Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 06 Maj 2016 10:21 
Awatar użytkownika

Dokąd
  • Las Vegas + dwa dobre przystanki w US

Data wylotu
  • 08.06.2016

Data powrotu
  • 17.06.2016

Długość pobytu
  • 9

Bagaż
  • Bagaż rejestrowany

Ilość pasażerów
  • 1

Sam znalazłem
  • 4000 PLN

Dodatkowe informacje
  • Cześć,

Pytanie/prośba do kogoś mocno obeznanego w taryfach. Szukam połączenia, które umożliwi przystanki w miastach przelotowych dłuższe niż 24h. Co znalazłem to wylot 8.06 GDN-NYC, 9.06 NYC-ORD, 10.06 ORD-LAS, powrót 17.06 za 3,750, jednak wolałbym nie ograniczać się dobowym okresem na layover - czy jest na to w ogóle szansa? Wylot ruchomy, jednak w Vegas muszę być 11.06 i najchętniej wtedy bym doleciał, ale cena zawsze skacze.
    Opcje przystanków w NYC i Chicago są do zmiany, jednak tylko to udało mi się znaleźć w sensownych okresach czasowych na wschodnim wybrzeżu.
    Oczywiście zależy mi na jednym bilecie ze względu na bagaż, który odprawię do portu docelowego.
    Liczę na pomoc.
 Profil Relacje PM off  

Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️ Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️
Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN
#2 PostWysłany: 06 Maj 2016 10:24 
Awatar użytkownika

Loty: 392
Kilometry: 539 554
Krajów: 41 / 19.2%
srebrny
W USA i tak musisz odebrać bagaż po przylocie i nadać go ponownie na dalszy odcinek, więc ograniczanie się do jednego biletu nie ma moim zdaniem większego uzasadnienia.

#3 PostWysłany: 06 Maj 2016 10:50 

Loty: 68
Kilometry: 173 164
Krajów: 23 / 10.8%
Może nie wniesie to do wiele do dyskusji, ale z doświadczenia wydaje mi się, że to dobra cena. Składaki - z natury rzeczy niewygodne i ryzykowane - dużo Ci nie zaoszczędzą (nie liczyłbym na nic poniżej 3500zł - chyba, że błąd cenowy).
W zeszłym roku po długich poszukiwaniach może nie na identycznych trasach, ale też Vegas, NY i LA wyszło mi dużo ponad 4 tysiące.
Podsumuwując wziąłbym w tej cenie - choćby dlatego, że jeden bilet to ubezpieczenie :)

#4 PostWysłany: 06 Maj 2016 11:11 
Awatar użytkownika

Szyn3k napisał(a):
W USA i tak musisz odebrać bagaż po przylocie i nadać go ponownie na dalszy odcinek, więc ograniczanie się do jednego biletu nie ma moim zdaniem większego uzasadnienia.

Bez otwartego check inu przyjmą mi bagaż do portu docelowego? Pewnie pomimo, że w PL dostanę karty pokładowe, to może być problem... Oczywiście nie chcę się tłuc po NY i Chicago z bagażem rejestrowanym i w tym cała akcja.
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 06 Maj 2016 12:07 
Awatar użytkownika

Loty: 392
Kilometry: 539 554
Krajów: 41 / 19.2%
srebrny
Nie wiem jak wygląda sprawa z check-in/bags drop-off przy lotach przesiadkowych na jedym bilecie i długim stopoverze, natomiast kiedyś będąc kilka godzin przed lotem na lotnisku SFO (lot United) musiałem poczekać na otwarcie stanowiska odprawy, żeby zrzucić rejestrowany - wcześniej nie chcieli przyjąć. Wołam @Lx13, który powinien wyjaśnić sprawę. ;)

Zawsze możesz rozważyć przechowalnię bagażu, ale nie wiem czy finansowo będzie się to kalkulowało.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości