Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 9 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: Japonia
#1 PostWysłany: 21 Sty 2016 13:05 

Dokąd
  • Japonia

Data wylotu
  • 01.07.2016

Data powrotu
  • 19.09.2016

Długość pobytu
  • 10-14 dni

Bagaż
  • Bagaż rejestrowany

Ilość pasażerów
  • 2

Sam znalazłem
  • Przeszukałem kilka linków podanych w temacie odnośnie wyszukiwania tanich lotów. Większość, albo nic nie znalazła, albo znalazła oferty powyżej 2200zł w obie strony. Słyszałem o tym, że mają być bezpośrednie loty z PL do JAP i cena w obie strony mieści się w 2 tysiącach, ale jest do wyłapania nawet za 1600-1800zł.

Dodatkowe informacje
  • Poszukuję lotu dla 2 osób w obie strony, okres to praktycznie całe wakacje studenckie, kiedy będzie najciekawsza oferta wtedy polecimy pewnie. Nie będziemy tutaj się bić o 100zł, ale tak jak pisałem wyżej, większość jaką znalazłem była ponad 2200zł w obie strony. Nigdy sam jeszcze nie szukałem okazji i jestem w tym zielony, ale użyłem paru stron, żeby nie było! :) Momondo, filipo, skyscanner. Bagaże to podręczny + mniejsze walizki. Wylecieć możemy z całej PL + w razie co gdzieś do innego kraju dość blisko można dojechać.
 Profil Relacje PM off  

Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️ Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️
Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN
 Temat postu: Re: Japonia
#2 PostWysłany: 21 Sty 2016 13:22 
Awatar użytkownika

srebrny
jak-szukac-taniego-lotu-v-0-3-3,8,57900

kliknij pomógł
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 21 Sty 2016 13:39 

Cytuj:
Przeszukałem kilka linków podanych w temacie odnośnie wyszukiwania tanich lotów

Chciałem po prostu poszukać pomocy u kogoś kto bardzo dobrze zna się na wyszukiwaniu ciekawych połączeń, ja jestem totalnie zielony w tym temacie, użyłem wielu z tych linków i albo wyszukiwanie staje w miejscu, albo jak pisałem wyżej cena nie jest aż taka atrakcyjna.
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 21 Sty 2016 13:40 
Awatar użytkownika

srebrny
szukajcie a znajdziecie

kliknij pomógł
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 21 Sty 2016 13:43 
Awatar użytkownika

Loty: 119
Kilometry: 192 756
Krajów: 30 / 14.0%
niebieski
dopiero co był Error do Japonii za 7 stówek
poczekaj na kolejny :P po powrocie z Azji tez sie bede przyczajał na jakiś error na wakacje :P
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 21 Sty 2016 14:48 
Awatar użytkownika

Loty: 169
Kilometry: 241 913
Krajów: 37 / 17.3%
niebieski
Na chwilę obecną z Warszawy najtaniej wychodzi LOT na przełomie sierpnia i września. Ale jak pisał @maarcin1938 ostatnio na tej trasie "promocje" trafiają się co miesiąc, więc można spróbować poczekać.

Załączniki:
waw_nrt.png
waw_nrt.png [ 38.25 KiB | Obejrzany 2649 razy ]
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#7 PostWysłany: 22 Sty 2016 10:10 

Super! Dzięki Panowie, a jeszcze jedno małe pytanie, gdzie najlepiej czaić się na te "errory"?
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 22 Sty 2016 10:39 
Awatar użytkownika

srebrny
ja robie to zawsze w kuchni

kliknij pomógł
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#9 PostWysłany: 22 Sty 2016 10:44 
Awatar użytkownika

platynowy
cóż, najłatwiej zapisać się do newslettera F4F (a najlepiej zaglądać tu codziennie :-D).

Pytanie tylko, czy to faktycznie sensowne, by czekać na kolejny error fare, w sytuacji, gdy z WAW można polecieć bezpośrednio za całkiem rozsądną cenę?
Po pierwsze, zawsze istnieje ryzyko, że bilet kupiony w cenie dotkniętej EF zostanie anulowany, nawet w ostatniej chwili. Po drugie, rzeczywisty koszt przelotu jest w praktyce diametralnie większy, niż sama cena biletu. Doliczyć trzeba koszt dojazdu/dolotu do lotniska zagranicznego (EF z Polski zdarzają się - o ile się nie mylę - bardzo rzadko) i często jakiegoś noclegu. Do tego, podróż rozwleka się. Oczywiście, wielu osobom to nie przeszkadza, bo przy okazji mogą, np. odwiedzić coś dodatkowo, w ramach jednej podróży, ale dla wielu innych to zbędne koszty i strata czasu. Dla tych drugich, opcja lotu z WAW będzie korzystniejsza. Warto przy tym sprawdzić koszt biletu w wylotem z lotnisk regionalnych (gdy ktoś mieszka poza Warszawą), bo może nie być wcale dużo wyższy...

A przy okazji, czy ktoś z Was orientuje się, czy LOT daje czasem jakieś oferty na C? Chętnie poleciałbym do NRT w C, ale obecna cena ponad 10k jest zdecydowanie zbyt wysoka. Nie liczę może na na "ofertę" taką, jak kilka miesięcy temu na Nowy Jork za coś ok. 2.500 (swoją drogą, czy bilety przetrwały, czy były anulowane?), ale gdyby dali coś na miarę niedawnej promocji Qatara, byłoby bardzo miło. No, ale może bilety w C sprzedają się im tak dobrze, że nie mają potrzeby się promować...

EDIT: ze zdziwieniem stwierdziłem właśnie, że matrix pokazuje LO w C do NRT z wylotem z GDN w cenie o 2000 PLN niższej, niż z WAW :-) Cóż, to nadal zbyt dużo, jak na moje możliwości, ale warto o tym wspomnieć.

Pozdrawiam, Bartek
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 9 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości