Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 6 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 11 Kwi 2012 23:29 

Loty: 50
Kilometry: 155 657
Krajów: 19 / 8.9%
Witam

Pojawiła się dzisiaj nowa promocja Lufthansy. Za ok 2500 zł do Caracas i Johannesburga z dowolnego lotniska w Polsce (dla mnie Katowice).
Pytanie czy to dobra cena? Odpadają wszelkie koszty dojazdów do jakiegoś europejskiego miejsca odlotu. No i terminy w miarę fajne.

Myślicie żeby brać te bilety (myślę o Caracas), czy czekać jeszcze na lepsze promocje - wyjazd planowałem wstępnie na listopad/grudzień (na 3-4 tygodnie).
Kierunek: egzotyczny, daleki i najlepiej niedrogi :) - raczej nie Tajlandia i Malezja bo niedawno zaliczone.

Pozdrawiam.
 Profil Relacje PM off  

Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️ Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️
Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN
#2 PostWysłany: 12 Kwi 2012 08:43 
Awatar użytkownika

Cena jest OK, choć dupy nie urywa - do Wenezueli niemal na 100% będzie lepsza promocja w tym roku. Tylko dobrze zastanów się, czy chcesz tam polecieć, kraj jest bardzo niebezpieczny i trudny do podróżowania - to nie Azja Południowo-Wschodnia. W dodatku jest dość drogi, jak na azjatyckie standardy (a jeżeli nie wymieniasz kasy na czarnym rynku to już w ogóle dramat).

Image

Moje podróże
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 12 Kwi 2012 12:44 

Loty: 50
Kilometry: 155 657
Krajów: 19 / 8.9%
Z tego co się orientowałem po wszelakich forach nie jest aż tak niebezpiecznie - poza Caracas, które jest tylko jednodniowym transferem. Ceny podobno zbliżone do naszych (zależnie od czarnorynkowego kursu Bolivara). A sam kierunek bardzo mi się podoba (wodospad Salto Angel, wyspy Los Roques, rzeka Orinoko i wiele innych).
Jestem oczywiście bardzo chętny na propozycje innych kierunków (gdzie są atrakcje typu rafy, wodospady, wulkany itp.) np. Kostaryka, tylko wogóle ciekawych ofert przelotów w takie kierunki na okres listopad/grudzień nie widzę, a dość intensywnie szukam.

Z góry dzięki za ewentualne podpowiedzi.
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 12 Kwi 2012 13:26 
Awatar użytkownika

Oczywiście nie ma co demonizować Wenezueli - co roku jeżdżą tam setki tysięcy (miliony?) ludzi i ogromna większość wraca bez szwanku. Co nie zmienia faktu, że po prostu trzeba uważać, poziom przestępczości mimo wszystko jest zupełnie inny niż w Europie czy Azji, a "policja" w europejskim tego słowa znaczeniu w zasadzie nie istnieje. Cenowo jest moim zdaniem ok - taniej niż w Polsce. W każdym razie polecam Wenezuelę, zjada Azję Płd-Wsch na śniadanie. Do listopada jeszcze sporo czasu, wypatruj promocji, na pewno jeszcze jakieś się pojawią na kierunkach które Cię interesują.

Image

Moje podróże
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 12 Kwi 2012 13:29 

Wybieram się w tamte rejony na wakacje (lipiec, sierpień), z tym że interesuje mnie Boliwia, Peru. Czy wiecie może ile kosztowałby jakiś transport z Caracas np do Boliwii? Może jakimiś tamtejszymi liniami lotniczymi?
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 13 Kwi 2012 10:52 
Awatar użytkownika

max napisał(a):
Wybieram się w tamte rejony na wakacje (lipiec, sierpień), z tym że interesuje mnie Boliwia, Peru. Czy wiecie może ile kosztowałby jakiś transport z Caracas np do Boliwii? Może jakimiś tamtejszymi liniami lotniczymi?

Tanio nie będzie, możesz spokojnie policzyć 1500 - 2000 zł w obie strony... Lądem wyjdzie trochę taniej, ale do La Paz z Caracas będziesz jechał z tydzień.

Image

Moje podróże
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 6 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości