Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: WAW - PIT
#1 PostWysłany: 15 Lis 2015 21:55 

Dokąd
  • PIT

Data wylotu
  • 16.05.2016

Data powrotu
  • 15.10.2016

Długość pobytu
  • 3-6 miesięcy

Bagaż
  • Bagaż rejestrowany

Ilość pasażerów
  • 2

Sam znalazłem
  • 3000zł w jedną strone / os 9000zł w obie strony, lub 4300zł

Dodatkowe informacje
  • Witam

Rodzicie dostali promesę w zeszłym tygodniu i w przyszłym roku chcą lecieć do USA. Wylot w połowie Maja. Czas pobytu nieznany 3-6 miesięcy jadą do brata mojej mamy który tam siedzi 20 lat i się tyle nie wdzieli... Rodzicie pierwszy raz samolotem mieli okazje lecieć w zeszłym tygodniu, zafundowałem im wyczieczkę z modlina do gdańska za 18zł:) Do czego zmierzam.

Chciałbym znaleźć lot jak najmniej kolizyjny dla nich. Z powodu że ich styczność z lotniskami to jest na dzień dzisiejszy zerowa... Zobaczyłem lotnisko w Chicago tam jest 4 terminale a Getów jest grubo ponad setka...

Do tej pory znalazłem

Werja Nr 1 WAW- CHICAGO ( Linie LOT ) CHICAGO - PIT ( Air America ) - cena 3000zł w jedną stronę , jak się kupuje w obie to cena wynosi 9000zł... na stronie LOT.PL
    Wersja Nr 2 WAW-PARYŻ ( linie LOT ) PARYŻ-PIT ( DELTA ) cena 4300zł w obie strony ( osobno cena na LOT.PL i osobno cena na stronie DELTA )

Moje pytania w związku z tym:

- czy ceny w locie spadną? czy nie za wcześnie chce kupić?
    - czemu bilet w jedną stronę jest tańszy więcej niż połowe niż bilet w obie strony?
    - ile kosztuje orientacyjnie przebudowanie biletu/biletów w liniach bo rodzicie dokładnie nie wiedzą ile będą w tych stanach i jest taka opcja żeby kupić powrót na dowolną datę natomiast przebudować go podczas pobytu?
    - w wersji Nr 1 domyślam się , że nie interesuje ich bagaż główny podczas przesiadki w Chicago bo kupuje bilet na stronie LOT jako docelowy do PIT, a jak to jest w wersji Nr 2? Czy muszą odebrać bagaż a następnie znów się odprawić? a pomiędzy przejść procedure imigracyjną na lotnisku?

Ostatnio edytowany przez dmirstek, 15 Lis 2015 22:53, edytowano w sumie 1 raz
poprawka tytułu
 Profil Relacje PM off  

Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️ Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️
Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN
 Temat postu: Re: USA -
#2 PostWysłany: 15 Lis 2015 22:53 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 273
Kilometry: 473 820
Krajów: 40 / 18.7%
zapoznaj się z poniższym:
jak-szukac-taniego-lotu-v-0-3-1,8,57900

Poszukaj trasy w dwie strony na jednym bilecie z WAW, aby maksymalnie ułatwić podróż.
Bilety w jedną stronę nierzadko są droższe, niż bilety w dwie strony.
 Profil Relacje PM off  

Temat postu: Re: WAW - PIT
#3 PostWysłany: 15 Lis 2015 23:00 
Awatar użytkownika

niebieski
Tak na szybko.
Na 3 miesiące, najtaniej 2443 PLN w dwie strony. Przesiadka w CDG - Paryż:
http://kayak.fly4free.pl/#/flights/WAW-PIT/20 ... 5-flexible

#4 PostWysłany: 15 Lis 2015 23:12 

Dzięki dobra propozycja. To jeszcze mam pytanie. Ile może kosztować przebukowanie takiego biletu na powrót.. chodzi mi np na 30 dni przed powrotem.. Orientacyjnie.. 300 zł, 1000zł czy 2000zł..

Pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 15 Lis 2015 23:28 
Awatar użytkownika

srebrny
Najtańsze taryfy z reguły nie maja możliwości przebukowania dat. Jeśli jest taka możliwość, to ceny za zmianę są porównywalne z kosztem całego biletu.
Dlatego nie ma co spekulować, dopóki nie zna się warunków taryfy.

Ostatnio edytowany przez mezzo, 16 Lis 2015 02:10, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 15 Lis 2015 23:37 

Czyli taki lot airfrance co kolega podał nie ma możliwości? Na tronie airfrance cena ciut droższa o 200zl niż na stronie posredńika.
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 15 Lis 2015 23:53 

HON fly4free
jeśli pasują ci (twoim rodzicom) oba lotniska, to ciut taniej takie multi-city (w datach podanych wcześniej) -> kayak
Załącznik:
waw-usa.png
waw-usa.png [ 9.43 KiB | Obejrzany 2511 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 16 Lis 2015 02:08 
Awatar użytkownika

srebrny
geomax napisał(a):
Czyli taki lot airfrance co kolega podał nie ma możliwości? Na tronie airfrance cena ciut droższa o 200zl niż na stronie posredńika.
Trzeba by przeanalizować każdą taryfę po kolei, np. pierwsza z Kayaka (powrót 18:38) pozwala na zmianę. Każdorazowa zmiana to €120, do tego dochodzi koszt różnicy w klasie taryfy (także może wynieść kilkaset złotych) , gdyby była wyższa od wcześniej zakupionej. To są koszty po stronie lini lotniczej. W przypadku zakupu przez pośrednika, dojdzie jeszcze opłata za zmiany przez agenta.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 6 gości