Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 15 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 29 Gru 2016 13:59 

Dokąd
  • Teneryfa

Data wylotu
  • 01.02.2017

Bagaż
  • Bagaż podręczny

Ilość pasażerów
  • 1

Sam znalazłem
  • Ryan bezpośredni z Warszawy za 300 zł, ale szukam tanich z przesiadką na ostatnią chwilę

Dodatkowe informacje
  • Witam,

Szukam tanich lotów z Polski na Teneryfę, nie mam dokładnie określonej daty, to byłby spontaniczny wyjazd typu "a może za tydzień Teneryfa w jedną stronę". W związku z tym czy moglibyście podpowiedzieć które europejskie lotniska brać pod uwagę (niskie ceny i duża liczba połączeń lotniczych z Teneryfą) szukając lotu z przesiadką (bo zakładam, że tanie loty na ostatnia chwilę znajdę tylko z przesiadką)?
 Profil Relacje PM off  

Wakacje all inclusive nad Morzem Czerwonym 🌊🐠 4* Shoni Bay Resort w Marsa Alam za 2550 PLN Wakacje all inclusive nad Morzem Czerwonym 🌊🐠 4* Shoni Bay Resort w Marsa Alam za 2550 PLN
Riwiera Turecka z widokiem na morze 🌊☀️ 7 nocy all inclusive w 4* hotelu dla dorosłych od 2535 PLN Riwiera Turecka z widokiem na morze 🌊☀️ 7 nocy all inclusive w 4* hotelu dla dorosłych od 2535 PLN
#2 PostWysłany: 29 Gru 2016 14:00 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Loty: 690
Kilometry: 902 191
Krajów: 85 / 39.7%
Niemieckie
 Profil Relacje PM off
becek uważa post za pomocny.

#3 PostWysłany: 29 Gru 2016 14:12 
Awatar użytkownika

Loty: 129
Kilometry: 229 054
Krajów: 28 / 13.1%
srebrny
Na ostatnią chwilę to możesz wyrwać czartery bezpośrednie z PL
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 29 Gru 2016 14:14 

Zapomniałem dopisać: najbliżej mam lotnisko w Lublinie i Rzeszowie, ale start może być też z Warszawy albo Krakowa.
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 29 Gru 2016 14:18 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 343
Kilometry: 671 009
Krajów: 64 / 29.9%
Ale 300 zł to nie jest wcale tak drogo na Kanary w lutym. A czartery (choćby dzisiejsza oferta) były droższe.
Z przesiadką to gdzieś Niemcy lub Hiszpania.

#6 PostWysłany: 29 Gru 2016 14:19 

niebieski
Odpal azair.eu i wyskoczą Ci wszystkie możliwości. Na szybko z wylotem z Warszawy przez Barcelonę od 160 zł: http://azair.me/2ikJgF3
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 29 Gru 2016 14:25 

Japonka76 napisał(a):
Ale 300 zł to nie jest wcale tak drogo na Kanary w lutym. A czartery (choćby dzisiejsza oferta) były droższe.
Z przesiadką to gdzieś Niemcy lub Hiszpania.

Zgadza się, oferta 300 zł za bezpośredni lot z Polski na Teneryfę w lutym to dobra cena. Ale bilet trzeba kupić z miesięcznym wyprzedzeniem, dlatego też szukam dobrych i tanich miejsc w Europie na przesiadkę przy zupełnie spontanicznej podróży (pracuję zdalnie, więc nie muszę planować lotów 1-2 miesiące wcześniej).

A czartery chyba wykupuje się lot w obie strony? Czy można tylko w jedną?
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 29 Gru 2016 14:26 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 343
Kilometry: 671 009
Krajów: 64 / 29.9%
Można tylko w jedną.

#9 PostWysłany: 29 Gru 2016 14:38 

niebieski
Można w jedną np. w Rainbow, ale często cena w jedną stronę jest taka sama jak cena w dwie.
TUI chyba w ogóle nie sprzedaje lotów w jedną stronę.
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 29 Gru 2016 15:29 

niebieski
Kupisz w jedną a potem zostanie tylko droga opcja powrotu.
Bo czartery to zazwyczaj RT i na takich trasach pewnie ciezko u nich o tanie powrotne tylko.

Nie wiem co tu kombinowac. 300 pln to super cena a jak kupisz za 150pln w jedna to potem na miejscu zeby tanio wrocic bedziesz musial z pol miesiaca poczekac. Bo low costy zazwyczaj tylko podbijaja ceny im blizej do wylotu. A czartery to jak napisalem, mala szansa ...
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 29 Gru 2016 15:57 

rydzo napisał(a):
Nie wiem co tu kombinowac. 300 pln to super cena a jak kupisz za 150pln w jedna to potem na miejscu zeby tanio wrocic bedziesz musial z pol miesiaca poczekac. Bo low costy zazwyczaj tylko podbijaja ceny im blizej do wylotu. A czartery to jak napisalem, mala szansa ...

Ale mi nie chodzi o tańsze loty (bo cena 300 zł jest ok), tylko nie chciałbym kupować takich biletów miesiąc wcześniej, bo nie wiem kiedy i na ile polecę. Dlatego zapytałem o dobrą bazę przesiadkową dla połączeń lotniczych na Teneryfę, żeby polecieć tam albo z powrotem za np. tydzień i zapłacić około 300 zł. Czy polegać tylko na wynikach azair.eu, czy szukać samemu ręcznie?
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 29 Gru 2016 16:11 

niebieski
@‌necik‌, moim zdaniem czartery też obserwuj, zwłaszcza jeśli by ci się przesunęły plany wyjazdowe na koniec lutego albo marzec, wtedy cena nawet w dwie strony może być bliska tych 300 zł i powrotny mógłbyś wywalić.
 Profil Relacje PM off  

#13 PostWysłany: 30 Gru 2016 09:23 

Marysiek napisał(a):
zwłaszcza jeśli by ci się przesunęły plany wyjazdowe na koniec lutego albo marzec, wtedy cena nawet w dwie strony może być bliska tych 300 zł i powrotny mógłbyś wywalić.

Z czego wynika taka niska cena w marcu? Mniej osób wtedy lata na Kanary?
 Profil Relacje PM off  

#14 PostWysłany: 30 Gru 2016 10:08 

niebieski
W lutym są ferie, wtedy zawsze trochę gorzej z lastami, ale pod sam koniec lutego juz będą tylko powroty z ferii. W zeszłym roku w marcu zdarzały się super tanie lasty.
 Profil Relacje PM off  

#15 PostWysłany: 30 Gru 2016 18:14 
Awatar użytkownika

Loty: 125
Kilometry: 214 217
Krajów: 26 / 12.2%
srebrny
@‌necik‌ Konkretnie: Sewilla, manchester, londyn, monachium, stuttgart, lipsk, ibiza, barcelona, berlin, birmingham (liverpool, DSA) więcej nie pamiętam.
Nawiasem, co chcesz robić na teneryfie?
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 15 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości