Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 24 Cze 2017 19:47 

Dokąd
  • Nairobi - NBO

Data wylotu
  • 16.09.2017

Data powrotu
  • 14.10.2017

Długość pobytu
  • ok 28 dni

Bagaż
  • Bagaż rejestrowany

Liczba pasażerów
  • 3

Sam znalazłem
  • 2 312zł - https://goo.gl/KiWKeF - trochę długi postój w Berlinie a gdyby doliczyć powrót z Berlina inaczej to już nie tak korzystnie,

Dodatkowe informacje
  • Cześć,

jestem z Bydgoszczy, i wraz z mężem i kolegą wybieramy się do Kenii. Jest to mój czwarty wyjazd do Kenii, jednak pierwszy obejmujący Zanzibar i na trzy osoby - do tej pory kupowałam bilet tylko dla siebie na dłuższy lub podobny okres co oczywiście umożliwiało zakup po dużo niższych cenach jak 1720 z WAW-AMS-NBO-PAR-WAW KLMem.

1. Przylot do NBO najpóźniej o 15 - od razu chcemy ruszyć na południe i dojechać przed zmrokiem - oszczędność na noclegu.
    2. W połowie pobytu w Kenii chcemy wybrać się na Zanzibar.
    Szukałam lotów wewnętrznych - z Kilimanjaro, Arushy niestety sa stosunkowo drogie - taniej znalazłam przeloty NBO-ZNZ-NBO - ok 800zł/os, dlatego zakładam że lepiej polecieć WAW-NBO NBO-ZNZ-NBO NBO-WAW niż szukać w środku połączeń. Szukałam także z MBA, kalkulowałam przejazd autobusami czy nową Kenijską koleją i z tego wnioskuję że jak powyżej taka opcja będzie najtańsza, może ktoś ma jednak lepszy pomysł?
    3. Szukam lotów w cenie do 2000zł/os +max 100zł za całość połączenia z Polski do NBO i spowrotem. Szukałam lotów do NBO z powrotem z ZNZ ale nie znalazłam nic tańszego niż ok 3000 a to już drożej niż przelot 2100(WAW-NBO-WAW) + 800(NBO-ZNZ-NBO) + dojazd na lotnisko, bo i tak doliczyć trzeba jeszcze dostanie się na Zanzibar.

Będę wdzięczna za pomoc, nie przestaję w poszukiwaniach. Szukam także przez Azuon- jednak chyba za mało mam wprawy i nie znalazłam nic tańszego niż ok 2600zł.

Odwdzięczę się kartką z Kenii czy Zanzibaru :)))
 Profil Relacje PM off  

Wakacje all inclusive nad Morzem Czerwonym 🌊🐠 4* Shoni Bay Resort w Marsa Alam za 2550 PLN Wakacje all inclusive nad Morzem Czerwonym 🌊🐠 4* Shoni Bay Resort w Marsa Alam za 2550 PLN
Riwiera Turecka z widokiem na morze 🌊☀️ 7 nocy all inclusive w 4* hotelu dla dorosłych od 2535 PLN Riwiera Turecka z widokiem na morze 🌊☀️ 7 nocy all inclusive w 4* hotelu dla dorosłych od 2535 PLN
#2 PostWysłany: 24 Cze 2017 21:55 

Loty: 139
Kilometry: 198 967
Krajów: 26 / 12.2%
srebrny
@nashipae Znalazłem dla Ciebie kilka opcji, nie wiem czy któraś byłaby dla Ciebie interesująca i na ile mogłabyś iść na kompromis z datą/miejscem wylotu, jeśli nic nie będzie ciekawego to może w wolnej chwili jeszcze coś poprzeglądam :P.

1. TXL - NBO - Cena całkiem przystępna, bez kombinacji, łatwy dojazd z Bydgoszczy, dobre godziny lotów (no może poza przylotem do Nairobi) i całkiem sporo dat:

Załącznik:
TXL - NBO.png
TXL - NBO.png [ 23.01 KiB | Obejrzany 1752 razy ]

2. VIE - NBO - Jeszcze taniej, choć mniej dat. Do rozważenia jeśli udałoby Wam się trafić tani przejazd np. Polskim Busem. Niestety tutaj również godzina przylotu do Nairobi nie zachwyca, podobnie jak czas przelotu.

Załącznik:
VIE-NBO.png
VIE-NBO.png [ 22.68 KiB | Obejrzany 1752 razy ]

Dalsze opcje uwzględniały już przelot na Zanzibar lub do Dar es Salaam, nie wiem czy byłabyś zainteresowana takimi kombinacjami, jednak przy tanich dolotach do Londynu/Manchesteru czy innych miast w Wielkiej Brytanii można dobrze zejść z ceny :)

3. BHX - NBO - DAR - LON Najtaniej + z możliwością przylotu "na rano" (czego niestety nie dałem na screenie). Z DAR na Zanzibar można przepłynąć promem :)

Załącznik:
BHX - Najtaniej.png
BHX - Najtaniej.png [ 28.75 KiB | Obejrzany 1752 razy ]

4. LON - NBO - DAR - LON Bardzo podobna opcja, gdybyś jednak wolała pozostać przy Londynie.

Załącznik:
LON-NBO-DAR-LON.png
LON-NBO-DAR-LON.png [ 28.13 KiB | Obejrzany 1752 razy ]

5. LON - NBO - ZNZ - DAR - LON Ostatnia moja propozycja, tutaj zapewne również dałoby się troszkę zbić z ceny lecąc z BHX. Co ciekawe, mamy tutaj od razu przelot na Zanzibar, a jedynie powrót z DAR :). Można wrócić również z ZNZ jednak cenę podbija o około 200-300zł. Prawdopodobnie w tej opcji widziałem również przelot z Kilimandżaro na Zanzibar (odpadałby więc powrót do NBO) jednak w cenie około 2300-2400zł za całość.

Załącznik:
LON-NBO-ZNZ-DAR-LON.png
LON-NBO-ZNZ-DAR-LON.png [ 28.46 KiB | Obejrzany 1752 razy ]

Wybacz, że nie daję nigdzie dat, wszystko w podanych kombinacjach jest jednak łatwe do wyszukania na momondo, gdybyś miała jakieś pytania/sugestie to wal śmiało :)

P.S. na tickets.ee płatność raz przechodzi, a raz nie. Bez problemu można znaleźć w bardzo podobnej cenie na innych OTA jak Expedia czy Opodo
 Profil Relacje PM off
nashipae lubi ten post.
nashipae uważa post za pomocny.

#3 PostWysłany: 25 Cze 2017 18:05 

Wow :D

nie pomyślałabym, żeby tak kombinować! Wielkie dzięki!!

Przeszukuję wszystkie podane przez Ciebie opcje w różnych kombinacjach czasowych, mam jednak pytanie.
Chcąc znaleźć najtańsze daty, po prostu zmieniasz wyszukując, czy sprawdzasz pojedyncze loty i ich ceny - czy tym nie ma się co sugerować?
Chciałabym zobaczyć najtańsze opcje i podjąć decyzję na ile jesteśmy w stanie dopasować się czasowo.
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 25 Cze 2017 18:46 

Loty: 139
Kilometry: 198 967
Krajów: 26 / 12.2%
srebrny
Najlepiej i najprościej chyba to zmieniać daty ale głównie pierwszego i ostatniego lotu, te środkowe z Kenii do Tanzanii nie wpływają na cenę lub naprawdę nieznacznie ją zmieniają ;).

Do tego jeszcze czasem warto pobawić się w zmianę kraju na wyszukiwarce tj. raz momondo.ee, raz .de a raz np .se, ceny mogą się bardzo przez to zmienić :P
 Profil Relacje PM off
arturro uważa post za pomocny.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości