Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 29 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
#21 PostWysłany: 03 Sie 2016 14:38 

michzak napisał(a):
Standardowa zasada w liniach lotniczych.

Czyli mamy kolejny rodzaj klamstwa oprocz zwyklego klamstwa, chamskiego klamstwa i statystyki?
Czy to nalezy zaliczyc do ktoregos z nich?
Uwazam ze jesli na stronie TUI wybieram interesujacy mnie lot, wpisuje ilosc osob termin itd.
I mam informacje ze cena za osobe wynosi 819 zl to oczekuje ze po wejsciu w system rezerwacji bedzie to trzykrotnosc tego!
Ewentualnie nawet oczekiwalbym nieco nizszej. Tak to zazwyczaj dziala.
Dla mnie jest to zwykle chamskie zagranie marketingowe obliczone na nieuwage czy nadmiar kasy u potencjalnego klienta.
Zeby choc napisali "od"!
Czy z tego wynika ze jak wejde i zarezerwuje te bilety to kolejna osoba przegladajaca oferty bedzie juz miala inna cene?
Smiem watpic...
I bede sie upierac ze 1+1 ZAWSZE powinno rownac sie dwa!
Na tym nasz swiat zbudowano....
 Profil Relacje PM off  

Lato na Majorce z all inclusive 🌊🍹 Malowniczo położony hotel na klifie za 3599 PLN ☀️ Lato na Majorce z all inclusive 🌊🍹 Malowniczo położony hotel na klifie za 3599 PLN ☀️
Wycieczka do Apulii za 849 PLN ☀️🌊 Loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel ze śniadaniami ☕🍕 Wycieczka do Apulii za 849 PLN ☀️🌊 Loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel ze śniadaniami ☕🍕
#22 PostWysłany: 03 Sie 2016 15:01 
Site Admin
Awatar użytkownika

Loty: 205
Kilometry: 300 878
Krajów: 30 / 14.0%
Nie, to nastawienie po prostu na jak największy zysk ;) załóż własną linię lotniczą i sprzedawaj bilety tak, jak uważasz, to po prostu kolejny sposób na zwiększenie przychodu.
To samo nawet jest w innych liniach lotniczych, LOT, Lufthansa, czy cokolwiek innego, a nawet bywa w PolskimBusie
 Profil Relacje PM off  

#23 PostWysłany: 03 Sie 2016 15:09 

HON fly4free
ale w tym przypadku @Milki ma rację - zmieniając ilość liczbę osób przy wyszukiwaniu lotów, ceny się zmieniają zgodnie z zasadą, o której piszesz, ale przechodząc dalej do rezerwacji wszystko jest wedle wzoru cena razy X osób, jedynie w jego terminie to nie działa i cena rzeczywiście rośnie nie wiadomo dlaczego
może telefon na infolinię by pomógł?
 Profil Relacje PM off
dj3500 lubi ten post.

#24 PostWysłany: 03 Sie 2016 15:18 
Site Admin
Awatar użytkownika

Loty: 205
Kilometry: 300 878
Krajów: 30 / 14.0%
Ach, wychodzi na to, że źle zrozumiałem. Przepraszam za zamieszanie :P
 Profil Relacje PM off  

#25 PostWysłany: 03 Sie 2016 15:29 

michzak napisał(a):
Nie, to nastawienie po prostu na jak największy zysk ;) załóż własną linię lotniczą i sprzedawaj bilety tak, jak uważasz, to po prostu kolejny sposób na zwiększenie przychodu.
To samo nawet jest w innych liniach lotniczych, LOT, Lufthansa, czy cokolwiek innego, a nawet bywa w PolskimBusie

Moze dlatego ze brzydze sie takimi metodami nie zakladam?
Mnie wychowano zgodnie z maksyma "slowo drozsze pieniedzy"
I nieraz wbrew temu co sie dzieje dookola tak postepuje. To sie nazywalo "rzetelnosc"
Bo slowo to slowo a morda za przeproszeniem to nie cholewa...
Raz sie zarobilo a raz stracilo.
Teraz natomiast holduje sie klamstwom i oszustwom w bialych rekawiczkach.
Nie ma na to mojej przynajmniej zgody!
A to ze "inni" tak robia nie jest zadnym usprawiedliwieniem.
Niech kazdy zacznie od siebie to bedzie dobrze!

Zeby nie odbiegac od tematu Madery i wyjazdu dodam moze jeszcze jeden "kwiatek" jak dziala wspolczesny booking...
Zarezerwowalem na jednej ze stron rodzimego posrednika apartament na Maderze.
Szczesliwy wyjezdzam z kraju do pracy.
Tuz przed granica przychodzi mail w ktorym informuja mnie ze niestety ale rezerwacja zostala odrzucona.
Dzwonie.
Podobno wlasciciel apartamentu nie zaktualizowal oferty i w tym terminie juz niedostepne. Trudno, moze sie zdarzyc.
Zatem na cito szukam.
Wchodze na strone booking.com
Wpisuje parametry i mam szereg ofert do wyboru.
Wzrok pada na jedna z nich: ladna elewacja budynku. Okna na pietrze. Wyglada super. Pelny opis apartamentu i okolo 50 zdjec. Cena przyzwoita. Opinie super. No to ok.
Wchodze w rezerwacje itd.
W momencie potwierdzenia rezerwacji pojawia mi sie inne zdjecie ale w opisie DUZYMI LITERAMI:
"Apartament z widokiem NA DACHY starego miasta"
"Bezplatne odwolanie rezerwacji do 28.07" itd.
Zabookowalem.
Przyszlo potwierdzenie. No i super :)
Szczesliwy jak prosie zgodnie z sugestia pisze maila do wlasciciela z pakietem pytan odnosnie zasad, warunkow, dostepnosci itp.
Jedno z pytan brzmialo:
"Na ktorym pietrze znajduje sie apartament?"
Na wszystkie pytania facet pieknie pelnymi zdaniami mi odpisal. Bylem zachwycony.
Az doszedlem do odpowiedzi na wyzej wymienione...
"Apartament znajduje sie na PARTERZE"
Hm....
No to jeszcze raz zatem pytam jak to mozliwe ze z parteru widze niby DACHY starego miasta?
Facet odpisuje ze chyba cos zle zrozumialem. Ze to nie widok na dachy tylko na DACH!
Sprawdzam jeszcze raz opis i screena z rezerwacji:
No jak byk pisze ze na dachy!
Pisze ze mnie wkurza i ze oszukuje. Ze odwolam w takim razie rezerwacje i zglosze do booking.com ze klamie.
A on odpisuje ze przykro mu bedzie jesli odwolam ale przeciez pisze wyraznie ze to widok na dach!
Facet mnie zagotowal....
Jeszcze raz... Jaki "dach" jak na "dachy starego miasta" pisze!
No a on odpisuje ze zaszlo nieporozumienie i ze w jego wersji jezykowej jest "na dach" (rooftop) a jak zmienil jezyk na polski i przetlumaczyl to okazalo sie ze jest "view to the rooftops of old city" i przyznal mi racje.
Tlumaczyl sie dodatkowo ze on chcial zeby bylo w opisie ze apartament BEZ widoku na morze ale z booking.com zmusili go zeby w opisie bylo ze z widokiem na dach i mu kazali poprawic!
Najwyrazniej booking.com dodatkowo, od siebie juz niejako "zoptymalizowal" wersje po polsku....
Pisz zatem: Przyslij mi zdjecie z tego apartamentu.
Przyslal.
Super widok...
Na dach budynku ktory stoi pare metrow od tarasu a wlasciwie na kolektory sloneczne znajdujace sie na nim.
Tlumaczyl sie jeszcze sporo. Zachecal basenem ktorego nie ma w opisie a jest dostepny itd.
Popisalismy o meczu Polska-Portugalia i ze wspolnie flache wina wypijemy...
I co mam z nim zrobic?
Facet wydaje sie rzeczowy i uczciwy. Mam zamiar to sprawdzic a widok z okna nie jest w moich planach najwazniejszy.
Mam zamiar wieczorem pasc po zwiedzaniu wyspy a rano wstawac i ruszac dalej...
Wygody mam w domu.
To posrednik wymusil na nim opis i pewnego rodzaju "optymalizacje"
Czy tak powinno byc?
Jade bo zarezerwowalem.
Bo uwazam ze jak zarezerwowalem to jestem zobowiazany dotrzymac slowa.
Nie biore ze soba paczki robakow zeby miec darmowe obiady w restauracjach bo uwazam ze skoro jade gdzies gdzie jest drogo to jade gdy mnie na to stac.
Ze rozmawiajac po polsku na ulicy wystawiam swiadectwo Polakom na terenie na ktorym przebywam.
Tak mam.
Wydaje mi sie ze wiekszosc z Was rowniez :)
A relacje jak bylo zdam na pewno.
 Profil Relacje PM off
miriam lubi ten post.

#26 PostWysłany: 09 Sie 2016 10:49 

Wydaje mi się, że to booking właśnie jest tutaj najbardziej winny.
Sam niedawno miałem taki przypadek, rezerwując apartament w Warszawie. Niby idzie wybrać opcję danego apartamentu/pokoju, ale zdjęcia są powrzucane wszystkie do jednego katalogu i człowiek nie wie, co tak naprawdę ogląda - czy to, co wynajmuje, czy coś innego.
Na miejscu naturalnie okazało się, że zarezerwowałem nie ten apartament, który oglądałem, ale udało się dogadać z Panią z tego obiektu i udostępniła nam ten większy apartament, w cenie mniejszego (tu chodziło tylko o jedną dobę).
W rozmowie dotyczącej bałaganu w zdjęciach, także winę zrzuciła na booking, bo oni próbowali rzekomo to uporządkować, ale nie dało się porozumieć w tej kwestii z portalem bookingu.
 Profil Relacje PM off  

#27 PostWysłany: 12 Sie 2016 20:00 

Jak wrócę to booking dowie się co o tym myślę.
Testujemy trzeci dzień na żywo i efekt "WOW" osiagnięty!
Lokum spoko.
Polecam zdecydowanie ten lokal.
Spokojnie i milo. Nie to co ten cyrk w Funchal.
Reszta wrażeń po powrocie.
Nie ma czasu króca bomba ....
 Profil Relacje PM off  

#28 PostWysłany: 12 Sie 2016 21:34 

@Milki - na przyszłość zanim zrobisz rezerwację na jakiejkolwiek stronie typu booking, trivage czy co tam jeszcze masz to po prostu poszukaj strony danego hotelu/hostelu/pensjonatu i sprawdź opinie na Tripadvisor czy holidaycheck i nie wierz we wszystko co w necie napiszą.

Odnośnie lotu-Madera z założenia tania nie jest, szukasz wyjazdu w szczycie sezonu, w sztywnych datach i dziwisz się, że jest drogo? No taki lajf, zawsze można pojechać do Ciechocinka :P
 PM off  

#29 PostWysłany: 10 Wrz 2016 04:22 

Podsumowujac:
Dziekuje za pomoc i porady.
Dzieki Wam bylo mi duzo latwiej :)
Warto bylo tam jechac.
Nawet pomimo tego ze bylo to w szczycie sezonu, w sztywnym terminie i w planowanym budzecie sie zmiescilem ;)
Zdecydowanie polecam.
Mam nadzieje ze jeszcze uda mi sie tam wrocic bo sporo zostalo niezaliczone :(
Tydzien to zdecydowanie za malo.
No, ale bylem tego swiadom.

Temat uwazam za zamkniety :)
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 29 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości