Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 7 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 09 Lip 2016 08:53 

• Wrocław/ Berlin lub jakiekolwiek inne w pobliżu

Dokąd
  • Nowy Jork/Boston powrót najlepiej z Florydy

Data wylotu
  • 27.10.2016

Data powrotu
  • 13.11.2016

Długość pobytu
  • max. 10 dni roboczych

Bagaż
  • Bagaż rejestrowany

Ilość pasażerów
  • 2

Sam znalazłem
  • 1900 zł za osobę air berlin - Berlin - NY powrót Miami - Berlin - loty bezpośrednie

Dodatkowe informacje
  • Witajcie,

szukam biletów na wschodnie wybrzeże na przełom października/listopada - mam tylko dwa tygodnie urlopu, więc chciałabym lecieć do Bostonu/NY i wracać z Florydy. Najtańsze loty, które wydają mi się rozsądne to bezpośrednie Berlin - Nowy Jork i powrót Miami - Berlin za 1900 zł/os. Wydaje mi się to drogo bo w zeszłym roku leciałam do San Francisco, bezpośrednio z Wrocławia, w którym mieszkam za 2100 zł od osoby, chociaż z drugiej strony - loty są bezpośrednie więc więcej czasu na miejscu, a mniej w podróży. Do Berlina mam dobry dojazd Polskim Busem. Pamiętam, że widziałam kiedyś jakieś promocje za 1200 zł, ktoś na jakimś blogu opisywał, że leciał za 800 zł, ale nigdy się nie wczytywałam bo interesowały mnie tylko loty na zachodnie wybrzeże. Są loty o 50 zł tańsze, ale z przesiadkami. Szukałam na Kayaku i na azair, ale azair pokazuje loty tanimi liniami bez bagażu i jedzenia.

Jest też wersja z lotem do Bostonu (z przesiadką w Dusseldorfie) i powrotem z Miami (lot bezpośredni) za 1950 zł/os (też airberlin). Zastanawiam się nad nią ze względu na to, że mam tylko 2 tygodnie, a chciałabym zobaczyć Boston i Niagarę, więc wygodnie byłoby samochodem, a wynajem samochodu w Bostonie jest dwukrotnie tańszy niż w NY.

Nie wiem czy brać czy nie. Kayak pokazuje rekomendację: rezerwuj. Co myślicie :)?
 Profil Relacje PM off  

Wakacje all inclusive nad Morzem Czerwonym 🌊🐠 4* Shoni Bay Resort w Marsa Alam za 2550 PLN Wakacje all inclusive nad Morzem Czerwonym 🌊🐠 4* Shoni Bay Resort w Marsa Alam za 2550 PLN
Riwiera Turecka z widokiem na morze 🌊☀️ 7 nocy all inclusive w 4* hotelu dla dorosłych od 2535 PLN Riwiera Turecka z widokiem na morze 🌊☀️ 7 nocy all inclusive w 4* hotelu dla dorosłych od 2535 PLN
#2 PostWysłany: 09 Lip 2016 08:59 

Ja bym bral. Jesli masz sztywne terminy i okreslony z gory plan, to ryzykowne byloby oczekiwanie bledow cenowych. Sprawdz tylko na kayak.es czy nie wyjdzie to aby taniej.
 PM off  

#3 PostWysłany: 09 Lip 2016 10:01 

Dzięki :). Nie mam sztywnych terminów. Mogę w tym czasie polecieć gdzieś indziej, a NY+Florydę przełożyć na inny termin :).

Dlatego zastanawiam się czy to dobra cena, czy nie lepiej przeczekać :)

Ostatnio była promocja airberlin: Berlin - NY i NY Berlin za jakieś 1350 zł. Gdyby wziąć pod uwagę fakt, że w USA będziemy musieli przelecieć trasę NY - Floryda tylko w jedną stronę (z bagażem) to wychodzi jakieś 100-150 zł drożej od osoby.

-- 09 Lip 2016 10:02 --

nick napisał(a):
del

Nie rozumiem niestety.
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 10 Lip 2016 11:42 

Są tu jacyś co by nie brali tych biletów :)? Czy wszyscy zgadzają się z przedmówcą :)?
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 10 Lip 2016 12:27 

@reeseslovers, z grubsza zostało Ci 3,5 miesiąca do wylotu więc za dużo nie pokombinujesz. Jak jesteś elastyczny to możesz poczekać, licząc się z tym że po prostu do USA w tym roku nie polecisz. Jak jesteś na to gotowy to czekaj i skorzystaj wtedy faktycznie w jakiejś promocji, przy czym może być tak że trafi się np na marzec. Pasuje Ci marzec? Cena 1900 zł jest OK moim zdaniem.
Miałem podobnie do Ciebie z Iranem w tym roku. Rok temu postanowiłem, że jesienią 2016 polecę do Iranu. Czekałem i czekałem, w końcu wpadło za jakieś 450 zł z Mińska. Super, kupiłem. Gdybym dzień wcześniej znalazł za 800 zł z Berlina to bym brał bez zastanowienia, bo cena uczciwa, a tego co będzie nigdy się nie wie :) Promocja/ błąd cenowy, może wpaść albo nie wpaść - i może dotyczyć nie tych kierunków w USA, o które Ci chodzi.
Na pewno jak zapłacisz 1900 zł za te loty to nikt Ci nie powie żeś frajer :)

A takie coś znalazłem z WAW do JFK RT. 1530 zł:

Załączniki:
waw-jfk.png
waw-jfk.png [ 21.97 KiB | Obejrzany 1906 razy ]
 PM off  

#6 PostWysłany: 10 Lip 2016 12:35 
Awatar użytkownika

srebrny
na czym to jest?

kliknij pomógł
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 10 Lip 2016 12:47 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Loty: 690
Kilometry: 902 191
Krajów: 85 / 39.7%
kayak.es
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 7 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Trendiction [Bot] oraz 1 gość