Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 9 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 08 Lis 2010 15:18 

Cześć,

Wybieram się na parę miesięcy do Stanów i jestem właśnie na etapie poszukiwania biletów. Będę wdzięczna jeśli ktoś mógłby mi podpowiedzieć lub wiec coś o ciekawych (tanich:) ofertach na następujących trasach:

- Warszawa (lub inne polskie lotnisko) - Nowy Jork
- Warszawa (jw) - Chicago

Termin:

wylot: połowa stycznia 2011
powrót: końcówka kwietnia.

Przejrzałam strony wyszukiwarek (min. skyscaner, kayak, momando, fly4free :) oraz przewoźników (BA, Air France, KLM, Lufthansy) - wszystkie oferty zamykają się w okolicach 2-2,3 tys. Ponieważ jednak w NY lub Chicago będę się tylko przesiadać, wolałabym trochę zaoszczędzić na tym locie, bo na tych mniej popularnych już ciężej to zrobić. Czy ktoś coś wie o jakichś promocyjnych ofertach (teraz lub w najbliższej przyszłości)? Do tej pory zawsze kupowałam bilety ok. 3 tyg przed wylotem. Teraz jednak waham się, czy ze względu na okres świąteczno-sylwestrowy nie lepiej jednak zabukować bilety już teraz.

Będę wdzięczna za radę :)
 Profil Relacje PM off  

Wakacje na Fuerteventurze z all inclusive 🌊⛳🏖️ 4* hotel Livvo Jandía Golf za 2599 PLN Wakacje na Fuerteventurze z all inclusive 🌊⛳🏖️ 4* hotel Livvo Jandía Golf za 2599 PLN
Wrześniowy wypad do Chorwacji za 889 PLN 🏖️🌊 Loty i 3 noce w 4⭐️ hotelu przy plaży na wyspie Pag ☀️🇭🇷 Wrześniowy wypad do Chorwacji za 889 PLN 🏖️🌊 Loty i 3 noce w 4⭐️ hotelu przy plaży na wyspie Pag ☀️🇭🇷
#2 PostWysłany: 08 Lis 2010 16:13 

Cześć,
kiedyś dużo latałam na trasie waw-nyc. Obdzwaniałam też wtedy wszystkie linie lotnicze. Jeśli podawali cenę to pytałam też czy mają coś jeszcze tańszego i zazwyczaj się znajdowało :) Swiss Air był bardzo ok i KLM. Pytałam też o zniżki dla studentów.
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 08 Lis 2010 16:57 

niebieski
a dokąd chcesz lecieć docelowo że traktujesz te miasta jako przesiadkowe?
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 08 Lis 2010 17:49 

Lairthe dziękuję za odpowiedź :) A leciałaś może w tym okresie, w którym ja planuję? Z Twojego doświadczenia wynika, że warto czekać trochę na ostatnią chwilę, czy na styczeń lepiej (korzystniej finansowo :) kupować bilety już teraz?

lairthe napisał(a):
Cześć,
kiedyś dużo latałam na trasie waw-nyc. Obdzwaniałam też wtedy wszystkie linie lotnicze. Jeśli podawali cenę to pytałam też czy mają coś jeszcze tańszego i zazwyczaj się znajdowało :) Swiss Air był bardzo ok i KLM. Pytałam też o zniżki dla studentów.
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 08 Lis 2010 17:50 

Lecę do Minneapolis. Póki co Chicago i NY wydają mi się najrozsądniejszymi przesiadkami. Może są jeszcze jakieś lepsze? :)

osiek napisał(a):
a dokąd chcesz lecieć docelowo że traktujesz te miasta jako przesiadkowe?

Ostatnio edytowany przez Casandra, 08 Lis 2010 18:08, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 08 Lis 2010 17:53 
Założyciel
Awatar użytkownika

Loty: 534
Kilometry: 1 278 601
Krajów: 76 / 35.5%
Trochę zgapiłaś: http://www.fly4free.pl/tanie-loty-do-us ... -1515-pln/

#7 PostWysłany: 08 Lis 2010 18:07 

Tak, tak widziałam. Ale mogłam zacząć szukać lotów dopiero teraz. Dlatego aktualnie istotne jest dla mnie to czy kupować bilety teraz czy czekać np. do połowy grudnia?

Kamil napisał(a):
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 08 Lis 2010 18:56 

niebieski
jeśli ta połowa stycznie nie jest jakoś krytyczna przy wylocie i nie sprawi Ci wielkiej różnicy ew początek lutego to bym poczekał. Drożej być nie powinno, bo te ceny co podałaś to takie normalne, niepromocyjne. Ja bym zaczekąl czekając na jakąś ciekawą promocję w LH lub BA z naciskiem na LH ;)
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 09 Lis 2010 00:04 

Dzięki, tak chyba zrobię. Poprzyglądam się jeszcze Swissair - przyznam, że zaskoczyli mnie nie tyle ceną (choć i ta jest dobra) co bagażem - 2 x 23 kg (podczas gdy u innych jedynie 1 x 23kg).

osiek napisał(a):
jeśli ta połowa stycznie nie jest jakoś krytyczna przy wylocie i nie sprawi Ci wielkiej różnicy ew początek lutego to bym poczekał. Drożej być nie powinno, bo te ceny co podałaś to takie normalne, niepromocyjne. Ja bym zaczekąl czekając na jakąś ciekawą promocję w LH lub BA z naciskiem na LH ;)
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 9 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości