Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 20 Lut 2016 12:03 
Awatar użytkownika

Loty: 8
Kilometry: 8 761
Krajów: 4 / 1.9%
niebieski

Dokąd
  • Kraków

Data wylotu
  • 30.06.2016

Data powrotu
  • 23.07.2016

Długość pobytu
  • 21-25 dni

Bagaż
  • Bagaż rejestrowany

Ilość pasażerów
  • 3

Sam znalazłem
  • około 1000 $

Dodatkowe informacje
  • 2 dorosłych + dziecko w specjalnym miejscu tj. siedzenie w pierwszym rzędzie.

Kuzynka szuka lotu z Chicago z męzem i dzieckiem, są racjonalne oferty jak na początek lipca tylko ze u pośredników nie może jak to mowi od razu zarezerwować konkretnych miejsc tj. pierwszy rząd gdzie można umiescic specjalny wózek dla dziecka, oczywiscie na lotnisku mozna wybrac miejsce ale jest ryzyko ze te co chce beda zajete jak tam przybędzie. Teraz jest mozliwosc wybrania konkretnych miejsc ale bilet trzeba by zamawiac nie u posrednika ale w konkretnej linii lotniczej (lufthansa, lot itp), z tym ze wychodzi drożej wtedy łącznie na ich troje około 900- 1000 dolarów aniżeli to co proponuje posrednik bez mozliwosci wyboru miejsca juz teraz. Lot z Chicago do Krakowa oczywiscie międzylądowanie tylko bez dlugiego czasu oczekiwania. Może macie jakies sugestie do takiej sytuacji gdzie by tu poszukac zeby bylo taniej jak bezposrednio u przewoznika a z mozliwoscia wyboru miejsc juz teraz? Chyba ze nigdzie tak nie mozna ... ja nie wiem bo sie nie znam wiec prosze was o sugestie i oswiecenie
 Profil Relacje PM off  

Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️ Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️
Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN
#2 PostWysłany: 20 Lut 2016 13:33 

Niech sie nie martwi o miejsce. Po to sie podaje wiek podróżnych zeby linia lotnicza wiedziała ktore rzędy ma zablokować. Jestem pewny ze 1 rząd bedzie przeznaczony dla znajomych, o ile ktoś juz nie kupił biletu na ten dzien - z dzieckiem oczywiście. Aha, żadna linia nie sprzeda biletu jesli wszystkie takie rzędy sa juz wykupione, mimo ze bedą miejsca gdzie indziej.
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 20 Lut 2016 16:29 
Awatar użytkownika

niebieski
Moze troche namieszalem ale Twojego wpisu tez do konca nie rozumiem.
Chodzi o to, ze zalezy znajomym na trzech miejscach w pierwszym rzędzie bo tam jest wiecej miejsca zeby rozlozyc specjalny wózek/gondolke dla niemowlaka, oczywiscie moze siedziec gdzie indziej, ale zalezy im bo tam jest wiecej miejsca a gdzie indziej bedzie musiala je trzymac na rekach, tak twierdzi a nie chce tego, specjalnie to pisze bo tu ludzie sporo lataja to moze sa inne rozwiazania i moge glupoty wypisywac. Posrednik nie zapewnia wyboru miejsc od razu tylko na lotnisku, bezposrednio w liniach mozna od razu wybrac miejsce w domu z przed komputera ale w porownaniu do cen posrednikow na ten sam lot wychodzi 900 - 1000 $ drozej bezposrednio w liniach lotniczych , tylko jest to ze moga sobie od razu wybrac miejsce, ale placic 1000 $ za wybor miejsc to sporo (1000$ bierze sie stad ze kazdy pojedynczy bilet a potrzebne sa 3 bilety jest odpowiednio drozszy i na 3 osobach to daje razem blisko 1000 $, Z tego co napisales to widze ze ciezko o miejsca w pierwszym rzedzie, choc wg opini wcale tam dobrze nie jest bo malo miejsca na nogi i ludzie niezbyt chetni tam siadac, tak czytam po forach opinie podroznych. To tez takie pytanie w czyims imieniu wiec namieszane.
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 20 Lut 2016 20:49 

Ja cie dobrze zrozumiałem. Jesli kupi te bilety to lecąc na 100% dostanie właśnie te miejsca w pierwszym rzędzie. Właśnie tam sie umieszcza gondolkę. Każda normalna linia tak działa a na lotach z USA latają normalne a nie z 3 czy 4 swiata. Właśnie po to sie podaje wiek podróżnych ponieważ w samolocie nie moze byc więcej niemowlaków niz wolnych miejsc na gondole do spania dla nich...

I teraz, nawet jesli ktokolwiek inny wykupi sobie to miejsce to załoga go przesadzi tłumacząc ze jest rodzina z dzieckiem. Mogą sobie protestować, ale właśnie dlatego przy wykupywaniu miejsc jest disclaimer ze załoga bez podania przyczyny moze przesadzić a kasa przepada :)

Aha, nawet jak kupisz u pośredniaka to po rezerwacji mozesz sobie wejść i jesli linia pozwala zmienić/dokupić miejsce. Ale to bez sensu.

Jesli nadal nie rozumiesz to pisze prosto: Nie bać sie, dostaniecie miejsce w 1 rzędzie a jak nie na check in to załoga was tam umieści.

A teraz opisze swój przypadek. Kiedyś lecąc chyba American, nie pamietam, z powodu złej pogody wsadzili nas na inny lot. Oczywiście 4 osobowa rodzina, moja, została rozbita po samolocie. Stewardessa bardzo szybko ludzi poprzestawała i siedzielismy razem. Jeden gościu był niezadowolony. Wyjaśniono mu ze załoga nie bedzie lecieć 7 godzin w nocy przez Atlantyk z rozdzielona rodzina i albo siada gdzie mu każą albo wypad z samolotu. Temat zamknięty :)
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 21 Lut 2016 12:00 
Awatar użytkownika

niebieski
Dziekuje Ci za objaśnienie, przekazałem informacje znajomym, zrobią jak będą uważać : ) Pozdrawiam !!!!
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 9 gości