Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 81 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5  Następna
Autor Wiadomość
#21 PostWysłany: 07 Lut 2012 15:58 
Awatar użytkownika

srebrny
i na koniec najwazniejsze, czyli nowe trasy z madrytu

menorca, bilbao
oraz zwiekszenia czestotliwosci na inne wyspy [baleary i kanary], np na majorke bedzie 5 dziennie :) no i mam nadzieje ze zwiekszenie czestotliwosci na kanary i teneryfke sprawi, ze nie bedzie tam mozna spokojnie poleciec na weekend [co do tej pory bylo mozliwe tylko w rozkladzie zimowym]

http://www.expansion.com/agencia/efe/20 ... 42673.html
 Profil Relacje PM off  

Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚 Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚
Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️ Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️
#22 PostWysłany: 07 Lut 2012 16:00 

rw30 napisał(a):
jechałem np z Valencii do Alicante [bo, mi się przypomniało właśnie, że ten odcinek autostradą też jest płatny ], ale tylko dlatego że akurat mieliśmy sporo czasu i tylko tę trasę do zrobienia, bo gdybym z tyloma zakrętami miał jechać 1000 km to by mnie krew zalała

przy czym nie pamiętam dokładnie czy wybraliśmy drugą w kolejności najlepszą po AP możliwość czy może np trzecią ?

Oj, chyba dawno w Polsce nie jeździłeś :) Jechałem trasę Alicante - Valencia darmową trasą i było bardzo spokojnie, nie przypominam sobie "tylu zakrętów". Trasa 100x łatwiejsza i luźniejsza niż np. krajowa ósemka Wrocław - Warszawa. Do tego bez porównania jakość dróg w PL i w Hiszpanii w regionie gdzie nie ma śniegu i mrozu.
 Profil Relacje PM off  

#23 PostWysłany: 07 Lut 2012 16:27 
Awatar użytkownika

niebieski
rw30 napisał(a):
hlynurbjorn napisał(a):
Cześć!
Krótkie pytanie: Czy warto jechać w czasie świąt wielkanocnych do Barcelony? W sensie: czy przypadkiem wszystko nie będzie pozamykane...

do Barcelony ogolnie nie ma po co jechac a co dopiero w swieta

twoje zdanie. Mi sie duzo bardziej podobał klimat Barcelony niz Madrytu. I tak, nie bylem w zadnym dluzej niz pare dni, ale autor pytania tez nie bedzie. Skoro chce leciec, to jego sprawa. ;)
 Profil Relacje PM off  

#24 PostWysłany: 07 Lut 2012 16:34 
Moderator forum

Nowe trasy z Barcelony
Alicante, Bilbao, Stockholm, Hamburg, Menorca, Munich
http://www.ryanair.com/es/novedades/rya ... -barcelona

A.

Wybaczcie brak polskich znakow w niektórych postach.
 Profil Relacje PM off  

#25 PostWysłany: 07 Lut 2012 23:41 

Loty: 14
Kilometry: 20 013
Krajów: 4 / 1.9%
niebieski
Abcn napisał(a):
Menorca,

Wspaniale! od jutra poluję ;)
 Profil Relacje PM off  

#26 PostWysłany: 08 Lut 2012 03:37 

rw30 napisał(a):
hlynurbjorn napisał(a):
Cześć!
Krótkie pytanie: Czy warto jechać w czasie świąt wielkanocnych do Barcelony? W sensie: czy przypadkiem wszystko nie będzie pozamykane...

Dzięki za odpowiedź!
Humor aż tryska uszami
 Profil Relacje PM off  

#27 PostWysłany: 08 Lut 2012 10:38 
Awatar użytkownika

srebrny
hlynurbjorn napisał(a):
rw30 napisał(a):
hlynurbjorn napisał(a):
Cześć!

Dzięki za odpowiedź!
Humor aż tryska uszami

cieszy mnie, ze wreszcie ktos wyczul ze to dowcip, choc rozumiem ze przez brak emotki troche utrudnilem zadanie

co do Barcelony, spytaj usera Abcn, on tam jest bardziej bywaly
z tego co wiem w Barcelonie swietuje sie inaczej niz w Madrycie [inne dni wolne, jakies bodajze dodatkowe uroczystosci], ale w Madrycie wolne jest od czwartku do niedzieli, wiekszosc ludzi wraca do siebie na wiochy [ew. na plaże ew. na obchodzy gdzies w andaluzji badz chocby do Segovii czy Valladolid] i w zwiazku z tym miasto wydaje sie opustoszale
moze to i dobre do zwiedzania [brak kolejek, choc z kolei nie wiem czy niektore obiekty nie sa pozamykane] ale trudno wtedy poczuc prawdziwy klimat miasta
 Profil Relacje PM off  

#28 PostWysłany: 08 Lut 2012 11:51 
Moderator forum

z ironii tak na sucho popadłeś w prowokację ...
:geek: następnym razem emotikonka się przyda
Co do kwestii Barcelony w Wielkanoc to oczywiście nie wszystko jest zamknięte , choć godziny otwarcia są świąteczne. Dni wolne -poza niedzielą- to piątek i poniedziałek, spędzane w domu (a kto wyjeżdża, to wyjeżdża) Jest mnóstwo turystów - ceny high season i pozajmowane ho(s)tele. Na ew. dalsze rozwijanie tematu proponuję hlynurbjorn załóż nowy wątek , bo ten jest nt podróżowanie , a dodając zwiedzanie zaczniemy wrzucać wszystko do jednego worka.
+ jesli będę mógł, chętnie odpowiem, ale info znajdziesz na stronach ściśle turystycznych.

A.

Profil Relacje PM off  

#29 PostWysłany: 08 Lut 2012 18:04 

Przepraszam, może zareagowałem niewłaściwie
pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

#30 PostWysłany: 21 Lut 2012 20:05 
Awatar użytkownika

srebrny
z cyklu 'niepotwierdzone plotki z forum ssc'

wizzAir, lodz <---> Alicante, 3x w tygodniu

info bez potwierdzenia, bez linku, bez niczego, podane przez kolesia z Alicante w watku o lotnisku w Alicante
 Profil Relacje PM off  

#31 PostWysłany: 27 Lut 2012 00:11 
Awatar użytkownika

niebieski
Moje pytanie:

[...]
szukam pomysłu na wakacje (28.04 - 13.05). Co tam byś polecił aby odwiedzić w Hiszpanii.

Myślałem żeby baze wypadową mieć z El Prat - np. tanio lata do Sewilil.
[...]

Odpowiedź Kolegi rw30:

[...]
co do tego biletu ktory kupil kolega to wg mnie jakas sciema, albo po prostu roznie rozumiemy terminy 'przystepna cena' --- gdyby to byla faktycznie jakas okazja to ktos z fly4free albo ja juz by sie wczesniej do tego dokopalo
tak czy inaczej wypytac go mozesz, i gdyby to byla jakas fajna opcja to daj znac ---ale watpie w to

co do wakacji na 2 tygodnie to ja bym wybral 1 z dwoch opcji

albo costa blanca [valencia, alicante, benidorm & okolice, elche, murcia] - ciekawe miasta, w kazdym znajdziesz cos innego, jest co zwiedzac, sa swietne plaze [acz na poczatku maja woda moze byc taka-sobie, choc ja bylem w Benidormie na majowce w 2010 i woda i pogoda byly super], w mar menor mozna wind- i kitesurfowac --- szczegoly dotyczace w.w. miast znajdziesz w moich postach w dziale 'forum podroznika'

albo andalucia - sevilla, cordoba, grenada, malaga, gibraltar, ronda, tarifa --- to zdecydowanie najbardziej 'hiszpanska' hiszpania, z kapitalnym hiszpanskim klimatem, z zachowana kultura [flamenco na ulicach, plaza de toros w kazdym miasteczku, restauracje w uroczych patio, nikt nie mowi po angielsku - no, poza Gibraltarem: ) ], tez fajne plaze [choc ja nigdy w tamtych terenach zbyt dlugo nie plazowalem, acz np Nerja to taka namiastka Algarve]

jesli nie znasz dobrze hiszpanii i lubisz zwiedzac to wybralbym opcje z andaluzja, jesli lubisz imprezowac i sie bawic to costa blanca

w skrocie tyle, jakbys mial jeszcze jakies pytania to pisz, acz lepiej tego typu dyskusje prowadzic na forum, przyda sie ludziom w przyszlosci [jakbys mial jeszcze o cos pytac to zadaj pytanie na forum i od razu mozesz umiescic te moja odpowiedz i bedziemy tam kontynuowali]
[...]
 Profil Relacje PM off  

#32 PostWysłany: 27 Lut 2012 00:48 
Awatar użytkownika

niebieski
Bardziej skłaniałbym się do drugiej opcji ponieważ:

1) byłem już na costa blanca;
2) w chwili obecnej wolę zwiedzanie.

Jeżeli udałoby mi się dotrzeć do Barcelony 29.04 i wracać 13.05 to myślę o czymś takim:

Image

+

Image

Chciałbym jeszcze zmieścić Santiago de Compostela.
 Profil Relacje PM off  

#33 PostWysłany: 27 Lut 2012 22:47 
Awatar użytkownika

srebrny
po pierwsze to zaladowane zostaly dodatkowe loty z madrytu na kanary i baleary
majorka - 5 x dziennie, pieknie ! : )

teneryfa i gran canaria - jak nie mozna bylo poleciec na weekend piatek wieczor - niedziela wieczor tak nadal nie bedzie mozna :(

po drugie

cos zrobionego jakby specjalnie z mysla o forumowiczach fly4free
jakies 2 tygodnie temu telewizja lokalna TeleMadrid zaczela emitowac program AEROPUERTO opowiadajacy o tym co dzieje sie na lotnisku Barajas

odcinek pierwszy tutaj:
http://www.telemadrid.es/?q=programas%2 ... capitulo-1

tamze linki do kolejnych odcinkow

distfrutad ! : )
 Profil Relacje PM off  

#34 PostWysłany: 01 Mar 2012 00:11 
Awatar użytkownika

srebrny
ciekawy news dla fanow lotow z przesiadkami w dusseldorf:

http://www.kle-point.de/aktuell/neuigke ... g_id=49797

m.in Menorka!
 Profil Relacje PM off  

#35 PostWysłany: 27 Mar 2012 21:02 
Awatar użytkownika

srebrny
wystartowaly juz nowe linie lotnicze:
http://www.iberiaexpress.com/

ceny jakos nie porywaja : ) choć spekuluje się, że być może spadną, zobaczymy na dniach [ stronka ruszyła dziś ]

natomiast profil FB strony guia low cost
podaje że od jutra przez 5 dni będzie można kupować bilety od 25 euro --- nie wiadomo nic ponadto, ani dokąd, ani ile tych biletów, ani co znaczy 'od jutra'
 Profil Relacje PM off  

#36 PostWysłany: 28 Mar 2012 00:54 
Awatar użytkownika

srebrny
oko, juz sa, jakby ktos sie chcial wybrac za ok 50 euro RT z Madrytu do np Malagi, Sevilli czy Granady to moze kupic bilety i wystartowac z mitycznego :) T4 lotniska Barajas
 Profil Relacje PM off  

#37 PostWysłany: 12 Kwi 2012 15:46 
Awatar użytkownika

srebrny
profil FB 'co w madrycie' [ http://www.facebook.com/cowmadrycie ] podaje:

Cytuj:
Ceny komunikacji miejskiej do góry i zmiany w biletach. Bilet jednorazowy zostaje 1.5 euro, ale będzie zależał od ilości stacji przejechanych, 1.5 za pierwsze 5 stacji i dalej po 10 centów za stację. Bilet 10 przejazdowy 12 euro i bez względu na ilość stacji. Do góry także bilety miesięczne. Nowy 10 przejazdowe na EMT (autobusy) będzie czasowy, 60 min z możliwością przesiadek. PLAN metra. http://www.cowmadrycie.pl/dokumenty/madrytmetro.pdf

oficjalny komunikat tutaj:
http://www.metromadrid.es/es/comunicaci ... icia8.html

tu także informacja jakoby nowe ceny miały zacząć obowiązywać 1 maja
 Profil Relacje PM off  

#38 PostWysłany: 12 Kwi 2012 16:18 
Moderator forum

promo Vueling 20 eur.
rez do 17 IV na loty od 23 IV do 20 VI
Purchase from 11th April until 17th April to fly between 23rd April and 20th June 2012. There are 1,000,000 seats on offer from 19'99€.
http://www.vueling.com/booking/ofertas/ ... ona%20(BCN)&p2=Ocio

A.

Profil Relacje PM off  

#39 PostWysłany: 13 Kwi 2012 11:20 
Awatar użytkownika

niebieski
rw30 napisał(a):

Cytuj:
Ceny komunikacji miejskiej do góry i zmiany w biletach. Bilet jednorazowy zostaje 1.5 euro, ale będzie zależał od ilości stacji przejechanych, 1.5 za pierwsze 5 stacji i dalej po 10 centów za stację. Bilet 10 przejazdowy 12 euro i bez względu na ilość stacji. Do góry także bilety miesięczne. Nowy 10 przejazdowe na EMT (autobusy) będzie czasowy, 60 min z możliwością przesiadek. PLAN metra. http://www.cowmadrycie.pl/dokumenty/madrytmetro.pdf

Suplement z MAD dalej zostaje (+1€)? Wychodzi więcej, że dojazd do centrum na jednorazowych się kompletnie nie opłaca, jeśli jest możliwość zakupu grupowego. Wtedy 1 przejazd = 1.2€ (+ supl czy nie?)

PS. Pytam tylko na podstawie posta, nie czytalem nic wiecej :)
 Profil Relacje PM off  

#40 PostWysłany: 20 Kwi 2012 18:37 
Awatar użytkownika

srebrny
Blackall napisał(a):
rw30 napisał(a):

Cytuj:

Suplement z MAD dalej zostaje (+1€)? Wychodzi więcej, że dojazd do centrum na jednorazowych się kompletnie nie opłaca, jeśli jest możliwość zakupu grupowego. Wtedy 1 przejazd = 1.2€ (+ supl czy nie?)

PS. Pytam tylko na podstawie posta, nie czytalem nic wiecej :)

nie sądzę żeby suplement miał zostać zlikwidowany - odległość od lotniska, przyjmując ilości stacji metra jako odległość, nie jest wcale duża

od sierpniowej podwyżki cen, gdy cena biletu jednorazowego skoczyła na 1.50, jeżdżenie na biletach jednorazowych jest bardzo nieopłacalne, abstrahując od tego czy jedziemy na lotnisko czy nie
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 81 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 6 gości