Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 11 Maj 2016 11:40 

Loty: 16
Kilometry: 45 700
Krajów: 12 / 5.6%

Dokąd
  • Polska- Katowice

Data wylotu
  • 29.09.2016

Bagaż
  • Bagaż rejestrowany

Ilość pasażerów
  • 2

Sam znalazłem
  • 294 do Warszawy 30.09

Dodatkowe informacje
  • Cześć
    Dałem się wciągnąć w pułapkę lotniska Oslo Gardermoen.
    Przylatuję tam 29.09 z Bangkoku teoretycznie na 16.20 i potrzebuje taniego i w miarę szybkiego połączenia do Polski (żeby nie wykosztować się zbytnio w Norwegi) Jak kupowałem ten bilet to nie martwiłem się zbytnio o tani transfer z Norwegi bo przecież tanie linie co chwile latają z Oslo do Polski.
    Niestety wszystkie się jakoś uparły i w tych dniach połączenia są drogie.

Czy są może jakieś alternatywy? Może jakiś prom albo tani transfer na inne lotnisko? Jeżeli nie, to czy kupować już teraz te bilety czy czekać na jakąś cykliczna promocje norwegiana? Podróżujemy we dwie osoby i bierzemy jeden bagaż rejestrowany.

Z góry dzięki za pomoc
 Profil Relacje PM off  

Relaks na Kanarach 😎🏖️ Wypoczynek na Fuerteventurze za 1669 PLN Relaks na Kanarach 😎🏖️ Wypoczynek na Fuerteventurze za 1669 PLN
Wietnam z Etihad Airways 🪷🌏 Hanoi z Warszawy za 2391 PLN 😍✈️🧳 Wietnam z Etihad Airways 🪷🌏 Hanoi z Warszawy za 2391 PLN 😍✈️🧳
#2 PostWysłany: 11 Maj 2016 11:53 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Z Rygge do Wroclawia za 249NOK (118zl) wylot o 21:20

Pociag NSB z Oslo Gardermoen do Rygge to koszt kolejnych 249NOK za lebka

Dodatkowo koszt bagazy Ryanair

15kg = 330NOK
20kg = 440NOK

Suma za 2 osoby 680zl z bagazem 20kg

We Wro jestes 29.09 o 23:10

!UWAGA!

Taniej bedzie wziac lot tym Norwegianem 499NOK do Warszawy za osobe.
Bagaz za 100NOK

Wiec w sumie 1098NOK za 2 osoby czyli 520zl

Problem to godzina wylotu - 17:20 - raczej BAAARDZO na styk...
 Profil Relacje PM off
Jonas3 lubi ten post.
Jonas3 uważa post za pomocny.

#3 PostWysłany: 11 Maj 2016 12:02 

Loty: 155
Kilometry: 370 915
Krajów: 33 / 15.4%
srebrny
Nie wiem co masz na myśli pisząc, że jest drogo. Bilety na trasy Norwegian z Gardemoen zaczynają się od 100zł wzwyż. Weź pod uwagę, że transfer na lotniska Torp i Rygge zajmuje co najmniej 2h i kosztuje od 130zł. Jakąś opcją są przeloty do Bergen, Kristanstad, Molde (do kupienia za ok 100-120zł) i przesiadka na inny lot do Polski. Ew. Berlin i dalej PB.

#4 PostWysłany: 11 Maj 2016 12:51 

Loty: 16
Kilometry: 45 700
Krajów: 12 / 5.6%
@rattaman Piszę że drogo bo kiedy kupowałem loty z Bangkoku to miałem nadzieje na powrót z Oslo za ok 100 zł. Poza tym w dniach poprzedzających moją planowana podróż bez problemu można znaleźć loty za 150 zł z OSL.

@jakwilk
Dzięki za tego Ryana. Nie wiem jak jak szukałem tych lotów że go nie znalazłem. Zastanowię się jeszcze i wykupie albo jego albo to OSL-WAW na następny dzień za 294. Bo na ten z godzinną przesiadką się nie zdecyduje.
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 11 Maj 2016 12:58 
Awatar użytkownika

Loty: 462
Kilometry: 526 322
Krajów: 38 / 17.8%
srebrny
A nie lepiej poczekac na te tradycyjne 2-3 miesiace przed lotem? Wrzesien raczej nie nalezy do bardzo drogich miesiecy u low-costow.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości