Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: Wejherowo:)
#1 PostWysłany: 06 Mar 2014 15:39 

Jestem zachwycona forum :) dzięki wielkie za ostatnie wyczerpujące odpowiedzi właściwie to mam jeszcze jedno pytanie czy jest możliwość dojechać pociągiem do Kalwarii Wejherowskiej, znajomi mnie wyciągają na małe zwiedzanie http://www.wejherowo.pl/aktualnosci/1/news/378/kalwaria-wejherowska-cudem-pomorza.html trzeba pojechać tym bardziej, że jestem kolekcjonerką pocztówkę, jak myślicie da się czy zostaję samochód ?

Ostatnio edytowany przez Niva 06 Mar 2014 16:05, edytowano w sumie 2 razy
Wydzieliłam offtop, przeniosłam do prawidłowego działu.
 Profil Relacje PM off  

Wakacje na Fuerteventurze z all inclusive 🌊⛳🏖️ 4* hotel Livvo Jandía Golf za 2599 PLN Wakacje na Fuerteventurze z all inclusive 🌊⛳🏖️ 4* hotel Livvo Jandía Golf za 2599 PLN
Wrześniowy wypad do Chorwacji za 889 PLN 🏖️🌊 Loty i 3 noce w 4⭐️ hotelu przy plaży na wyspie Pag ☀️🇭🇷 Wrześniowy wypad do Chorwacji za 889 PLN 🏖️🌊 Loty i 3 noce w 4⭐️ hotelu przy plaży na wyspie Pag ☀️🇭🇷
 Temat postu: Re: Wejherowo:)
#2 PostWysłany: 06 Mar 2014 16:03 
Awatar użytkownika

ale jestescie mili :)

tu kilka podpowiedzi

http://aktywne.trojmiasto.pl/Zimowy-spa ... 65528.html

"Sposoby dojazdu/dojścia lub wycieczki:
Do Wejherowa dotrzeć można na wiele sposobów. Najszybciej oczywiście będzie samochodem wyruszając główną arterią trójmiasta, ale nie spiesząc się warto udać się malowniczą trasą przez Kaszuby: kierując się przez Koleczkowo, Bieszkowice i Nowy Dwór. Tą samą trasą, niestety tylko w ciągu tygodnia podąża autobus PKS. Dogodnie jest również dotrzeć do Wejherowa kolejką SKM, która z Gdyni Głównej jedzie nieco ponad pół godziny.

Wycieczka rowerowa zajmie nam już przynajmniej pół dnia, jednak wszystko zależy od trasy którą wybierzemy. Podobnie jak samochodem możemy wybrać drogę asfaltową lub udać się przez Trójmiejski Park Krajobrazowy, a tu wariantów cała masa. Bardzo przyjemnym odcinkiem między Gdańskiem/Gdynią a Wejherowem będzie niebieski szlak rowerowy.

Piechotą natomiast, to już nie lada wędrówka! Jeśli czujemy się na siłach i potrafimy dobrze nawigować, trasa "na azymut" nie powinna przekroczyć 50 km. Jeśli wolimy marsz oznakowanym szlakiem, to z trójmiasta do Wejherowa, przez Trójmiejski Park Krajobrazowy wiodą:
- czerwony szlak Wejherowski, z Sopotu Kamiennego Potoku, o dystansie: 55 km
- czarny szlak Zagórskiej Strugi, z Gdyni Św. Maksymiliana, o dystansie: 56 km "

http://www.kalwariawejherowska.pl/pl/news.php?sid=115

"Ważnym elementem oznakowania turystycznego będą kierunkowskazy w mieście i na kalwarii. Będą one pokazywać kierunek dojścia do zabytkowych obiektów oraz do poszczególnych kaplic. Dwie zasadnicze ścieżki poprowadzą turystów pieszych do kalwarii przez miasto z dworca SKM Wejherowo-Nanice i z Dworca Głównego PKP. Natomiast kierunkowskazy na kalwarii będą wskazywać kierunki i czas dojścia do ważniejszych kaplic np. od Pałacu Piłata do Kościoła Trzech Krzyży. Chodzi o to, aby turysta znajdujący się przy pałacu Piłata mógł ocenić, czy przejdzie pieszo całą Drogę Krzyżową, czy zdecyduje się na przejazd w docelowe miejsce samochodem. "

Image
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 06 Mar 2014 17:01 

nawet nie pomyślałam o pieszej pielgrzymce :) kolejka brzmi ok, teraz tylko narada :) dzięki wielkie
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 06 Mar 2014 19:00 

Loty: 70
Kilometry: 143 287
Krajów: 19 / 8.9%
Najprościej SKM (z 3miasta) - przystanek końcowy (ale są też pociągi jadące dalej) stąd już jakieś 2 km i początek kalwarii. Każdy napotkany po drodze, wskaże drogę...

Wysłane z mojego C6903 przy użyciu Tapatalk
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości