Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 6 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 17 Mar 2012 10:59 

Witam wszystkich podróżników!

Plauję taką pordróż na wrzesień:
Warszawa - > San Francisco
zostawiam sobie około tydzień czasu na przejazd samochodem do Las Vegas, a dalej samolotem na Hawaje, tam około 4-7 dni i dalej do Nowego Jorku, na ok. 4 dni i powrót do Polski.

Szukam taniego połączenia lotniczego na tej trasie, na kayak znalazłem loty za ok. $1600, całkiem sporo, więc pytanie do Was czy można taniej?
Co do długości pobytu i kolejności miast jestem elastyczny.

Z góry dzięki za odpowedź!
 Profil Relacje PM off  

Wakacje all inclusive nad Morzem Czerwonym 🌊🐠 4* Shoni Bay Resort w Marsa Alam za 2550 PLN Wakacje all inclusive nad Morzem Czerwonym 🌊🐠 4* Shoni Bay Resort w Marsa Alam za 2550 PLN
Riwiera Turecka z widokiem na morze 🌊☀️ 7 nocy all inclusive w 4* hotelu dla dorosłych od 2535 PLN Riwiera Turecka z widokiem na morze 🌊☀️ 7 nocy all inclusive w 4* hotelu dla dorosłych od 2535 PLN
#2 PostWysłany: 19 Mar 2012 02:08 

szukam identycznego biletu, z tym, że wylot na około 16-18 lipca i zamiast SFO może być LAX, na razie najtaniej znalazłem 5300 na momondo :(

jak byś coś ciekawego znalazł to odezwij się, sprawdź też sposób wyszukiwania z tego linku http://www.fly4free.pl/forum/viewtopic.php?f=11&t=8451
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 25 Mar 2012 20:27 

hej,

dzisiaj kupiłem sobie bilety z Hawaiian Airlines z Las Vegas do HNL i z powrotem. Wyszło mi po $450 na głowę przy wylocie w połowie lipca i powrocie w połowie sierpnia. Identyczny kurs bezpośredni na trasie WAW - LAS - HNL WAW to w tym okresie 5700, a już teraz mogę kupić bilety WAW - LAS - WAW za 3700, czyli wychodzi -500 PLN. Z tym, że mam zamiar jeszcze z miesiąc poczekać na promocje lotów z PL do USA, moze coś tańszego niż 3700 się trafi :)
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 26 Mar 2012 08:08 

@Jok
Dzięki, widze ze na wrzesien bilety las - hnl są nawet za 320, problem w tym ze ja mam prawie kazdy lot z innego lotniska i nie ma jak sprawdzić tradycyjnymi wyszukiwarkami na stronach linii lotniczych. Czy jest jakas inna strona lub aplikacja do sprawdzania takich lotów? nawet jak ide do biura podrozy to personel oczami przewraca jak ma szukac biletow na taki kombinowany lot ;)
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 26 Mar 2012 09:57 

srebrny
tydzień na przejazd samochodem z SFO do LAS?
Zrobisz to spokojnie w kilkanaście godzin. O ile kojarze jechałem na tej trasie samochodem jakieś 8h przy czym na amerykańskich autostradach przy włączonym cruise można się wręcz zdrzemnąć i jest to wysiłek porównywalny z przejechaniem 200km na polskich drogach.
Jezeli planujesz zwiedzac po drodze to polecam poza SFO (2-3 dni) zahaczyc o death valley (super! 2 dni) i ew. jak bardzo chcesz zobaczyc znaczek Hollywood, Venice Beach, Kodak theatre to LAX (bez rewelacji, zrobisz "must see" w 1 dzien).
LAS polecam poza weekendem, hotele za grosze, a kasyna te same co w sobote. ;)
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 26 Mar 2012 23:43 

Spróbuj skorzystać z momondo.com, chociaż ja akurat znalazłem bilety przez studentuniverse.com (potem rezerwowałem bezpośrednio na stronie linii lotniczych).

Do bardziej skomplikowanych wyszukiwań spróbuj skorzystać z
[url]http://matrix.itasoftware.com/search.htm?session=1463705c-75e2-453e-8370-debd55aff8cc
[/url]

Generalnie jeszcze nigdy nic ciekawego tam nie znalazłem, ale wyszukiwarka wydaje się bardzo koszerna :)

No i skyscanner.net, ale stali bywalcy forum pewnie się tylko uśmiechną :)

Co do miejsc które warto zwiedzić to ja polecam bardzo park Yosemittie i przejechanie pierwszych 200 mil z SF do LA nie główną autostradą 101, tylko Route1 - niesamowita droga po klifach brzegiem oceanu (koniecznie w dzień!)
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 6 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości