Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 11 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: sidetrip z HongKongu
#1 PostWysłany: 02 Sty 2013 23:31 

Jak w temacie. Zbliża się czas mojego wylotu do hkg z qatarem. I generalnie rzecz biorąc dwa tygodnie w hongkongu to trochę dużo. Czy ktoś ma może dobre rady na 5-7 dniowy sidetrip z hkg, najlepiej bez wizy? Południowo-wschodnia azja z LCC raczej odpada. Sam znalazłem coś takiego - https://www.dropbox.com/s/t3zd4ttptrth6 ... %20pvg.pdf - nie trzeba wizy do 72h w pek i sha, a stopover dowolnej dlugości jest w cenie taryfy ( brak stopovera w pdfie ale obiecuję że można tak zrobić :>
Ale może ktoś inny ma jakąś dobrą radę/ plan :)

Wakacje na Fuerteventurze z all inclusive 🌊⛳🏖️ 4* hotel Livvo Jandía Golf za 2599 PLN Wakacje na Fuerteventurze z all inclusive 🌊⛳🏖️ 4* hotel Livvo Jandía Golf za 2599 PLN
Wrześniowy wypad do Chorwacji za 889 PLN 🏖️🌊 Loty i 3 noce w 4⭐️ hotelu przy plaży na wyspie Pag ☀️🇭🇷 Wrześniowy wypad do Chorwacji za 889 PLN 🏖️🌊 Loty i 3 noce w 4⭐️ hotelu przy plaży na wyspie Pag ☀️🇭🇷
#2 PostWysłany: 24 Kwi 2013 00:12 

Hej i na co sie zdecydowałeś? My właśnie za parę dni tez wylatujemy i szukamy jakieś opcji na 3-4 dniowy wypad do chin z HK...
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 24 Kwi 2013 01:02 

Jedzcie na dzień do Makao i na 3-4 do Kantonu - jest bezpośredni pociąg, krotko sie jedzie, a warto. Pociąg jedzie przez Shenzen, więc pewnie i tu można wysiąść i dzień pozwiedzać (ale tam nie byłam więc nie wiem czy jest co).
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 24 Kwi 2013 08:43 

No i wybrałem singapur z Ua. za 700 plnów bo i w budżecie by mi sie pekin,shanghai i seul nie zmieściły :) no i jeszcze opcja na bkk z różnymi liniami jest.

#5 PostWysłany: 26 Kwi 2013 22:11 

już jesteśmy w HK :-) dzięki za cynk z Kantonem, na pewno skorzystamy, bo okazuje się, że akurat trafilismy na targi "113 Canton Fairs". Będąc tam zaliczymy też Xiangjiang_Safari_Park (http://pl.tripadvisor.com/Attraction_Re ... gdong.html).

PS. Nie znalazłem wzmianki na forum więc napiszę że nie opłaca sie kupować kwater przez internet (booking.com itp), na miejscu można znaleźć dwukrotnie taniej. My o tym nie wiedzieliśmy i za 2 noce (pokój 2os) w "maridor mansion" zapłaciliśmy 1100HK$, na miejscu były oferty za 600-700 (pokoje o takim samym standardzie:-/ ). Dobrze że tylko pierwsze 2 noce kupiliśmy przez net...

Pozdrawiam!
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 06 Wrz 2014 18:17 
Awatar użytkownika

Loty: 101
Kilometry: 171 126
Krajów: 28 / 13.1%
Polecam Filipiny i Tajlandię, jeśli chodzi o ceny, to nawet w okresie wakacyjnym można znaleźć tanie połączenia (AirAsia, Tiger itp)
A jeśli do Azji nie można wrócić prędko, to może Wietnam, Birma lub Japonia?
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 25 Lis 2014 17:18 

Loty: 41
Kilometry: 119 639
Krajów: 20 / 9.4%
Hej,

Kupiłem lot do Hong Kongu na 10 dni w drugiej połowie stycznia (niestety nie mam więcej urlopu) w promo Aerofłotu.

Wstępnie planuję 3 dni na zwiedzanie miasta i jeden na wycieczkę do Macau. Lubię zwiedzać krótko, szybko i treściwie, tym bardziej, że to dosyć droga destynacja. Ale czy dążę wszystko mniej więcej ogarnąć? I teraz mam do was prośbę o inspirację.

Jak zagospodarować kolejne 5 dni, żeby trochę poplażować, czy też coś ciekawego zobaczyć, ale nie zbankrutować?

W Tajlandii, Malezji, Singapurze, Indonezji już parę razy byłem, teraz chciałem coś nowego.
Myślałem o Boracay, czy też Palawanie (tutaj już chyba zdecydowanie za mało czasu, żeby ogarnąć El Nido, podziemną rzekę, itd...), ponieważ loty są dosyć tanie do Manili, czy też Clark z HKG.

Czy może spróbować Wietnam? Zniechęca mnie droga wiza, ale przyciągają niskie ceny na miejscu i rewelacyjna kuchnia. W Kambodży też nie byłem, a Angkor Wat koniecznie muszę kiedyś zobaczyć, ale jakoś nie potrafię znaleźć tanich połączeń z Siem Reap.

Może ktoś ma lepszy pomysł?

Pozdrawiam :)
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 25 Lis 2014 17:36 
Site Admin

Loty: 539
Kilometry: 996 635
Krajów: 82 / 38.3%
Pomiń HK, leć od razu dalej na Filipiny ;) Serio :P
Nie koniecznie Palawan, uderzaj w Visayas, ale nie Boracay, celuj w mniej znane wysepki/wyspy (jak np Siquijor czy Apo). Tanie loty, tanio na miejscu, a przede wszystkim przepięknie! Jak pobędziesz to zaraz będziesz żałował że nie możesz zostać dłużej.
2 ludzi lubi ten post.
matterfixed uważa post za pomocny.

#9 PostWysłany: 03 Kwi 2015 15:22 

Czy warto wybrac sie na jednodniowy wypad z HK do Guangzhou waszym zdaniem?

#10 PostWysłany: 12 Kwi 2015 17:58 

Loty: 151
Kilometry: 378 258
Krajów: 43 / 20.1%
Jeżeli masz czas poza zwiedzaniem HK, Macau i Lantau to tak. Jeżeli masz tam pojechać kosztem któregoś z tych, to nie warto.
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 17 Lut 2016 10:59 
Awatar użytkownika

Loty: 369
Kilometry: 708 029
Krajów: 59 / 27.6%
srebrny
Washington napisał(a):
Pomiń HK, leć od razu dalej na Filipiny ;) Serio :P
Nie koniecznie Palawan, uderzaj w Visayas, ale nie Boracay, celuj w mniej znane wysepki/wyspy (jak np Siquijor czy Apo). Tanie loty, tanio na miejscu, a przede wszystkim przepięknie! Jak pobędziesz to zaraz będziesz żałował że nie możesz zostać dłużej.

A może jakaś bliżej wysepka? Żeby raczej uderzyć tam promem z Makao, Hongkongu niż samolotem? Chodzi o to,żeby raczej podrózowac, jak już sie dotrze na miejsce, innymi srodkami lokomocji niz samolot. Jakis pomysł na cel podrozy?

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 11 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości