Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 7 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: USA na wakacje
#1 PostWysłany: 06 Sty 2016 15:07 

• Cała Polska + gdzieś niedaleko gdyby było taniej np Niemcy Dania itp.

Dokąd
  • Nowy Jork (ew.Chicago)

Data wylotu
  • 15.07.2016

Data powrotu
  • 15.09.2016

Długość pobytu
  • ok. 6 tygodni

Bagaż
  • Bagaż rejestrowany

Ilość pasażerów
  • 2

Sam znalazłem
  • znalazłem za 2000 ale z Oslo, a nie wiem ile bym musiał doliczyć za dojazd do Oslo

Dodatkowe informacje
  • Daty nie są sztywne, dostosuje sie gdyby była jakas okazja, chodzi mi o jakies 6 tyg. miedzy tymi datami, pewnie im bardziej zahaczę o wrzesień tym taniej. Aczkolwiek chciałem się zapytać czy jest możliwość że ceny jakoś stanieją lub pojawią sie jakieś promocje na wakacje czy im wcześniej tym lepiej i nie czekać i brać najtańsza oferte?
 Profil Relacje PM off  

Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️ Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️
Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN
 Temat postu: Re: USA na wakacje
#2 PostWysłany: 06 Sty 2016 15:36 
Awatar użytkownika

niebieski
Okazja zawsze może się trafić, tego nikt nie wie. A na dzisiaj z Pragi za ~1900/os http://kayak.fly4free.pl/#/flights/PRG,nearby-NYC,nearby/2016-07-13-flexible/2016-08-25-flexible/2adults
Załącznik:
prg-nyc.png
prg-nyc.png [ 24.95 KiB | Obejrzany 2113 razy ]
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#3 PostWysłany: 06 Sty 2016 16:01 

Oo tego akurat nie znalazłem :P Właśnie nie bardzo mam doświadczenie w znajdowaniu takich okazji i nie wiem czy to trzeba codziennie wchodzic czy nie ma sensu? Czy ceny biletów tak z dnia na dzien sie zmienia? I nie wiem czemu różne wyszukiwarki lotów różne ceny pokazują.. często sporo się różnią
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 06 Sty 2016 16:10 
Awatar użytkownika

niebieski
Ceny potrafią się zmieniać z godziny na godzinę ;) To co pokazują multiwyszukiwarki, a to ile naprawdę bilet kosztuje to drugie. Czasem "przypadkiem", akurat w momencie, kiedy przechodzisz na OTA "brakuje" biletów w konretnej taryfie i cena skacze. Albo są doliczane jakieś chore opłaty za kartę. Dlatego przed wysłaniem mojego powyższego posta sprawdziłem czt można dojść ze wskazaną ceną do płatności (można). Dalej nie próbowałem, bo nie potrzebuję biletów do NYC na wakacje :D
 Profil Relacje PM off
applehead37 lubi ten post.
applehead37 uważa post za pomocny.

#5 PostWysłany: 06 Sty 2016 16:22 

No tak rozumiem :P Jeszcze trzeba wpaść na pomysł żeby szukać lotów akurat z Pragi, albo wpisywać pojedynczo wszystkie europejskie lotniska po kolei co jest dosyc dluga praca.. :P jedyna wyszukiwarka ktora znalazlem gdzie mozna wpisac wszystkie lotniska eur. na raz to jest Azair, ale tam jakos za duzo lotów nie znalazłem :P Noo i ja jeszcze musze na kazda date osobno ustawiac, co jeszcze dodaje roboty. Są wyszukiwarki gdzie mozna dac +/- 3 dni ale w moim przypadku by sie przydalo +/- 10 dni bo nie jestem jakoś uwiązany terminem :P
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 06 Sty 2016 16:32 
Awatar użytkownika

niebieski
Jak się chce tanio podróżować, to trzeba duuużo czasu poświęcić. A im więcej się go poświęca, tym więcej "się wie" i pewne rzeczy przychodza łatwiej.
Azair jest spoko, ale tradycyjnych linii (nie LCC) za bardzo w nim nie uświadczysz.
Jak nie znasz to zapoznaj się z http://matrix.itasoftware.com/ i https://www.google.pl/flights/ (biletów tam nie kupisz ale pewne wskazówki te narzędzia mogą dać).
Acha no i jeszcze http://www.fly4free.pl/forum/jak-szukac-taniego-lotu-v-0-3-3,8,57900.
 Profil Relacje PM off
applehead37 lubi ten post.
applehead37 uważa post za pomocny.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 7 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości