Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 7 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 20 Lis 2023 18:07 

Loty: 111
Kilometry: 150 697
Krajów: 29 / 14.0%
Lotnisko Busan Gimhae International Airport jest oddalone około 20km od centrum na zachód (chociaż Busan jest bardzo rozległe i cięzko mówić o jednym wyraźnym centrum).

Jeśli chcemy dostać się w okolice Busan Station, możemy:
-skorzystać z samobieżnej kolejki i dojechać do Sasang Station (uwaga, bardzo długi transfer pieszy!), następnie linia metra 2 (zielona) i przesiadka na stacji Seomyeon na linię metra 1 (pomarańczowa) - całość za 2150 KRW i taką opcję wybraliśmy
-podjechać autobusem Gangseogu 13 i wysiąść na przystanku Hadan Station, przejść około 0,5 km i przesiąść się na autobus 1001 na przystanku Nakdong Elementary School - alternatywnie autobusem 1009-1 z przesiadką do autobusu 81 lub 167 na przystanku Buam Guocharo - Naver Maps wskazuje płatność 2100 KRW za obie opcje
 Profil Relacje PM off
4 ludzi lubi ten post.
5 ludzi uważa post za pomocny.

Jedno lato, kilka miast 🌆😍 Loty do europejskich stolic w wakacyjnych terminach od 143 PLN 😱☀️
 Jedno lato, kilka miast 🌆😍 Loty do europejskich stolic w wakacyjnych terminach od 143 PLN 😱☀️

Złote Piaski tego lata 🌊🧖 All inclusive w 4* hotelu ze strefą spa za 1879 PLN Złote Piaski tego lata 🌊🧖 All inclusive w 4* hotelu ze strefą spa za 1879 PLN
#2 PostWysłany: 28 Lip 2024 10:26 

Loty: 517
Kilometry: 980 895
Krajów: 73 / 35.3%
srebrny
Drugą opcję można nieco zmodyfikować i od razu na stacji Hadan przesiąść się z autobusu 13 w pomarańczowe metro, czyli linię numer 1, która zawiezie nas nie tylko w okolice stacji kolejowej, ale również słynnego Jagalchi Market. Przesiadka z metra na autobus jest wygodna, przystanek autobusu znajduje się nad przystankiem metra, a przynajmniej tak to wygląda w przypadku jazdy na lotnisko. Należy tylko pamiętać, że ten autobus 13, to jest autobus podmiejski i wydaje mi się, że tam była jeszcze jakaś literka przy numerze.

Jeśli chcemy dojechać w okolice Haeundae Beach, to najlepiej wybrać pierwszą opcję z postu poniżej. Zielona linia metra dojeżdża w okolice plaży, więc mamy tylko jedną przesiadkę.
 Profil Relacje PM off
Raphael lubi ten post.
Arekkk uważa post za pomocny.

#3 PostWysłany: 07 Wrz 2025 14:09 

Loty: 66
Kilometry: 131 220
Krajów: 21 / 10.1%
Tutaj działa T money? czy mozna karte przykladac jak teraz juz w seulu. Czy Busan ma swoją karte na transport ?
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 01 Lut 2026 21:29 

Loty: 1116
Kilometry: 1 111 549
Krajów: 83 / 40.1%
platynowy
Podbijam pytanie, tj. jak z płatnością za metro/autobus z lotniska?

#5 PostWysłany: 03 Lut 2026 11:02 

Próbuję sobie przypomnieć z 2024 roku.
Na pewno nie kupowałem żadnej innej karty czyli albo korzystałem z T-money albo płaciłem odliczoną gotówką. Jak dobrze pamiętam to w metrze za gotówkę można kupić bilet w automatach przed bramkami i tak pewnie kupowałem dla dzieci.
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 03 Lut 2026 11:08 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Listopad 25 - można płacić t-money, a przed peronami są automaty i można zapłacić gotówką
2 ludzi lubi ten post.
3 ludzi uważa post za pomocny.

#7 PostWysłany: 11 Maj 2026 22:39 

Loty: 209
Kilometry: 463 004
Krajów: 48 / 23.2%
srebrny
Można zapłącić gotówką, ale ja miałem problem. Bo najmniejszy banknot miałem 50 000, automaty przyjmują max 10 000 - należy mieć to na uwadze. Przy automacie jest tylko 1 sklepik - gdzie Pani nie chce wymieniać i kieruje do kantoru. A kantor jest czynny bodajże tylko do godziny 19:00 albo max 20 z tego co pamietam.
 Profil Relacje PM off
Zeus lubi ten post.
Zeus uważa post za pomocny.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 7 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość