegi blisko Akropolu za 969 PLN City break w Atenach 🏛️✈️ Loty z Warszawy i noclegi blisko Akropolu za 969 PLN
Tajskie wyspy 2w1 🌴 Phuket i Ko Lipe w jednej podróży od 3096 PLN 😍 Tajskie wyspy 2w1 🌴 Phuket i Ko Lipe w jednej podróży od 3096 PLN 😍
#2 PostWysłany: 28 Lut 2015 21:09 
Awatar użytkownika

Loty: 551
Kilometry: 819 641
Krajów: 72 / 33.6%
niebieski
Zwykła karta debetowa na pewno nie wystarczy, w warunkach wypożyczenia jest wyraźnie to napisane. Poza tym w Brindisi większość wypożyczalni jest otwartych tylko do 21. Byłem tam w listopadzie.

Nie ma znaczenia kto jest kierowcą, kto ma kartę. Ktoś musi po prostu zabezpieczyć wynajem.
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 28 Lut 2015 21:19 
Awatar użytkownika

Loty: 348
Kilometry: 658 488
Krajów: 48 / 22.4%
niebieski
Kredytówka zwykle jest niezbędna. Ja zawsze wypożyczałem na wypukłą kredytową ale i na forum i wśród znajomych spotkałem się z wypożyczeniem za pieniężny depozyt. Trzeba by wcześnie jakąś wyszukać.

Co do Twojego przypadku. Macie to samo nazwisko to jakaś tam szansa by była, że przyjęliby Twoją kartę, a prowadziły mąż. Niestety, raczej na pewno musi to być kredytówka.

#4 PostWysłany: 28 Lut 2015 21:57 

Co do godzin otwarcia - raczej do 23 dzialaja, przynajmniej tak napisane w sieci... sprobujemy sie dowiedziec, czy debetowa przejdzie, jest jeszcze opcja, ze wypozyczy na siebie kuzynka... a jesli nie przejdzie, to chyba szybbko wyrobie na siebie kredytowa i bedziemy sie usmiechac szeroko, zeby zaakceptowali taka sytuacje, ze kierowca jest maz a place ja :)
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 01 Mar 2015 00:51 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 276
Kilometry: 477 280
Krajów: 40 / 18.7%
Oczywiście ma znaczenie, kto jest kierowcą - zawsze musi być to ta sama osoba, co jest na karcie. Inna sprawa, że we Włoszech uśmeich otwiera wszelkie drzwi, ale teoretycznie - spore ryzyko.
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 01 Mar 2015 09:05 
Site Admin

Loty: 543
Kilometry: 1 005 099
Krajów: 82 / 38.3%
Wszystko ma znaczenie. Zawsze podkreslaja ze karta musi byc kierowcy. Teoretycznie kredytowa ale wypukle z dostateczna liczba srodkow przechodza (wielokrotnie sprawdzane, najlepiej by nie miala znaczka "debit"). Wypukle debetowki wyrobisz w duzej ilosci bankow w tydzień.

#7 PostWysłany: 24 Mar 2015 18:29 

Zeby zakonczyc watek - karta kredytowa byla potrzebna. Ale i w locauto i w hertz mozna wypozyczyc na dwie osoby. W locauto chcieli dane nas obojga. W hertzu mowili zeby brac na siebie a meza z prawem jazdy wpisac jako drugiego kierowce. Za doplata oczywiscie. Wzielismy locauto. Samochod nowka sztuka. 30km przejechane :-)
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 7 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość