Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 7 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 08 Kwi 2012 13:04 

Witam, swoją przygode z tanimi lotami dopiero zaczynam, poszukuje jakiegoś taniego połączenia w okolicach 3 sierpnia z poznania/berlina/wroclawia/gdanska/wawy do Madrytu. Znalazłem jedynie rayanair za 307zł za odcinek poznań-madryt. Czy idzie jeszcze coś taniej wykombinować? Opłaca się czekać na jakąś promocje? Czy będzie coraz drożej, wiec lepiej teraz zamówić?
Posiadam karte prepaid rayanair która zwalnia mnie jak rozumiem z opłaty za płatność na tym odcinku, jak jest z powrotem? Czytałem że są jakieś utrudnienia, czy jest jakiś sposób na ominięcie opłaty za płatność na odcinku madryt-poznań?

Ostatnio edytowany przez dawka7, 08 Kwi 2012 13:22, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

Relaks na Kanarach 😎🏖️ Wypoczynek na Fuerteventurze za 1669 PLN Relaks na Kanarach 😎🏖️ Wypoczynek na Fuerteventurze za 1669 PLN
Wietnam z Etihad Airways 🪷🌏 Hanoi z Warszawy za 2391 PLN 😍✈️🧳 Wietnam z Etihad Airways 🪷🌏 Hanoi z Warszawy za 2391 PLN 😍✈️🧳
#2 PostWysłany: 08 Kwi 2012 13:13 
Awatar użytkownika

Zbanowany
niebieski
mi wychodzi takie coś , bezpośrednio z Poznania nie ma 3 sierpnia żadnego wylotu , 4 sierpnia jest bezpośrednio lecz cena jest inna jeszcze nie napisałeś czy to ma być lot w jedną stronę czy w obie , jeśli w obie to kiedy powrót?

W7 + U2 Poznan (POZ) Madrid (MAD) 1 LTN Fri, 3 Aug 06:15 16:35 10h 20 430.75 PLN
Wizz Xclusive Poznan (POZ) London (Luton) (LTN) Fri, 3 Aug 06:15 07:20 2h 05 122.38 PLN
easyJet London (Luton) (LTN) Madrid (MAD) Fri, 3 Aug 13:00 16:35 2h 35 308.37 PLN

Załączniki:
bez tytułu.JPG
bez tytułu.JPG [ 145 KiB | Obejrzany 391 razy ]

#3 PostWysłany: 08 Kwi 2012 13:15 
Awatar użytkownika

Loty: 71
Kilometry: 81 270
Krajów: 15 / 7.0%
niebieski
W tej chwili wylot z Poznania jest najtańszą opcją, jednak promocji Ryana jeszcze na sierpień nie ma. W tej chwili promocje są od 1 maja do 28 czerwca. 300zł w jedną stronę to dosyć dużo, ja osobiście bym czekał, chociaż w sezonie ciężko będzie znaleźć lot np. za 200 lub mniej.

#4 PostWysłany: 08 Kwi 2012 14:02 

sory za pomyłke, rzeczywiście widziałem lot nie 3 a 4 sierpnia, ale nie wiem skąd różnica w cenie? ja widze coś takiego:

Image

w takim razie ile czekać, tak mniej więcej kiedy powinny pojawić się promocje na początek sierpnia? W maju? cena w okolicach 200 była by już satysfakcjonująca.

co do powrotu data jeszcze nie jest ustalona, jak na razie interesuje mnie lot w jedną strone, w okolicy 4 sierpnia +/- 2 dni.

ew. na potem jak jest z opłatami za płatność w hiszpanii? idzie je jakoś ominąć czy nie da rady?

Dzięki za szybką odpowiedź!
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 08 Kwi 2012 14:10 
Awatar użytkownika

Zbanowany
niebieski
dawka7 napisał(a):
sory za pomyłke, rzeczywiście widziałem lot nie 3 a 4 sierpnia, ale nie wiem skąd różnica w cenie? ja widze coś takiego:

Image

w takim razie ile czekać, tak mniej więcej kiedy powinny pojawić się promocje na początek sierpnia? W maju? cena w okolicach 200 była by już satysfakcjonująca.

co do powrotu data jeszcze nie jest ustalona, jak na razie interesuje mnie lot w jedną strone, w okolicy 4 sierpnia +/- 2 dni.

ew. na potem jak jest z opłatami za płatność w hiszpanii? idzie je jakoś ominąć czy nie da rady?

Dzięki za szybką odpowiedź!

sprawdziłem jeszcze raz i wychodzi cena niższa niż w skyscanner może ten serwis pobiera jakąś prowizję , jeśli będziesz wracał to aby ominąć prowizję musisz poprosić kogoś z forum o pomoc przy kupnie biletu :)

#6 PostWysłany: 08 Kwi 2012 14:20 
Awatar użytkownika

Loty: 189
Kilometry: 307 053
Krajów: 28 / 13.1%
niebieski
Różnica w cenie dlatego, że ta na skyscanner uwzględnia wszystkie opłaty, czyli 24zł haraczu za kartę.
Z promocją na sierpień, to spokojnie czekaj do czerwca, nawet do jego drugiej połowy. Jeśli planujesz wracać też do Poznania, to warto od razu zabukować powrotny. Wtedy na 100% unikniesz haraczu.
Pamiętam jak rok temu w okolicach końcówki czerwca, widziałem lot POZ-MAD pod koniec lipca w cenie bodajże 78zł.
Tak więc czekaj spokojnie, i sprawdzaj co 1-2 dni cenę, a na pewno trafisz lot za kwotę poniże 200 zł.

#7 PostWysłany: 08 Kwi 2012 23:09 

Dzięki, w takim razie czekam i sprawdzam!
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 7 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości