Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 11 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 07 Lip 2017 14:04 

Dokąd
  • Smaczne i ciepłe kierunki poza Europą

Data wylotu
  • 20.08.2017

Data powrotu
  • 10.09.2017

Długość pobytu
  • 7-14

Bagaż
  • Bagaż podręczny

Liczba pasażerów
  • 2

Sam znalazłem
  • Tajlandia, 1800zł, pora deszczowa

Dodatkowe informacje
  • Interesuje mnie przede wszystkim dobra pogoda, ciekawa architektura/zabytki, przyroda (w ostateczności zadwowole się ogrodami botanicznymi) i smaczne jedzenie:)
    Na pewno nie szukam nowoczesnych miast jak np Dubaj. Podobało mi się w Maroku i dlatego pomyślałam o Egipcie, ale jednak chyba bym się bała.
    Biorę też pod uwagę Chiny ale z wizą to już przewyższa mój budżet, a 6 dni to chyba za mało?
    Bardzo lubię przesiadki, im dłuższe tym lepiej :P
 Profil Relacje PM off  

Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️ Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️
Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN
#2 PostWysłany: 07 Lip 2017 14:08 

Myślę, że w tym limicie i przy tak późnym planowaniu podróży zostaje Ci Turcja. Dolecisz tanio czarterem, pogodę będziesz miała bardzo dobrą, na turecką kuchnię chyba nikt nie narzeka. Kraj z tradycjami, piękną architekturą, do tego olbrzymi więc możesz sobie wybrać bardziej liberalną Turcję (bliżej Europy), albo bardziej konserwatywną (Turcja Wschodnia).

Edycja: czekaj, a te 2000 zł to kwota na cały pobyt, czy tylko na loty? Jak tylko na loty to zamiast Turcji brałbym Iran :)
 PM off
2 ludzi lubi ten post.

#3 PostWysłany: 07 Lip 2017 14:13 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Loty: 690
Kilometry: 902 191
Krajów: 85 / 39.7%
Iran, Jordania, Liban, Turcja.

Starożytne miasta, niesamowite jedzenie.
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 07 Lip 2017 14:16 

Liban również wydaje się bardzo ciekawy (ale nie wiem tego z doświadczenia, bo planuję Liban ostrożnie dopiero na przyszły rok). Do Libanu dolecisz wygodnie z Warszawy z jedną przesiadką w Stambule albo Frankfurcie. Niestety, odkąd LOT przestał tam latać to skończyły się niskie ceny.
 PM off  

#5 PostWysłany: 07 Lip 2017 14:33 

2000 dotyczy samych biletów :)
A z troszkę mniej gorących krajów macie jakieś pomysły? :)
Byłam ostatnio w Maroku i chciałabym troszkę innych klimatów niż arabskie (wiem, Turcja i Iran to nie kraje arabskie :P )
Do tego jeszcze ostrzeżenia MSZ co do tego regionu
a ja lubię się trochę włóczyć się poza typowymi miejscami dla turystów :)
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 07 Lip 2017 14:47 

Loty: 1
Kilometry: 3 789
Krajów: 2 / 0.9%
niebieski
Madera , Azory , Islandia.
Ciepło jak na tę porę roku, można pochodzić, pozwiedzać.
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 07 Lip 2017 14:49 

Kaukaz
Przesiadek można mieć co nie miara, jedzenie - szczególnie w Gruzji - wyborne, pogoda w w/w okresie przyjemna, zabytków pod dostatkiem, przyroda zjawiskowa.
 PM off  

#8 PostWysłany: 07 Lip 2017 14:51 

Iran to Persja, nie kraj arabski, Turcja również nie jest państwem arabskim, moje propozycje to Gruzja i Armenia, w górach powinno być rześko, na nizinach raczej też upały pzdr
 Profil Relacje PM off
Zeus lubi ten post.

#9 PostWysłany: 07 Lip 2017 14:55 

Jako alternatywa - Uzbekistan i Kirgistan. Przesiadek też można uzbierać pod dostatkiem. Jedzenie w Uzbekistanie zachwyca, u sąsiadów nieco mniej. Ludzie w Uzbekistanie niezwykle gościnni. Będzie gorąco, ale znośnie. Zabytek na zabytku, przyroda zdumiewa.
 PM off  

#10 PostWysłany: 07 Lip 2017 14:59 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Loty: 690
Kilometry: 902 191
Krajów: 85 / 39.7%
Azerbejdżan także :)
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 07 Lip 2017 15:23 

Anonymous napisał(a):
Kaukaz
Przesiadek można mieć co nie miara, jedzenie - szczególnie w Gruzji - wyborne, pogoda w w/w okresie przyjemna, zabytków pod dostatkiem, przyroda zjawiskowa.

Byłam, zjeździłam wzdłuż i wszerz :P

Liu napisał(a):
Iran to Persja, nie kraj arabski, Turcja również nie jest państwem arabskim

Przecież napisałam, że wiem o tym.

Anonymous napisał(a):
Jako alternatywa - Uzbekistan i Kirgistan. Przesiadek też można uzbierać pod dostatkiem. Jedzenie w Uzbekistanie zachwyca, u sąsiadów nieco mniej. Ludzie w Uzbekistanie niezwykle gościnni. Będzie gorąco, ale znośnie. Zabytek na zabytku, przyroda zdumiewa.

O Kirgistanie​ myślałam ale wydawał mi się mało egzotyczny, ale o Uzbekistanie nie, dzięki! :)
Tylko muszę się dowiedzieć jak tam kwestie finansowe.

Zeus napisał(a):
Azerbejdżan także :)

Myślałam o tym ale... warto?

Ostatnio edytowany przez Abcn, 16 Lip 2017 17:05, edytowano w sumie 1 raz
[/quote]
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 11 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości