Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 14 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 14 Lis 2015 15:51 

niebieski

Dokąd
  • Faro

Data wylotu
  • 01.07.2016

Data powrotu
  • 01.10.2016

Długość pobytu
  • 10-14

Bagaż
  • Bagaż podręczny

Ilość pasażerów
  • 2

Sam znalazłem
  • 500-600 zł

Dodatkowe informacje
  • Aktualne ceny tak jak powyżej w tym okresie. Natomiast przykładowo w styczniu z waw z przesiadkami cena to 250-300 zł :) Czy ceny na wakacje spadną np. na wiosnę ?
 Profil Relacje PM off  

Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️ Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️
Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN
#2 PostWysłany: 14 Lis 2015 17:06 

Loty: 20
Kilometry: 15 182
Krajów: 6 / 2.8%
niebieski
za wczesnie na kupowanie takich biletów, aczkolwiek ceny mogą wzrosnąć bo sezon wakacyjny. Wstrzymaj sie jeszcze troche

#3 PostWysłany: 14 Lis 2015 17:18 

niebieski
ok, bo może pierwszy raz sami spróbujemy sobie zorganizować wakacje :) a nie chcemy szaleć z pieniędzmi :) a czy z noclegiem, przejazdami i jedzeniem, kwota do 2k za osobę jest możliwa? bo tak patrzyłem na noclegi(50zł-100zł airbnb?) plus ok. 15-20 Euro na jedzenie za dzień to chyba szansa jest :)
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 14 Lis 2015 17:23 

@mussten zdecyduj się, bo w raptem w 2 krótkich zdaniach jedno zaprzecza drugiemu
Mam prośbę, z ciekawości co znalazłeś w tej cenie (zapewne 4 loty średnia 125-150 zł w wakacje finalnie do Portugalii).
Myślę, że cena dobra, bez pewności, że spadnie (zapewne z Modlina całość Ryanair z przesiadką w CRL, wszystko ok ale tam masz tylko godzinę na przesiadkę)

Noclegi to osobna kwestia, da się stosunkowo tanio (np. airbnb), przy czym dopiero po kupnie biletów lotniczych
 PM off  

#5 PostWysłany: 14 Lis 2015 17:32 
Awatar użytkownika

Loty: 302
Kilometry: 629 490
Krajów: 49 / 22.9%
niebieski
Jeśli nie macie sztywnych dat, a z tego co widzę to nie, to spokojnie powinniście znaleźć sporo taniej, myślę, że za 300-400 zł. Musisz śledzić ceny, ale teraz rzeczywiście jest trochę wcześnie, bardziej intensywne poszukiwania zacznij gdzieś tak wczesną wiosną.
2k za osobę jest spokojnie możliwe, oczywiście zależy od wielu czynników, wymagań, czy planowanych atrakcji, ale przy braku większych szaleństw w budżecie się zmieścicie.

#6 PostWysłany: 14 Lis 2015 17:35 

300-400 zł może czarter last minute, ale w wakacje z przesiadką do Portugalii 4 loty w takiej łącznej cenie (jeśli już to wrzesień)
Zobaczymy jak piszecie wiosną, czy też później...
 PM off  

#7 PostWysłany: 14 Lis 2015 17:39 

niebieski
Anonymous napisał(a):
@mussten zdecyduj się, bo w raptem w 2 krótkich zdaniach jedno zaprzecza drugiemu
Mam prośbę, z ciekawości co znalazłeś w tej cenie (zapewne 4 loty średnia 125-150 zł w wakacje finalnie do Portugalii).
Myślę, że cena dobra, bez pewności, że spadnie (zapewne z Modlina całość Ryanair z przesiadką w CRL, wszystko ok ale tam masz tylko godzinę na przesiadkę)

Noclegi to osobna kwestia, da się stosunkowo tanio (np. airbnb), przy czym dopiero po kupnie biletów lotniczych

Trafiony zatopiony :) ale są i takie np. 520zł, przesiadka 4-6h czekania więc na spokojnie :) tyle, że musze się do modlina jakoś dostać, bo jestem z południa, do krk i ktw mam 70 i 60 km :) Ewentualnie patrzyłem jeszcze na Berlin i do porto cena 400zł, ale musiałbym się tułać polskim busem i z porto do algerve i wyjdzie pewnie jeszcze drożej... a tak w ogóle to boje się latać i tu jest największy mój problem :( ale chyba po prostu trzeba się siłą zmuszać :)
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 14 Lis 2015 17:43 
Awatar użytkownika

Loty: 302
Kilometry: 629 490
Krajów: 49 / 22.9%
niebieski
@gorny77 Niekoniecznie czarter. W tym roku kupiłam za ~400 zł na koniec czerwca (Ryan/Wizz). Wiem, że na lipiec i sierpień może być trochę trudniej, ale też raczej nie niemożliwe. Ja kupowałam dość późno bo niecały miesiąc przed lotem, do tego miałam ok 2 tygodniowe okienko w którym musiałam się zmieścić z wyjazdem, a i tak miałam kilka opcji w podobnej cenie do wyboru.
Nie gwarantuję oczywiście, że będzie taniej ale raczej drożej niż te 600 zł też nie będzie, więc lepiej się na razie wstrzymać, bo może coś się trafi.

#9 PostWysłany: 14 Lis 2015 17:48 

niebieski
ok, dzięki za odp. nawet najlepiej byłoby we wrześniu(mniejszy tłok ludzi) i mam nadzieję najcieplejszy ocean :)
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 14 Lis 2015 18:03 

Wszedłem na stronę Ryanair: praktycznie do wyboru ma loty przez CRL do/z Faro Ryanair, na teraz większość same Bruksela (Charleroi) → Faro - Bruksela (Charleroi) za ponad 200 euro RT, a najtaniej 85 euro osoba RT (mykiem 361,54 zł) 17,18.08-01.09.2016r.
Może stanieje, ale zapewne tak jak myśli autor we wrześniu, przy czym i wtedy jest to jeszcze popularny kierunek
 PM off  

#11 PostWysłany: 14 Lis 2015 21:08 

niebieski
No i tak te 500-600 zł za osobę nie ma tragedii (choć wiadomo dla nas każdy grosz się liczy) zawsze można przeznaczyć na inny wypad albo coś innego. Znalazłem też coś z krk czy ktw za 700 :) Natomiast jak popatrzę na taką itakę i wczasy na 10-12 dni to zaczynają się od 3k ;/ wiadomo, że hotel z basenem w porównaniu do nocki u kogoś w domu to przeskok, ale coś za coś :)
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 14 Lis 2015 22:12 
Awatar użytkownika

niebieski
kammoj napisał(a):
ok, dzięki za odp. nawet najlepiej byłoby we wrześniu(mniejszy tłok ludzi) i mam nadzieję najcieplejszy ocean :)

Byłem pod koniec czerwca w Algarve, w jego najbardziej wschodniej części (Monte Gordo) i woda nawet dla mnie, a jestem raczej zmarzluchem, była ciepła. Ludzi było sporo, dużo Portugalczyków na urlopach. Wiem, że forum jest o tanim i samodzielnie organizowanym podróżowaniu, ale patrząc w tej chwili na ofertę TUI (nie mam z nimi nic wspólnego), to bym się zastanowił. Co prawda tylko tydzień, ale w porządnym hotelu, ze śniadaniami, przelotem i transferami za ok. 2 tys. od osoby.

http://www.tui.pl/wakacje-samolotem/bli ... data_od=25 Cze 2016&data_do=30 Lip 2016&dt_from=27-06-2016&os_dorosle=2

-- 14 Lis 2015 21:20 --

Jeszcze raz link do oferty, tym razem skrócony bo tamten coś nie bardzo przeszedł:

http://tiny.pl/ggrtn

Tylko wtedy, gdy się śmieję...
 Profil Relacje PM off  

#13 PostWysłany: 14 Lis 2015 22:29 
Awatar użytkownika

Loty: 32
Kilometry: 46 097
Krajów: 10 / 4.7%
niebieski
kammoj napisał(a):
No i tak te 500-600 zł za osobę nie ma tragedii (choć wiadomo dla nas każdy grosz się liczy) zawsze można przeznaczyć na inny wypad albo coś innego. Znalazłem też coś z krk czy ktw za 700 :) Natomiast jak popatrzę na taką itakę i wczasy na 10-12 dni to zaczynają się od 3k ;/ wiadomo, że hotel z basenem w porównaniu do nocki u kogoś w domu to przeskok, ale coś za coś :)

W Algarve hotele apartamentowe są tanie. Gdy sama trzy lata temu wybierałam hotel (właśnie na wrzesień) to tych w atrakcyjnej cenie było do wyboru do koloru.
Lipiec i sierpień moim zdaniem możesz od razu skreślić. Ciężko będzie znaleźć lot poniżej 600 zł, a hotele będą dwa razy droższe niż we wrześniu.

Moje podróże: https://podroze-podroze-podroze.blogspot.com
 Profil Relacje PM off  

#14 PostWysłany: 15 Lis 2015 11:24 

niebieski
Tydzień to troszkę dla nas mało, ale będę śledził i oferty i loty, może coś się trafi, a jak nie to inny kierunek się wymyśli :-)
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 14 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości