Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 16 Sie 2016 07:57 
Awatar użytkownika

Loty: 220
Kilometry: 429 597
Krajów: 39 / 18.8%
niebieski
Hej,
mam pytanie. W dwa dni chcemy autem pokonać trasę z Gold Coast do Sydney. Po drodze robiąc sobie przerwę na nocleg w jakimś fajnym miejscu w którym przy okazji jest coś do zobaczenia, lub po prosty sympatycznie można spędzić czas. Dwie takie miejscowości której mniej więcej wypadają po środku(podkreślam mniej więcej) to Coffs Harbour oraz Port Macquaire. A może wybrać jakieś inne miejsce? Ktoś coś poleci? W końcu chcemy tam spędzić praktycznie cały dzień (zakładam, że będziemy na miejscu ok 14 , wyjazd też ok tej godziny następnego dnia).

Złote Piaski w wakacje za 980 PLN 🏖️ Loty do Bułgarii i hotel na tydzień ☀️😍 Złote Piaski w wakacje za 980 PLN 🏖️ Loty do Bułgarii i hotel na tydzień ☀️😍
Costa Brava bez dziury w budżecie 😎☀️ 7 nocy all inclusive w Lloret de Mar za 1627 PLN 🏖️🌊 Costa Brava bez dziury w budżecie 😎☀️ 7 nocy all inclusive w Lloret de Mar za 1627 PLN 🏖️🌊
#2 PostWysłany: 16 Sie 2016 20:55 
Założyciel
Awatar użytkownika

Loty: 534
Kilometry: 1 278 601
Krajów: 76 / 36.7%
Mialem podobny dylemat, a skonczylo sie spaniem w Byron Bay i jazda ciagiem do Avoca Beach. Oba miejsca polecam goraco. Coffs Harbour i Port Macquire sa zdecydowanie OK, ale mnie tak wciagnelo Byron Bay, ze itknalem dluzej niz planowalem. Natomiast to, ze w Avoca Beach zatrzymalem sie nie majac sily na dojechanie do Sydney, okazalo sie szczesliwym zrzadzeniem losu, bo to bardzo urokliwe miejsce
Lela lubi ten post.
dziabulek uważa post za pomocny.

#3 PostWysłany: 16 Sie 2016 21:23 

Mnie Byron Bay w ogóle nie urzekło-nadmorskie miasteczko jakich wiele, natomiast co do Port Macquarie to niewątpliwą zaletą tego miejsca dla fanów koali będzie szpital dla tych torbaczy ;).
 PM off

#4 PostWysłany: 17 Sie 2016 14:11 
Awatar użytkownika

Loty: 220
Kilometry: 429 597
Krajów: 39 / 18.8%
niebieski
Po lekturze kilku relacji i blogów chyba zdecydujemy się na Coff... mam tylko jeszcze jedno pytania. Ogólnie w Australii nie poleca się jazdy samochodem po zmierzchu ze względu na wyskakujące pod koła kangury.. Ale rzuciłem okiem na drogę łączącą Sydney z Gold Coast, i wg google street view większość drogi to 2 pasy w każdą stronę + płoty , czyli to co znane jest w całej Europie pod nazwą autostrady. To chyba umożliwiałoby ew podróż po zmroku. Ktoś ma jakieś doświadczenia w tym temacie?

#5 PostWysłany: 17 Sie 2016 19:36 
Założyciel
Awatar użytkownika

Loty: 534
Kilometry: 1 278 601
Krajów: 76 / 36.7%
Po zmroku potrafi np nie dzialac ubezpieczenie (wicked.com.au). Kangurzy trup na tej trasie tez gesto sie sciele. Kwestia pewnosci poczucia za kolkiem.

#6 PostWysłany: 17 Sie 2016 20:18 

Do powyższego dodałabym jeszcze: łut szczęścia...
 PM off
dziabulek lubi ten post.

#7 PostWysłany: 25 Lip 2018 04:38 

Właśnie zrobiłem trasę z Brisbane do Sydney i chyba jednak płoty coś dają. Tylko jeden martwy kangur. W porównaniu do reszty tras lub WA spokojnie można jechać nocą. Ja dla pewności jechałem za tirami, za którymi nocą ciężko nadążyć...

Sent from my LG-H870 using Tapatalk
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 27 Lip 2018 01:53 
Awatar użytkownika

Loty: 237
Kilometry: 640 930
Krajów: 54 / 26.1%
złoty
Nie żebym się czepiał ale... w nocy ciężko zauważyć zabitego kangura leżącego w rowie przy drodze... ;)
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość