Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 25 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
#21 PostWysłany: 22 Lut 2016 12:12 

niebieski
Ktoś się może podejmuje?
 Profil Relacje PM off  

#22 PostWysłany: 22 Lut 2016 12:30 
Awatar użytkownika

Loty: 779
Kilometry: 1 318 404
Krajów: 98 / 45.6%
srebrny
@michcioj
Podobno niemożliwym jest wypożyczyć samochód w jednym z krajów Zatoki (w Katarze czy Emiratach) i jego zwrot w innym tj. w Jordanii:
https://www.lonelyplanet.com/thorntree/ ... t_21395788
Kiedyś niektórzy załatwiali tranzyt mając bilet wylotowy z Joordanii i rezydująć w krajach Zatoki, teraz to niemożliwe:
https://www.lonelyplanet.com/thorntree/ ... t_21930540
 Profil Relacje PM off  

#23 PostWysłany: 22 Lut 2016 12:41 

HON fly4free
Nie tak dawno były już znacznie lepsze ceny do AS z Hiszpanii w biznesie (błąd Saudii) i temat wielokrotnie wałkowany - nie ma praktycznie żadnych szans na otrzymanie wizy w normalnym, turystycznym trybie na taki wyjazd. Wprawdzie AS zapowiadała jakiś czas temu chęć liberalizacji polityki wizowej, ale sprawa ucichła bez dalszego biegu.
Bycie muzułmaninem, ale obywatelem UE też absolutnie w żaden sposób sprawy nie ułatwia. Znam przypadek Polki, która przeszła na islam (wyszła za mąż za Jordańczyka) i dostała odmowę wizy na…. hadżdż (chciała jechać z mężem), a co dopiero gadanie o indywidualnej turystyce.
 Profil Relacje PM off
HubertPleskot lubi ten post.

#24 PostWysłany: 22 Lut 2016 16:41 

Loty: 1135
Kilometry: 1 133 873
Krajów: 98 / 45.6%
platynowy
@KyokoMai - o tych sposobach wiem, ale niewiele one pomagają.

1. W mojej poprzedniej robocie pewnie mógłbym taką wizę biznesową załatwić, ale ponad rok temu zmieniłem pracę i teraz już nie mam raczej szans.
2. Nie mam ani rodziny, ani takich dobrych znajomych w KSA, którzy by zagwarantowali, że nie narozrabiam i pomogli w załatwieniu wizy.

Dlatego niestety uważam, że wiza do tego akurat kraju jest póki co praktycznie niemożliwa do uzyskania.

@michcioj - z tego, co słyszałem, to z tym tranzytem nie jest taka prosta sprawa, papierologii i udawania (nomen omen), że nie jest się wielbłądem, jest trochę.

#25 PostWysłany: 22 Lut 2016 17:03 

niebieski
Kiedyś zgłębiałem temat i z wynajmowanym samochodem ponoć nie da rady. Można pewnie kupić w Jordanii lub Kuwejcie, ale czy warto? Chociaż gdyby tylko AS mi pozostała ze wszystkich krajów świata, mógłbym zastanowić się nad taką kombinacją.

Fakt, że po zliberalizowaniu przepisów przez Gwineę Równikową wiza saudyjska jest chyba najtrudniejsza do zdobycia ze wszystkich na świecie.
 Profil Relacje PM off
sko1czek lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 25 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: SPLDER oraz 15 gości