Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 07 Paź 2015 13:41 
Awatar użytkownika

platynowy
  • GDN, WAW, BER, DUS, MUC, FRA, ale również inne europejskie lotniska

Dokąd
  • CUN

Data wylotu
  • 15.02.2016

Długość pobytu
  • one way

Bagaż
  • Bagaż rejestrowany

Ilość pasażerów
  • 2

Sam znalazłem
  • od ok. 1700 z poza Polski i ok. 2000 z GDN

Dodatkowe informacje
  • cześć,

na 29.02.2016 r. nabyłem za mile lot CUN-DUS-TXL-GDN i szukam obecnie czegoś ciekawego na przelot do CUN. Najwcześniejsza data wylotu to 12.02, a najpóźniejsza 17.02. Najbardziej pasowałby mi taki lot, żeby w CUN być 14 lub 15.02.

Ponieważ lot powrotny mamy w C, byłoby super, gdyby udało się znaleźć jakiś rodzynek również w C, albo w Y+. Na razie najciekawiej prezentuje się opcja Condorem właśnie w Y+. Za lot GDN-MUC-CUN 15.02 wychodzi ok. 2.100 zł. za osobę na jednym bilecie. Jest to rozsądne cenowo i dobre godzinowo. Druga ciekawa opcja, to GDN-TXL-DUS-CUN Air Berlinem, za ok. 1.950 zł. za osobę na jednym bilecie, ale to jest zwykła Y i do tego trzeba jeszcze przenocować w TXL lub DUS (choć nie jest to takie straszne - hotele wprost przy terminalu są za ok. 80 EUR). Sprawę zwiększenia miejsca w samolocie załatwiłbym dopłacając 10.000 mil topbonus za 1 miejsce XL (na jakiś czas mają teraz taką możliwość). Dużym plusem tego połączenia jest, że istnieje potencjalna możliwość, że przed lotem zostaną jeszcze miejsca w C i udałoby się nam może zrobić upgrade. Być może ktoś podpowie, jak i gdzie można ewentualnie kupić któreś z powyższych połączeń za nieco niższą kwotę?

Co do klasy C, to ceny są tu niestety dużo wyższe. Najtaniej wyszedłby znowu Condor, ale to i tak co najmniej ok. 4.500 zł. za osobę, a tyle nie mam zamiaru wydawać. Poza tym, ich C, to taka trochę namiastka prawdziwego C, więc nie ma sensu. No, ale bywają czasem jakieś super smaczki (jak, np. niedawne MXP-Brazylia) i może ktoś ma o takowych wiedzę ;-)

Generalnie, gdyby znalazły się jakieś naprawdę okazyjne przeloty, to jestem otwarty na różne możliwości i nie wykluczam dolotu z GDN do jakiegoś lotniska w Europie innego, niż w Niemczech. Jedyne co odpada, to loty przez USA - nie mamy wizy. Patrzyłem nawet na lot do YYZ, żeby potem kupić osobno YYZ-CUN, ale nie widziałem jakiś rewelacji.

Z góry dziękuję za zainteresowanie się tym wyzwaniem :-)

Pozdrawiam, Bartek
 Profil Relacje PM off  

Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️ Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️
Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN
#2 PostWysłany: 07 Paź 2015 16:40 
Awatar użytkownika

Loty: 169
Kilometry: 241 913
Krajów: 37 / 17.3%
niebieski
Najtaniej wychodzi Vamos air (dawny Pullmantur) z Madrytu - 315€, choć z dolotami może już nie wyjść tak ciekawie.

Załączniki:
mad_cun.png
mad_cun.png [ 7.87 KiB | Obejrzany 1958 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 07 Paź 2015 17:40 
Awatar użytkownika

platynowy
dzięki za odzew :-)

faktycznie, po doliczeniu dolotu do MAD, cena przestaje być na tyle atrakcyjna, by przebić Condora lub Air Berlin. Tak więc, póki co na topie jest nadal DE i/lub AB...

Pozdrawiam, Bartek
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 11 Paź 2015 13:36 
Awatar użytkownika

platynowy
zdecydowaliśmy się na Air Berlin w cenie 1990 zł. od osoby + 10.000 mil topbonus za fotel XL (od osoby). Do tego jeszcze nocleg w DUS w hotelu Maritim, zaraz przy terminalu (74 EUR). Połączenie o tyle dobre, że z GDN do DUS lecimy wieczorem, nocujemy i o 8.50 lecimy dalej, a na miejscu jesteśmy już po 14.00. Tak więc, stosunek ceny do jakości i czasu przelotu jest dobry. Do tego, za lot wpadną jakieś tam mile, któe w pewnym stopniu zbilansują wydatek na fotel XL.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości