Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 43 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Astana TSE/NQZ
#41 PostWysłany: 25 Maj 2025 06:07 
Awatar użytkownika

Bilety mieszkańcy kupują bez problemu, jechaliśmy z dziesięć razy i zawsze nie było problemu. Połączenia najlepiej sprawdzać na aplikacji Yandex, działa jak Google.maps u nas, podajesz gdzie chcesz dojechać, a ona wynajduje najlepszą trasę, podaje przystanki i nr autobusów. Naz ani razu nie zawiodła.
 Profil Relacje PM off  

Jedno lato, kilka miast 🌆😍 Loty do europejskich stolic w wakacyjnych terminach od 143 PLN 😱☀️
 Jedno lato, kilka miast 🌆😍 Loty do europejskich stolic w wakacyjnych terminach od 143 PLN 😱☀️

Złote Piaski tego lata 🌊🧖 All inclusive w 4* hotelu ze strefą spa za 1879 PLN Złote Piaski tego lata 🌊🧖 All inclusive w 4* hotelu ze strefą spa za 1879 PLN
#42 PostWysłany: 10 Kwi 2026 08:13 

srebrny
Według Internetu można teraz teoretycznie płacić za bilety kartą. Jednak w praktyce przetestowałem 3 polskie karty (kredytowa MasterCard, debetowa MasterCard i debetowa Visa) i wszystkie na ekranie pokazały błąd płatności. Inny pasażer pomógł kupić bilety bez problemu i zwróciłem mu kasę gotówką, więc jednak warto ją mieć. W autobusie był u nas kontroler biletów (wyraźnie oznaczony w kamizelce służbowej), który sprawdzał wszystkim nowym pasażerom, czy zapłacili, więc (przynajmniej tym razem) nie było możliwości jechania na gapę
 Profil Relacje PM off  

#43 PostWysłany: 11 Maj 2026 19:28 
Awatar użytkownika

Loty: 1426
Kilometry: 2 942 152
Krajów: 118 / 57.0%
platynowy
Zostawiałem bagaż w terminalu 2 czyli krajowym. Przyleciałem rano, wieczorem miałem dalszy lot i duży bagaż, którego nie chciałem tachać na miasto. Jest fajna przechowalnia w małej hali na dole na krajówkach (ale na międzynarodowym chyba też). Miła pani mówi też po angielsku i da się zapłacić kartą.
Cennik aktualny na maj 2026:

Image

Płaciłem 4000 tenge

"Turysta to ktoś, kto już od przyjazdu myśli o powrocie do domu, podczas gdy podróżnik nie wie, czy w ogóle wróci"
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 43 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość