Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 14 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 25 Sty 2011 22:41 

witam potrzebuje pomocy szukam taniego lotu z warszawy naj lepiej ale może być też łódź do maroka agadi lub casablanka od 25-28 marzec do 8-9 kiwecień dla dwóch osób :)
 Profil Relacje PM off  

Egipt (długi weekend w listopadzie) ☀️ All inclusive w hotelu Lemon & Soul Makadi za 2857 PLN Egipt (długi weekend w listopadzie) ☀️ All inclusive w hotelu Lemon & Soul Makadi za 2857 PLN
Okołoweekendowy wypad na Cypr ☀️ Loty do Pafos i 4* hotel z wyżywieniem za 819 PLN 🇨🇾🩵 Okołoweekendowy wypad na Cypr ☀️ Loty do Pafos i 4* hotel z wyżywieniem za 819 PLN 🇨🇾🩵
#2 PostWysłany: 26 Sty 2011 14:02 

Tez szukam w tym okresie ( z Łodzi ) niestety nic ciekawego nie ma obecnie. Loty z Mediolanu do Maroka są po 20-30E.
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 26 Sty 2011 15:12 

niebieski
W tym okresie będzie bardzo dużo osób z tego forum (szacuję na 20-40os) szukać połączenia do MAroka, więc będzie zapewne ciężko aby było naprawdę tanio. Casablanca tania nie będzie na pewno, z tanich linii lata tam easyjet, który ceny za odcienk ma od 30€ w górę najczęściej. Najtaniej do Maroka to dolecisz do Fezu, Tangeru.
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 27 Sty 2011 13:24 

czy możliwe jest żeby ceny się zmieniły za jakiś czas czy raczej na wizzair i ryanair ? czy znacie jeszcze jakieś inne strony gdzie są tanie loty ? z mężem a on marokańczyk :) wybieramy się i chcemy jak naj taniej znaleśc widziałam że osiek masz dobre pojęcie co i jak doradzałeś innym w lotach to takie loty znalazłeś że normalnie nie wierzyłam że to możliwe za taką kase znaleść lot do maroka :) jeśli cos wam wpadnie np do 500 zł za osobe w dwie strony to też będzie ok a jak coś jeszcze taniej to będzie wspaniale :) bo jak znajduje tani lot to godziny się niezgadzają i odpada :( a powiedzcie mi jeszcze czy możliwe jest zmienienie samolotu w 15 min bo mi sie wydaje że raczej nie da rady he....... bo no ląduje o 8.20 a następny samolot jest o 8.35 he...... co wy na to
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 27 Sty 2011 13:38 
Awatar użytkownika

karolina napisał(a):
czy możliwe jest żeby ceny się zmieniły za jakiś czas czy raczej na wizzair i ryanair ? czy znacie jeszcze jakieś inne strony gdzie są tanie loty ? z mężem a on marokańczyk :) wybieramy się i chcemy jak naj taniej znaleśc widziałam że osiek masz dobre pojęcie co i jak doradzałeś innym w lotach to takie loty znalazłeś że normalnie nie wierzyłam że to możliwe za taką kase znaleść lot do maroka :) jeśli cos wam wpadnie np do 500 zł za osobe w dwie strony to też będzie ok a jak coś jeszcze taniej to będzie wspaniale :) bo jak znajduje tani lot to godziny się niezgadzają i odpada :( a powiedzcie mi jeszcze czy możliwe jest zmienienie samolotu w 15 min bo mi sie wydaje że raczej nie da rady he....... bo no ląduje o 8.20 a następny samolot jest o 8.35 he...... co wy na to

:) no napewno niezdazysz zmienic tego samolotu , ja mam na zmiane w Bergamo 2 godziny 20 minut i juz sie zastanawiam czy zdaze :?
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 27 Sty 2011 15:29 

o kurcze to niedobrze bo znalazłam też przesiatke i mam na nią 40 min i tez nie zdąże ????? ja pamiętam jak zmieniałam samolot w moskwie do delhi to szybko to szło :)
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 27 Sty 2011 15:38 

niebieski
40 minut na przesiadkę na lot wewnątrz UE a dokładnie miedzy krajami Schengen jest wykonalny z pewną dozą ryzyka. Przy locie do Maroka masz kontrole paszportową, która wydłuża cały proces. W 40 minut to bym się nie porywał. Minimum to tak z godzinę a i tak może być mocno nerwowo. Zakladajac ze lecisz z podręcznym tylko. Jeśli lecisz z dużymi walizkami dolicz do tych czasów z godzinę na odbiór bagażu oraz nadanie. Przesiadając się w Moskwie z tego co piszesz zapewne bagaż nadawałaś w Wawie odbierałaś po wylądowaniu w Indii. Tutaj mamy sytuację z dwoma niezależnymi lotami, ba nawet mogą być dwaj niezależni przewoźnicy.

2h20min przesiadki w Bergamo na lot do Maroka wystarczy, oczywiście o ile wszystko będzie punktualne.

Jeśli przyjmujesz 500zł jako granicę taniości to jak dla Ciebie loty będą tanie a przynajmniej powinny. Ceny w wizzie raczej nie spadną, w ryanie jeszcze nie przyszedł czas na promowanie kwietnia (sądzę ze dopiero za 2,3 tygodnie). Spróbuj połączenia Wizz do Madrytu a stamtąd masz i easyjeta i Ryanaira do Maroka (Fez, Marrakesz, Oujda, Nador, Tanger -Ryan i Cassablanca i Marrakesz easy tu ok 18€ za odcinek). No i przede wszystkim obserwuj stronę i forum. Jakieś propozycje na pewno wypłyną.
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 27 Sty 2011 16:07 
Awatar użytkownika

Cytuj:
2h20min przesiadki w Bergamo na lot do Maroka wystarczy, oczywiście o ile wszystko będzie punktualne.

Przesiadke mam 2h 20 min z Bergama do Porto a za 2 dni az do Marrakeszu polece :)
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 27 Sty 2011 16:39 
Założyciel
Awatar użytkownika

Loty: 534
Kilometry: 1 278 601
Krajów: 76 / 35.5%
karolina napisał(a):
o kurcze to niedobrze bo znalazłam też przesiatke i mam na nią 40 min i tez nie zdąże ????? ja pamiętam jak zmieniałam samolot w moskwie do delhi to szybko to szło :)

Tam miałaś lot na jednym bilecie i szłaś przez tranzyt. Minimalny rozsądny czas na przesiadkę to 2h a i tak obciążony jest ryzykiem. Oczywiście możliwe są przesiadki w krótszym czasie, ale bez wywodu tutaj na ten temat zdecydowanie je odradzam.

#10 PostWysłany: 27 Sty 2011 16:44 

dobrze tak zrobie jak mówisz czyli na razie bez sensu kupowac bilety lepiej poczekac z 2-3 tyg. ? masz racje bagaż miałam nadany więc szybko poszło a tu trzeba odebrać i jeszcze raz nadać bo napewno dwa duże będą i podręczny do tego ja wcześniej płaciłam 900 i za drugim razem 1100 do maroka jak sama leciałam tylko to był czarterowy bilet więc jak zobaczyłam ceny za 100-150 lub 200 w jedną stronę to doznałam szoku i dzoęki temu otwiera się bardziej opcja podróży do maroka a teraz nie za bardzo kase mamy więc jak naj taniej by się przydało żeby nieprzepłacać :) dzięki za rady bo bym chyba spała na lotnisku jak bym kupiła ten co mam 40 min na odprawe :) jakby ci coś wpadło w oko jakieś fajne połączenie to napisz prosze lub napiszcie :) bo ja dopiero odkrywam tanie loty :) więc jeszcze nie jestem obeznana w tym kierunku i potrzbuje pomocy i porad :) :)
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 27 Sty 2011 16:48 

ok dzięki kamil i wszystkim co piszą :) będę to miała teraz na uwadze jak byś znalazł jakis fajny lot w tym czasie co się wybieram to daj znać:)
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 27 Sty 2011 19:26 

niebieski
karolina napisał(a):
ok dzięki kamil i wszystkim co piszą :) będę to miała teraz na uwadze jak byś znalazł jakis fajny lot w tym czasie co się wybieram to daj znać:)

Niestety muszę trochę przyhamować Twój hurraoptymizm. Ceny o których tutaj mówimy to ceny za lot z bagażem podręcznym. Jeśli chcesz lecieć z dużą walizką musisz doliczyć ok 280pln. Opłaty za bagaż (lot do Maroka to 4 odcinki co najmniej 2 tam i 2 z powrotem a dopłata do bagażu rejestrowanego (duża walizka) to ok 70pln za odcinek).
 Profil Relacje PM off  

#13 PostWysłany: 27 Sty 2011 19:33 

no właśnie zauważyłam że np 100 od bagażu i to tylko cena za np od madrytu do maroka więc dwie osoby to już 200 i to w jedną stronę więc tym bardziej jak znajdziecie jakies dobre loty to piszcie :)
 Profil Relacje PM off  

#14 PostWysłany: 10 Lut 2011 14:19 

a np ok 12 do 26 w marcu może znaleśc jakies tanie loty tylko z bagażem podróżnym ?
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 14 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] oraz 7 gości