Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 15 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: Polska/Berlin - Gruzja
#1 PostWysłany: 18 Sty 2013 23:19 

Witam,
Szukam lotu na sierpień z dowolnego lotniska w Polsce lub z Berlina. Lot dla 3 osób 15 sierpień +_2 dni powrót 22 +_ 2 dni z bagażem ok. 20 kg,. CZas połączenia nie ma znaczenia najważniejsza cena. Najlepiej poniżej 700 zł w 2 strony.
 Profil Relacje PM off  

Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️ Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️
Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN
#2 PostWysłany: 18 Sty 2013 23:38 

srebrny
http://www.fly4free.pl/wakacje-w-gruzji ... od-737-zl/

#3 PostWysłany: 19 Sty 2013 00:00 

A tak na marginesie, to nie rozumiem, dlaczego te tumany z LOT-u już od dawna nie wrzucają biletów do Gruzji w dobrej cenie - rok temu zdarzały się nawet loty po 300-400 zł. Zamiast wstrzelić się w lukę powstałą na skutek tego, że tanie linie jeszcze nie latają do Gruzji (pomijam lot Wizzaira Kijów-Kutaisi) i puścić tam więcej lotów, bo widać, że zainteresowanie wśród Polaków Gruzją i Kaukazem jest, to wpuszczają w tych średnio szalonych środach jakieś Barcelony, Bruksele, Paryże itd.
 Profil Relacje PM off  

Temat postu: Polska/Berlin - Gruzja
#4 PostWysłany: 19 Sty 2013 09:00 
Awatar użytkownika

Loty: 177
Kilometry: 260 908
Krajów: 35 / 16.4%
srebrny
Proste- widocznie mają taki duży popyt na bilety w tych cenach, że nie opłaca im się obniżać cen, bo i tak wszystkie sprzedadzą ;)
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 19 Sty 2013 09:27 

tak... oni maja popyt na wszystkie bilety i żadna promocja im sie nie opłaca... tylko że 4 mld zł strat przyniósł LOT w ciągu 13 lat skarbu państwa i to jest ta polityka co im sie najbardziej opłaca? tylko prezesi się zmieniają... sprzedać to w prywatne ręce i dopiero zobaczymy za ile można latac.
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 19 Sty 2013 10:58 

Ktoś mi powie jak te ceny biletów są kalkulowane? np. Warszawa - Tbilisi z przesiadką w Monachium w 2 strony kosztuje około 750 zł Pomyślałem, że w takim razie z Monachium będzie jeszze taniej sprawdzam i ... ceny Monachim - Tbilisi zaczynają się od 1500zł? Myślicie że około 750zł to już jest dobra cena czy ryzykować, poczekać i liczyć na jakąś okazje?
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 19 Sty 2013 12:21 

Loty: 1121
Kilometry: 1 114 676
Krajów: 97 / 45.3%
platynowy
Najczęściej loty przesiadkowe są tańsze od bezpośrednich, bo chodzi o przyciągnięcie pasażerów tranzytowych.

#8 PostWysłany: 19 Sty 2013 12:55 
Awatar użytkownika

niebieski
Katowice (KTW) Kiev (Zhuliany) (IEV) Pn, 5 sie 19:20 Pn, 5 sie 21:50
Kiev (Zhuliany) (IEV) Kutaisi (KUT) Wt, 6 sie 10:05 Wt, 6 sie 13:20
Kutaisi (KUT) Kiev (Zhuliany) (IEV) Śr, 14 sie 13:50 Śr, 14 sie 15:05
Kiev (Zhuliany) (IEV) Katowice (KTW) Śr, 14 sie 18:15 Śr, 14 sie 18:50
Razem: 571 PLN + haracz
oczywiście Wizz Discount Club

Jest jeszcze kilka kombinacji Wizz'em w sierpniu poniżej 600 PLN

Można też czkać na jakieś Promo w Pegasus Berlin-Istambul-Hopa
( Flights booked to Hopa terminate at Batumi, from which there is a bus continuing onto Hopa.)
Warto zapisać się do ich lojalki Pegasus Plus często bywają promosy 20-30% OFF)
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 19 Sty 2013 17:41 

Poszukuję podobnego lotu- z Polski do Gruzji, miejscowość obojętna w terminie od połowy września do połowy października, tak aby na miejscu spędzić 10-14 dni. Czy może mi ktoś doradzić? ;)
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 20 Sty 2013 12:57 

srebrny
Tak sobie przeglądam te loty i mam da pytania. Wracając z Gruzji jest przesiadka w Monachium, czas na nią to tylko 40 minut. Oba loty obsługuje Lufthansa, jak to jest z bagażem i czasem tej przesiadki? Tzn. czy bagaż odbieramy od razu w Wawie i nie martwimy się nim w Monachium? I czy te 40 minut to nie mało jak na przesiadkę?

#11 PostWysłany: 20 Sty 2013 22:07 

platynowy
Jeśli linia wystawia bilet z tak krótką przesiadką, to bierze na siebie odpowiedzialność.

Bagaż odbierasz dopiero w W-wie, czy innym lotnisku docelowym, więc nie musisz się nim martwić w Monachium.

Akurat to lotnisko rzeczywiście pozwala na bardzo szybkie przesiadki, choć przylot z Gruzji oznacza dodatkową kontrolę paszportową (i chyba też bezpieczeństwa - dawno tamtędy nie leciałem spoza Unii, więc nie wiem, jak to aktualnie wygląda).

Jeśli są jakieś poślizgi, to potrafią podstawić samochód i przewieźć pasażera bezpośrednio z jednego samolotu do drugiego, a także bagaż. Sam tak miałem i nie raz byłem świadkiem takich sytuacji.

Choć raz zdarzyło mi się nie zdążyć na kolejny lot z przesiadką w Monachium, więc 100 % gwarancji oczywiście nie ma. Ale wówczas był hotel na koszt Lufthansy.

#12 PostWysłany: 04 Lut 2013 16:41 

Czy to już koniec tanich lotów do Tbilisi czy jeszcze można liczyć, że na sierpień coś się znajdzie? W styczniu były ceny nawet 708zł a teraz poniżej 1100 ciężko znaleźć. Przespałem moment czy nie panikować?
 Profil Relacje PM off  

#13 PostWysłany: 04 Lut 2013 17:00 

Nie śledziłam jakoś bardzo dokładnie kosztu biletów w zeszłym roku na bilety do Gruzji i spowrotem. Ja leciałam we wrześniu (druga połowa), a bilety kupiłam w lipcu i wtedy już było trudno o tańsze niż 1500 zł. Ja bym nie czekała za długo, bo może być tak, że jeszcze będzie taniej (po moim zakupie znalazł się łączony lot z Wizzairem za 500 zł), ale może być też już tylko drożej.
 Profil Relacje PM off  

#14 PostWysłany: 07 Lut 2013 00:29 

Karolinaaaaaa napisał(a):
Nie śledziłam jakoś bardzo dokładnie kosztu biletów w zeszłym roku na bilety do Gruzji i spowrotem. Ja leciałam we wrześniu (druga połowa), a bilety kupiłam w lipcu i wtedy już było trudno o tańsze niż 1500 zł. Ja bym nie czekała za długo, bo może być tak, że jeszcze będzie taniej (po moim zakupie znalazł się łączony lot z Wizzairem za 500 zł), ale może być też już tylko drożej.

Właśnie szukam czegoś na drugą połowę września i kiepsko to widzę.
Może ktoś mi pomoże znaleźć przelot w obie strony w cenie do 700 zł ?
 Profil Relacje PM off  

#15 PostWysłany: 07 Lut 2013 19:25 

platynowy
Zobacz na Air Baltic - ale zwróć na wszelkie dodatkowe opłaty, np. za bagaż rejestrowany.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 15 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości