Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 445 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 23  Następna
Autor Wiadomość
#261 PostWysłany: 20 Gru 2012 11:48 

Zbanowany
niebieski
moim zdaniem nie bedzie informacji n a glownej bo to zmniejszy wiarygodnosc serwisu, a co z tym idzie wejsc na strone --> odslon reklam --> pieniedzy
 Profil Relacje PM off  

City break w Atenach 🏛️✈️ Loty z Warszawy i noclegi blisko Akropolu za 969 PLN City break w Atenach 🏛️✈️ Loty z Warszawy i noclegi blisko Akropolu za 969 PLN
Tajskie wyspy 2w1 🌴 Phuket i Ko Lipe w jednej podróży od 3096 PLN 😍 Tajskie wyspy 2w1 🌴 Phuket i Ko Lipe w jednej podróży od 3096 PLN 😍
#262 PostWysłany: 20 Gru 2012 12:01 
Awatar użytkownika

Loty: 155
Kilometry: 317 243
Krajów: 28 / 13.1%
srebrny
A moim zdaniem nie będzie tego na głównej bo to ciągle nie potwierdzone informacje... Oczywiście, że my już wiemy, że jest kilka-kilkanaście osób tutaj, które już się nacięły, ale dla serwisu to tylko wpisy, a artykuły tworzy się na jakiś faktach, co do których ma się konkretne dowody, a póki co są to tylko wpisy na forum...

Co do czarnych list to weźmy to na logikę... Nie sądzę, żeby wszyscy na nią trafili, mogą co najwyżej Ci którzy byli już na lotnisku i ich 'zgarnęli' inaczej to nie ma sensu, bo ryan wtedy dysponuje tylko imieniem i nazwiskiem (ewentualnie mailem ale ten można zmienić) i głupota byłoby wpisywanie na czarną listę tylko z imienia i nazwiska, bo oczywiście z pewnymi wyjątkami gdzie są oryginały, ale wiele w Polsce się powtarza po kilka, kilkanaście a czasem i kilkadziesiąt razy i mógłby wyjść z tego niezły kwas...

#263 PostWysłany: 20 Gru 2012 12:04 

Jeżeli przeszło się już odprawę on-line, to niestety Ryanair ma numery dowodów wszystkich osób z rezerwacji i to chyba nie problem wrzucić te osoby na listę.

Przy okazji ponawiam pytanie. Czy jest opcja zrezygnowania z odprawionej już rezerwacji, która:
1. Podejrzewam, że i tak zostanie anulowana
2. Wszyscy z tej rezerwacji będą na czarnej liście
3. Nawet jeśli polecimy, to potem pewnie będą wszystkich ciągać po komisariatach...
 Profil Relacje PM off  

#264 PostWysłany: 20 Gru 2012 12:09 

Zbanowany
szymonpoznan1 napisał(a):
A moim zdaniem nie będzie tego na głównej bo to ciągle nie potwierdzone informacje... Oczywiście, że my już wiemy, że jest kilka-kilkanaście osób tutaj, które już się nacięły, ale dla serwisu to tylko wpisy, a artykuły tworzy się na jakiś faktach, co do których ma się konkretne dowody, a póki co są to tylko wpisy na forum...

Co do czarnych list to weźmy to na logikę... Nie sądzę, żeby wszyscy na nią trafili, mogą co najwyżej Ci którzy byli już na lotnisku i ich 'zgarnęli' inaczej to nie ma sensu, bo ryan wtedy dysponuje tylko imieniem i nazwiskiem (ewentualnie mailem ale ten można zmienić) i głupota byłoby wpisywanie na czarną listę tylko z imienia i nazwiska, bo oczywiście z pewnymi wyjątkami gdzie są oryginały, ale wiele w Polsce się powtarza po kilka, kilkanaście a czasem i kilkadziesiąt razy i mógłby wyjść z tego niezły kwas...

Adres email można zmienić, ale wielu używało tego adresu wcześniej, (np. ja wiele lat) i robiło odprawy, więc już taki pacjent nie jest anonimowy.
 Profil Relacje PM off  

#265 PostWysłany: 20 Gru 2012 12:17 

no i niestety muszę dołączyć do grona osób, które chciały zaoszczędzić :( nie powiem bo jeden voucher wykorzystałam na początku grudnia, poleciałam i wróciłam bez problemu, ale teraz kupiłam bilety dla trzech osób na święta i jak zaczęłam czytać wasze forum sprawdziłam dziś na ryanair i nie ma moje rezerwacji :( biegiem kupiłam nowe bilety używając mojej karty, tylko teraz zastanawiam się czy wejdę na pokład?? czytałam wcześniej że ktoś z forum miał problem z voucherami, że anulowali jego rezerwację, ale jak kupił ponownie bilety to wszedł. Jak sprawdzić czy jest się na czarnej liście???

na szczęście nie zapłaciłam za te vouchery miałam zapłacić dopiero po locie, ale i tak jestem stratna bo musiałam kupić droższe bilety, ale trudno muszę płacić za swoją naiwność :( obyśmy tylko mogli wejść na pokład!
 Profil Relacje PM off  

#266 PostWysłany: 20 Gru 2012 12:27 

niebieski
dzwoniłem na komede policji w Pile ale oni tam sprawy nie prowadzą, policjant z Piły stwierdził ,że każdy powinien zgosić sprawę na swojej rejonowej komendzie.
 Profil Relacje PM off  

#267 PostWysłany: 20 Gru 2012 12:46 
Awatar użytkownika

srebrny
Frania1982 napisał(a):
na szczęście nie zapłaciłam za te vouchery miałam zapłacić dopiero po locie, ale i tak jestem stratna bo musiałam kupić droższe bilety, ale trudno muszę płacić za swoją naiwność :( obyśmy tylko mogli wejść na pokład!

stratny to jest właściciel karty, nie TY! Ty nie zaoszczędziałaś nie mylcie pojęć!
 Profil Relacje PM off  

#268 PostWysłany: 20 Gru 2012 12:51 
Awatar użytkownika

niebieski
Maciek78 napisał(a):
Nie za ostro??

@Maciek78: A tak broniłeś tego "pana". ;)

Współczuje wszystkim, którzy przez Mazbi-M1 nie polecą lub będą musieli wysupłać sporą kasę by polecieć m.in. na święta/nowy rok.

@Frania1982: Spoko, jak kupiłaś własną kartą to nie będzie problemu.

#269 PostWysłany: 20 Gru 2012 13:41 
Awatar użytkownika

marian30 napisał(a):
Ja bym chciał napisać, że chciałbym zaoferować pomoc

Chciałbym pomóc tym wszystkim, którzy teraz nie mają biletów przed świętami, a koniecznie potrzebują lecieć.

Mam bony świątecznie Ryanair o wartości 50 EUR, które mogę sprzedać za 30 EUR

Czy byliby zainteresowani? Bo jeśli tak to mogę wystawić aukcję na allegro

Pozdrawiam

acha bony są tylko na loty Ryanair a nie innych przewoźników, jak to wielu nieuczciwych sprzedawców proponowało!
Posiadam 100% pozytywnych komentarzy :)

kupione!!!
rezerwacja jest,
potwierdzenie jest,
SUPER!

i TAAAKAAA oszczędność - przed świętami jak znalazł!!

#270 PostWysłany: 20 Gru 2012 13:48 
Awatar użytkownika

niebieski
Cytuj:
Osoby które chcą złożyć zawiadomienie o popełnieniu przestępstwa proszę aby składały je osobiście lub listownie ( za potwierdzeniem zwrotnym ) w:
Prokuratura Rejonowa
Warszawa – Praga Północ
ul. Jagiellońska 5
03-721 Warszawa

Dla tych co nie sa z Warszawy nie polecem, poniewaz bedziecie musieli sie stawic osobiscie na przesluchania tam wlasnie. Mozecie skladac zawiadomienie o podejrzeniu popelnienia w swojej prokuraturze z zaznaczeniem, ze sprawa jest grubsza i wtedy pewnie policja wybierze jedna swoja jednostke do prowadzenia dzialan, a was bedzie przesluchiwac policjant, badz prokurator miejscowy. Tylko to potrawa miesiace...
 Profil Relacje PM off  

#271 PostWysłany: 20 Gru 2012 14:14 

Loty: 213
Kilometry: 455 727
Krajów: 47 / 22.0%
niebieski
marian30 napisał(a):

Chciałbym pomóc tym wszystkim, którzy teraz nie mają biletów przed świętami, a koniecznie potrzebują lecieć.

Pozdrawiam

acha bony są tylko na loty Ryanair a nie innych przewoźników, jak to wielu nieuczciwych sprzedawców proponowało!

Marian, ale co tak skromnie. Walnij od razu grupona i po sprawie. :)

#272 PostWysłany: 20 Gru 2012 14:33 
Awatar użytkownika

srebrny
marian30 napisał(a):
no, minęło parę minut i już się 4 osoby zgłosiły na PW i kilkanaście bonów
zapraszam

satysfakcją waszą jest moja satysfakcja! :)

heh, kto wie czy admini nie wrzucą Twojego sympatycznego posta na główną!!! trochę by licznika nabiło, nie ma co
 Profil Relacje PM off  

#273 PostWysłany: 20 Gru 2012 14:41 

jestem stratna ponieważ gdybym kupiła bilety w tym terminie co vouchery zapłaciłabym duuuużo mniej za bilety, a właściciel karty napewno dostanie zwrot swoich pieniędzy ja nie.

cekace napisał(a):
Frania1982 napisał(a):

stratny to jest właściciel karty, nie TY! Ty nie zaoszczędziałaś nie mylcie pojęć!
 Profil Relacje PM off  

#274 PostWysłany: 20 Gru 2012 14:42 

niebieski
marian30 napisał(a):
no, minęło parę minut i już się 4 osoby zgłosiły na PW i kilkanaście bonów
zapraszam

satysfakcją waszą jest moja satysfakcja! :)

Jakoś nie widzę twojej odpowiedzi na moje pytania poprzez PW
 Profil Relacje PM off  

#275 PostWysłany: 20 Gru 2012 14:46 

ja też ostatnio kupiłam, rezerwacja była potwierdzona, zrobione odprawy i miało być pięknie i kolorowo, a wyszło tak że musiałam na dwa dni przed lotem kupić drugie bilety droższe o tysiąc złotych!!
Oczywiście vouchery kupowałam u Pana Mazbi a nie u Pana Mariana więc nie chcę z góry osądzać, ale radzę z własnego doświadczenia o to aby uważać i nie obudzić się z ręką w nocniku :(

100krotka napisał(a):
marian30 napisał(a):

Pozdrawiam

kupione!!!
rezerwacja jest,
potwierdzenie jest,
SUPER!

i TAAAKAAA oszczędność - przed świętami jak znalazł!!
 Profil Relacje PM off  

#276 PostWysłany: 20 Gru 2012 15:00 

Dzwoniłem niedawno na infolinię Ryanaira...

Powiedziano mi, że znają całą sprawę i jeżeli chodzi o wyciąganie konsekwencji to pasażerowie nie mają się czego obawiać, a do odpowiedzialności będzie co najwyżej pociągnięta osoba, która sprzedawała podejrzane vouchery. Jest już prowadzone jakieś postępowanie w tej sprawie.

Zapytałem również o "czarną listę" - pani na infolinii powiedziała, że "czarna lista" jest plotką. Nic takiego w firmie nie funkcjonuje i również w tym względzie pasażerowie mogą być spokojni.
 Profil Relacje PM off  

#277 PostWysłany: 20 Gru 2012 15:07 
Awatar użytkownika

Loty: 171
Kilometry: 188 843
Krajów: 25 / 11.7%
złoty
Frania1982 napisał(a):
jestem stratna ponieważ gdybym kupiła bilety w tym terminie co vouchery zapłaciłabym duuuużo mniej za bilety, a właściciel karty napewno dostanie zwrot swoich pieniędzy ja nie.

cekace napisał(a):
Frania1982 napisał(a):

Cóż zapłaciłaś podatek od głupoty ...

#278 PostWysłany: 20 Gru 2012 16:42 
Awatar użytkownika

srebrny
Frania1982 napisał(a):

cekace napisał(a):
Frania1982 napisał(a):

Mi skradziono kasę z karty ok 3 tys. (ktoś sobie coś za to kupił) sprawa na policji i w prokuraturze, minęło prawie 2,5 roku i kasy nadal nie odzyskałem! Dla mnie jesteście zwykłymi paserami, bo sprawa voucherów od początku była śmierdząca! Wierzysz jeszcze w św. Mikołaja, że można coś dostać za darmo lub za póldarmo? Jakbyś pomyślała to kupiłabyś te bilety w normalnej cenie, a nie liczyła na "instytucję charytatywną" w postaci Mazbi'ego (św. Mikołaja)
 Profil Relacje PM off  

#279 PostWysłany: 20 Gru 2012 17:59 

Użytkownik miał pozytywne komentarze. Pytałem się o legalność. Wysłałem kilka maili do ludzi, którzy u niego kupili - trafiłem na tych, którym udało się polecieć.
cekace nie wierzę w Mikołaja, ale nie przypuszczałbym że tak się to skończy.
Byłem pewien, że ktoś kupuje na firmę i sprzedaje tak jak przykładowo doładowania telefonów typu 20zł za 25.
Niestety wyszło jak wyszło.
Radziłbym się udać na komisariat, zgłosić oszustwo i ubiegać się o zwrot straconych pieniędzy z ochrony kupujących Allegro.

#280 PostWysłany: 20 Gru 2012 18:10 
Awatar użytkownika

Loty: 406
Kilometry: 714 375
Krajów: 48 / 22.4%
platynowy
cekace pozwolisz ze cie zacytuje?

Wierzysz jeszcze w św. Mikołaja, że można coś dostać za darmo lub za póldarmo? Jakbyś pomyślała to kupiłabyś te bilety w normalnej cenie

Jak sie tak zastanowic nad tym co napisales - to czy bilet za 4 PLN na przelot 1000 km jest:
a) za darmo
b) połdarmo
c) normalnej cenie

By ulatwic ci zadanie
mozesz wybrac telefon do przyjaciela badz opcje pół na pół
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 445 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 23  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: klompon oraz 6 gości