Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 31 Mar 2016 08:10 

Dokąd
  • Osaka/Kioto/Tokio, Japonia

Data wylotu
  • 01.05.2016

Data powrotu
  • 31.05.2016

Długość pobytu
  • 10 dni

Bagaż
  • Bagaż podręczny

Ilość pasażerów
  • 1

Sam znalazłem
  • 1914

Dodatkowe informacje
  • Witam Państwa,

Szukam biletu dla siostry na wyjazd do Japonii. Termin podróży: Maj 2016. Wyjazd na ok. 10 dni (elastycznie). Bilet dla jednej osoby.

Znalazłem bilet za 1914 złotych:

http://kayak.fly4free.pl/#/flights/WAW,nearby ... 5-flexible

Okazja, czy znajdę konkurencyjną cenę?

Z pozdrowieniami z Korei Południowej,
    Kacper
 Profil Relacje PM off  

Relaks na Kanarach 😎🏖️ Wypoczynek na Fuerteventurze za 1669 PLN Relaks na Kanarach 😎🏖️ Wypoczynek na Fuerteventurze za 1669 PLN
Wietnam z Etihad Airways 🪷🌏 Hanoi z Warszawy za 2391 PLN 😍✈️🧳 Wietnam z Etihad Airways 🪷🌏 Hanoi z Warszawy za 2391 PLN 😍✈️🧳
#2 PostWysłany: 31 Mar 2016 10:09 

Loty: 139
Kilometry: 183 310
Krajów: 40 / 18.7%
niebieski
Cena jest OK, sprawdzałem pobieżnie i ciężko znaleźć coś taniej. Ostatnio na głównej F4F była Japonia za 1891 jako atrakcyjna cena ;)
Uważajcie tylko na przesiadki w Turkish Airlines (jeśli chodziło Ci o loty TK, a nie Aeroflotu), hotel przysługuje tylko powyżej 10 h.
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 31 Mar 2016 14:09 

slotherin napisał(a):
Uważajcie tylko na przesiadki w Turkish Airlines (jeśli chodziło Ci o loty TK, a nie Aeroflotu), hotel przysługuje tylko powyżej 10 h.

Super, dzięki za info :) Z Turkish już latałem więc ogarnę siostrę co i jak :)
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 31 Mar 2016 16:03 
Awatar użytkownika

slotherin napisał(a):
Cena jest OK, sprawdzałem pobieżnie i ciężko znaleźć coś taniej. Ostatnio na głównej F4F była Japonia za 1891 jako atrakcyjna cena ;)

Jeśli bilet był w promo, to nie dostaniesz hotelu nawet jeśli ma się ponad 10h przesiadki. Sam miałem bilet do Kanady kupiony w promo TK i miałem 14h przesiadki w Stambule, nie chcieli nam dać hotelu. Radzę się upewnić czy na pewno otrzyma hotel mając odpowiedni bilet w danej taryfie.

-- 31 Mar 2016 16:03 --
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 31 Mar 2016 16:11 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Loty: 690
Kilometry: 902 191
Krajów: 85 / 39.7%
Proszę nie wprowadzać w błąd. Hotel dostaje się nawet przy biletach promo. Nie dostaje się jak się ma innego lotu w ciągu tych 10 godzin.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#6 PostWysłany: 31 Mar 2016 17:44 

Loty: 139
Kilometry: 183 310
Krajów: 40 / 18.7%
niebieski
@boeing777

jest dokładnie tak jak pisze Zeus, co zresztą wyraźnie jest napisane na stronie Turkish, jeśli spotkała Cię taka sytuacja powinieneś złożyć reklamację.

Natomiast w temacie: nie wiem jak to wygląda w praktyce, ale na stronie TK jest napisane, że pasażer musi spełnić wymogi dot. wizy. Jeśli rzeczywiście tak jest to dochodzi 20USD. Lepiej chyba pomyśleć nad krótszymi i wygodniejszymi lotami Aeroflotu :)
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 31 Mar 2016 18:04 

Loty: 78
Kilometry: 201 975
Krajów: 30 / 14.0%
niebieski
1. przy przesiadkach powyżej 10h, nawet przy biletach promo należy się hotel (o ile nie było wcześniejszego połączenia)
2. aby z tej opcji skorzystać w IST, konieczne jest posiadanie wizy
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 31 Mar 2016 20:11 
Awatar użytkownika

Witam,
W 2014 roku kupiłem promocyjne bilety TK na trasie BUD-IST-YUL-IST-BUD za ok 1350 zł. Polecieliśmy zgodnie z rozkładem, było napisane, że dają hotel powyżej 10h (mieliśmy ponad 10h przesiadki). Na miejscu okazało się, że nie dają hotelu każdemu kto leci do Montrealu. Próbowałem się dowiedzieć, kombinować, nic nie pomagało, wciąż odmawiali. Siedziałem naprzeciwko biura hotelowego na lotnisku i obserwowałem ludzi w sprawie hotelu. Facet jak tylko spojrzał na port docelowy to od razu odmawiał. Potem była rodzina Austriaków, która również nie otrzymała hotelu oraz kilkuosobowa grupa Słoweńców. Wszyscy biegaliśmy dookoła lotniska z jednego do drugiego stanowiska nie było wiadomo nadal o co chodzi. W końcu Austriak, ojciec 3 dzieci wpadł w szał domagając się hotelu jak było napisane na stronie, to obsługa wezwała ochronę i wyprowadziła całą rodzinę z lotniska. Zobaczyłem ich dopiero na pokładzie lotu do Montrealu ;) Okazało się, że wszyscy kupiliśmy bilety w promo, z okazji otwarcia połączenia IST-YUL. Możliwe, że w takich przypadkach odmawiali nam hotelu, w każdym razie byliśmy bardzo zadowoleni, na pewno będziemy z nimi latać.

pzdrawiam
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości