Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 12 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 18 Paź 2010 20:32 

Loty: 62
Kilometry: 145 353
Krajów: 19 / 8.9%
niebieski
Witam,

Szukam jakiegoś połączenia z Warszawy do Islandii na czerwic/lipiec 2011 planowany pobyt ok. 10 dni. Jakieś sugestie gdzie szukać i jaka cena jest "dobra". Proszę o orientacyjne ceny, czy promocje w tym kierunku się zdarzają ? jeśli tak to jak często ?

Z góry dzięki,
Marcin
 Profil Relacje PM off  

Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚 Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚
Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️ Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️
#2 PostWysłany: 19 Paź 2010 00:05 

A najprościej: Iceland Express? Z wawy masz loty bezpośrednie na Keflavik. Będę śledził wątek. Nie ukrywam, że i mnie bardzo pociąga ta destynacja.

Myślałem nawet o podróży promem ze Szkocji i po drodze kilka dni na wyspach owczych. Sprawdź też promy. No i tanie połączenia z Berlina, Kopenhagi.
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 19 Paź 2010 00:35 

IcelandExpress jest wyraznie tańszy z Berlina.Z TXL w sezonie letnim(maj-pazdz.)latał też dużo lepszy serwisowo i cenowo AirBerlin.Kupowałem ich bilety po 65E,acz z dużym wyprzedzeniem.Zorientuj się kiedy wstawią rozkład na 2011 i szukaj.AB lata
też z Dusseldorfu,Germanwings z Kolonii(miewają niezłe ceny).Zostaje jeszcze Transavia i kombinacje z IcelandAir(leciałem do FRA za140E RT a dalej LOTem do POZ za małe pieniądze.
Generalnie do KEF lata monopol Iceland Air/Ex.Musisz kombinować,czasami tanio przez STD z AEU,zaskakująco tani bywa FI z
PIK(przez W.Owcze).Prom ma sens jeśli zabierasz auto,jest relatywnie drogi i mało wygodny.Trzeba przejechać pół Danii,tanie 4-0s kajuty horrorowe jak trafisz na nawalonych Litwinów itd.
Islandia super,warto zobaczyć.Cenowo DUŻE SPOKO!Polecam!
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 19 Gru 2010 21:55 

niebieski
Witam i ponawiam pytanie, może rzuciło się komuś w oczy coś ciekawego w kierunku Islandii ? Pewnie w styczniu będę musiał kupić bilety.

Pzdr
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 20 Gru 2010 00:12 

niebieski
też obserwuję ten kierunek i bywają po 600-800pln RT z Londynu, a do Londynu nie dość że prosto to i w miarę tanio można się dostać
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 20 Gru 2010 00:30 

niebieski
A kto byłby chętny na wyjazd koniec czerwca - początek lipca (7 - 10 dni). Reykjavik + Akureyri + interior ?

#7 PostWysłany: 24 Gru 2010 14:21 

niebieski
Ja się właśnie wybieram lipiec-sierpień na jakieś 2 tyg. objazd wyspy i kilka dni w stolicy ale raczej bez interioru i jak najtaniej :)
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 26 Gru 2010 23:08 

niebieski
Dobra wiadomość dla chcących lecieć na Islandię. W rozkładzie letnim zacznie latać tam Germanwings z Koloni i Stuttgartu. Do Koloni lata np Wizzair z KTW. Ceny zapowiadają się naprawde atrakcyjnie. Jeśli się to potwierdzi to rewelacja :)
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 27 Gru 2010 13:13 
Awatar użytkownika

niebieski
osiek napisał(a):
Dobra wiadomość dla chcących lecieć na Islandię. W rozkładzie letnim zacznie latać tam Germanwings z Koloni i Stuttgartu. Do Koloni lata np Wizzair z KTW. Ceny zapowiadają się naprawde atrakcyjnie. Jeśli się to potwierdzi to rewelacja :)

czy atrakcyjnie? w zasadzie RT złożyć można za prawie 200€.. Da się polecieć w jedną stronę za 69€ ale cięzko zgrać takowy powrót..

drogo IMO (tzn taniej niż IcelandExpressem, ale ciągle nie jest to 'tanie latanie' jakie znamy. Cena za lot prawie jak na drugi koniec globu (mowa o airasii oczywiscie) a to 'tylko' islandia oddalona troche mniej niz Malezja, Indonezja, Chiny czy co tam jeszcze jest...

jak zejdą do 80€ RT to dajcie znac :)
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 27 Gru 2010 14:08 

niebieski
Blackall obaj dobrze wiemy że cena nie zależy od odległości jaką się pokonuje ;) a tanie nie jest miarą ilości pieniądza... jest miarą wartości ;) co innego gdybyśmy mówili o lataniu za mało pieniądza ;)
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 27 Gru 2010 17:06 
Awatar użytkownika

niebieski
osiek napisał(a):
Blackall obaj dobrze wiemy że cena nie zależy od odległości jaką się pokonuje ;) a tanie nie jest miarą ilości pieniądza... jest miarą wartości ;) co innego gdybyśmy mówili o lataniu za mało pieniądza ;)

po części się zgadzam (choć nie do końca rozumiem sens całego zdania, troche nakombinowałeś z tym, nazwijmy to, "słowotwórstwem" :)), bo w dużym stopniu to też na pewno kwestia priorytetów, które miejsca są dla kogo ważne i ile jest skłonny za to zapłacić ;)

ja np. chciałbym polecieć na islandię, ale nie jest aż tak wysoko na liście aby dać za loty 200€ przy dystansie porównywalnym choćby z kanarami czy marokiem (nawet z CRL czy niemiec), które są sporo tańsze.

Także to jest moja czysto relatywna opinia, wiadomo - każdy ma swoją ;)

EOT :)
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 27 Gru 2010 17:13 

niebieski
no tak, każdy ma inne priorytety, do tego dochodzą ceny rynkowe. Do Maroka w cenie Islandii w życiu bym nie poleciał, do Islandii w cenie nawet dość drogiego Maroka nawet w tej chwili ;) Mnie osobiście cieszy, że coraz więcej linii lata w tym kierunku.

PS chodziło mi o to że coś co kosztuje 1000pln może być tanie a coś co kosztuje 200pln może być drogie. Ilość pieniędzy nie jest bezpośrednim przełożeniem na tanio/drogo. Te określenia stosuje się w odniesieniu do innych ofert. Co innego powiedzenie to jest mało/dużo pieniędzy.
No to by było na tyle ;)
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 12 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość