Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: Australia - Red Center
#1 PostWysłany: 17 Mar 2013 21:49 

Potrzebuje kilku informacji / wskazówek odnośnie podróżowania i noclegów w okolicy:
- Ayers Rock/Uluru
- Kings Canyon
- MacDonnell Ranges
W Alice Springs jestem 4-5 dni.
jak się najlepiej się poruszać samochodem czy camperem?
Zorganizowane wycieczki odpadają (dzieci ponizej 10 lat - nieakceptowane) - takie dostałem odpowiedzi/e-maile.
Hotel w/w miejsc ceny z kosmosu (2+1).
Może ktoś już ten temat przerabiał?

Wakacje na Fuerteventurze z all inclusive 🌊⛳🏖️ 4* hotel Livvo Jandía Golf za 2599 PLN Wakacje na Fuerteventurze z all inclusive 🌊⛳🏖️ 4* hotel Livvo Jandía Golf za 2599 PLN
Wrześniowy wypad do Chorwacji za 889 PLN 🏖️🌊 Loty i 3 noce w 4⭐️ hotelu przy plaży na wyspie Pag ☀️🇭🇷 Wrześniowy wypad do Chorwacji za 889 PLN 🏖️🌊 Loty i 3 noce w 4⭐️ hotelu przy plaży na wyspie Pag ☀️🇭🇷
#2 PostWysłany: 17 Mar 2013 22:20 

Loty: 77
Kilometry: 325 362
Krajów: 25 / 11.7%
niebieski
jestem ogromnym fanem campervana w australii -przerabialem ze 3 razy i za kazdym razem duze wow. pl
problemem sa dzikie zwierzeta po zmroku.

ogolnie nie ma chyba nic lepszego na Australie.
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 17 Mar 2013 22:29 

Nie wiem na ile aktualne będą to info bo byłem tam w 2007 roku.
Ale faktycznie ceny bardzo wygórowane (generalnie im dalej w głąb Outback- tym drożej a Uluru to chyba najdroższe miejsce.
My wypożyczaliśmy samochód w Alice Springs i spaliśmy na campingach w okolichach Uluru (jakąś godzinę jazdy samochodem) był jakiś darmowy ale nie pamiętam nazwy - radzę omijać "resort Uluru" ceny astronomiczne.
My mieliśmy namiot ale jeśli macie większy budżet to camper jest dobrym wyborem

Bilet wstęp na teren parku uprawnia do przebywania przez 3 dni nie są imienne wiec jeśli planowalibyście krótszy pobyt w Uluru i Kata tjuta to można spróbować odkupić w hostelach od jakiś "mates" bilety. Ceny nie pamiętam ale to bez problemu znajdziecie w na stornie Parku.

Nie wiem na ile te info pomogą ale fajnie było sobie przypomnieć te fantastyczne chwile.
Widok Ayers Rock w blasku zachodzącego słońca - bezcenne :)
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 18 Mar 2013 00:55 

A widzieliscie coś takiego namiot + samochód (ale byłby fan dla mojego młodego) :lol:

Campera trochę się boje jazda "pod prąd" + zmiana biegów lewa ręką nie wiem czy opanuję to.

olkuszanin:
w namiocie? a śpiwory itp.. mieliście ze sobą ?
Ogólnie opcja camper + paliwo 12/100 + campingi = samochód + hotele.

#5 PostWysłany: 20 Kwi 2015 22:22 
Założyciel
Awatar użytkownika

Loty: 534
Kilometry: 1 278 601
Krajów: 76 / 35.5%
Jeździłem tym cudem z namiotem. Zły samochód + zły namiot :).

A na serio, Wicked jest wypożyczalnią dla tych, którzy nie mają istotnych wymagań. Namiot na dachu powoduje zauważalnie zwiększone zużycie paliwa. Uprzedzam złośliwych, namiot na czas jazdy składałem :)
2 ludzi lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość