Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 9 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 15 Gru 2016 19:39 

• Berlin / Poznan / Wroclaw / Krakow / Warszawa

Dokąd
  • Cusco ale inne też wchodzą w grę

Data wylotu
  • 15.02.2017

Data powrotu
  • 09.03.2017

Długość pobytu
  • ok 3 tyg choć może być dłużej

Bagaż
  • Bagaż podręczny

Sam znalazłem
  • 800 dolarów w dwie strony na expedii, da się taniej mam nadzieję?

Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️ Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️
Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN
#2 PostWysłany: 15 Gru 2016 20:14 
Awatar użytkownika

Loty: 192
Kilometry: 367 645
Krajów: 37 / 17.3%
srebrny
Z wymienionych punktów startowych dość drogo.
Jeśli dostaniesz się do Londynu, to już będzie z górki. Przykładowo 560$, ale podejrzewam, że jakby pokombinować z datami można to zrobić kilka dolców taniej:
http://www.momondo.es/flightsearch/?Sea ... e&NA=false

Z bagażem podręcznym na pewno jakiś Ryanair tanio wpadnie.
Lądy i morza przemierzam, kulę ziemską z otwartym czołem. Polski mam paszport na sercu. Skąd, pytam, skąd go wziąłem? A wziąłem go z dumy i trudu, ze znoju codziennej pracy, ze stali, z żelaza, z węgla. A węgiel to koks, to antracyt.
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 15 Gru 2016 21:45 

Loty: 168
Kilometry: 361 697
Krajów: 35 / 16.4%
platynowy
Mi w tych wszystkich ankietach brakuje kilku dodatkowych info : skąd ruszasz, na czym bardziej ci zależy, na cenie biletów czy może na krótkim wygodnym locie, czy dopuszczasz lot na kilku biletach? To ułatwiło by sprawę ale nie tylko w tym przypadku lecz w każdym innym ;)
Tak jak kolego powyżej napisał najtaniej może być z Londka a tam łatwo się dostać z podręcznym. Z TXL jest za około 650€.
Pytanie na czym Ci zależy? Wygodzie czy kasie ?
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 15 Gru 2016 22:25 
Site Admin
Awatar użytkownika

Loty: 205
Kilometry: 300 878
Krajów: 30 / 14.0%
@‌jar188‌ temat-worek-na-nowe-funkcjonalnosci-zmiane-obecnych,19,90806 polecam tutaj napisać :)
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 17 Gru 2016 14:53 

dzięki za odzew i już naprawiam swoje błędy :)

jako że zaczynam obczajać temat dopiero to jeszcze pytanie: czy to się da z podręcznym czy jednak jakis większy plecak turystyczny by trzeba było ogarnąć, a to już wchodzi jako rejestrowany?

ogólnie jesteśmy z Gorzowa i Wrocławia, a dostanie się do Lądka nie byłoby problemem.

jednak bardziej zależy na tanszym bilecie, a że więcej podróży.. przygoda :) więc chętnie skorzystam z Waszych porad :) najtaniej leci się do Limy rozumiem? Cusco jest już drożej?

tylko wlasnie podpowiedzcie jak z tym bagazem... 3 tygodnie to jednak podreczny moze byc malo, no i walizka chyba odpada skoro bedziemy sie przemieszczac, to jak to najmadrzej zrobic?

#6 PostWysłany: 17 Gru 2016 17:30 

Loty: 20
Kilometry: 15 182
Krajów: 6 / 2.8%
niebieski
Jest fajne połączenie z Londynu z krótką przesiadką w Amsterdamie. Tylko musielibyście nocować w Londynie no bo godziny wylotu i przylotu niezbyt sprzyjające...

Załącznik:
LHR-LIM-LCY.PNG
LHR-LIM-LCY.PNG [ 17.5 KiB | Obejrzany 2068 razy ]

Wylot z Wrocławia do Londynu 13 lutego, powrót 16 marca, Ryanair 183 zł + 136 zł bagaż rejestrowany w obie strony (20kg), a to ile weźmiesz to już od ciebie zależy, ale najlepiej plecak.

Ewentualnie z Poznania, te same daty 148 zł, ale bagaż 244 zł.
Transport z lotniska national express za 6 funtów, powrót na lotnisko easybusem za 2 funty.
Z Berlina nie widze nic korzystniejszego.

Przy odrobinie szczęścia, jeśli nie rejestrowaliście się wcześniej na airbnb, można się przenocować za 20-30 zł zakładając konto z polecenia (85 zl na start)

#7 PostWysłany: 19 Gru 2016 15:39 

Dzięki!!!

Muszę jednak zmienić datę wylotu, jednak najwcześniej wchodzi w grę 18 lutego...

powiecie z jakich stronek tego szukacie to też sama coś popatrzę?

w Lądku miałabym nawet opcję noclegu jak coś :)

#8 PostWysłany: 19 Gru 2016 15:42 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Loty: 690
Kilometry: 902 191
Krajów: 85 / 39.7%
jak-szukac-taniego-lotu-v-0-3-3,8,57900
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 19 Gru 2016 17:12 

Loty: 20
Kilometry: 15 182
Krajów: 6 / 2.8%
niebieski
Ja najpierw szukam na skyscannerze, potem patrzę inne wyszukiwarki, takze te zagraniczne czy można coś uszczknąć; kayak.pl/fr/it/de/es/co.uk, momondo.pl/fr/it/de, google flights

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 9 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości