Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 6 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 24 Lut 2012 19:27 
Awatar użytkownika

Witajcie!

Zamierzam żonie zrobić prezent (uwielbia The Cure) a tym samym zabrać ją na koncert The Cure właśnie, odbędzie się 1 czerwca w Barcelonie (Primavera Sound Festival) -> http://www.thecure.com/events/detail.as ... nts_anchor. Myślałem nad wylotem w okolicach 31 maja, a nad powrotem w okolicach 3 czerwca.

Jest na tej mapie parę miejsc koncertowych w Europie, więc ostatecznie nie wiem czy Barcelona jest najlepszym rozwiązaniem. Jednak nie byliśmy nigdy w tym mieście, a nawet w Hiszpanii, a słyszałem wiele dobrego o Barcelonie, więc chyba warto w końcu się tam wybrać.

Nie kupowałem jeszcze biletów na koncert, nie szukałem jeszcze miejsca do spania. Jednak tutaj na forum widziałem już kilka rekomendowanych miejsc, więc może coś się znajdzie. Będę wdzięczny oczywiście za Waszą pomoc również w tym temacie.

Wiem, że WizzAir lata do Barcelony z WAW, jednak ceny, które tam widziałem (dzisiaj sprawdzając) to przelot w dwie strony dla dwóch osób wyszedł mi w granicach 1000 zł, chyba jednak trochę za dużo. Nie mam jeszcze członkowstwa w Xclusive Club oraz karty WizzAir, jednak obie te rzeczy są do nadrobienia (zwłaszcza chyba członkostwo przy takim locie się opłaci).

Mam głównie pytanie czy kupować i rozglądać się już teraz czy jeszcze trochę zaczekać?

Będę bardzo wdzięczny za pomoc.

Dzieki
Kamil
 Profil Relacje PM off  

Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️ Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️
Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN
#2 PostWysłany: 24 Lut 2012 19:41 

Ceny Wizza trochę spadną, ale na pewno będą niemałe [sezon, kierunek turystyczny].

A inne miejscowości wchodzą w grę? Np. Poznań lub Berlin? Stamtąd można byłoby taniej, ale mniej komfortowo [dojazd]
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 24 Lut 2012 19:44 
Awatar użytkownika

Han Solo dzięki za szybką odpowiedź. Hmm do Poznania byśmy się jeszcze jakoś "doczłapali", ale Berlin raczej odpada.
Tak się cały czas zastanawiam, że może zmienić miejsce dotarcia na koncert... Który z tej mapki Europy byście wybrali? http://www.thecure.com/events/ Barcelona wydała mi się fajnym miejscem :)
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 24 Lut 2012 19:55 

Będę w Lizbonie i Barcelonie w maju :D Więc tam najfajniej.

Ale najtańsze bilety byś miał do Kopenhagi [Malmo], Wiednia [polskibus] Mediolanu albo Rzymu.

Chyba ten Mediolan byłby taki optymalny w miarę.

Może po prostu obserwuj kilka destynacji, a jak coś ciekawego się pojawi, to bookuj :)
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 25 Lut 2012 01:09 
Awatar użytkownika

niebieski
Han Solo napisał(a):
Będę w Lizbonie i Barcelonie w maju :D Więc tam najfajniej.

Ale najtańsze bilety byś miał do Kopenhagi [Malmo], Wiednia [polskibus] Mediolanu albo Rzymu.

Chyba ten Mediolan byłby taki optymalny w miarę.

Może po prostu obserwuj kilka destynacji, a jak coś ciekawego się pojawi, to bookuj :)

Noooo, z ta Kopenhaga bym uwazal, bo dojazd MMX - Kopenhaga tez swoje kosztuje :)

Co do reszty sie zgadzam - do Rzymu i Mediolanu (Bergamo) dolecisz pewnie za 100-200PLN za osobę. Rzym brzmi dobrze, jak na taka wycieczke :)

Wiedeń obskoczysz PolskimBusem - bedzie w miare tani dojazd, ale jednak troche w autobusie trzeba wysiedziec.

Barcelona (lub Lizbona) to wg mnie zdecydowanie najciekawsze miejsca ;) Mozesz probowac skladac rowniez Bilbao, ale nie bedzie bezposrednich lotów.

PS. No i pamietajmy, ze na takich koncertach liczy sie tez klimat.. IMO czym bardziej na poludnie, tym lepiej.. ;)
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 26 Lut 2012 21:23 
Awatar użytkownika

Panowie, dzięki bardzo za opinie i pomoc!
Nie było mnie tu kilka dni, ale to nie znaczy, że już się "zawinąłem" i nie wrócę.

Będę się rozglądał, wcześniej zabookuje bliety na koncert. Będę się musiał rozglądać w miarę sprawnie, bo żona ma urodziny 12.03, wiec będzie idealnie na prezent :D
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 6 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości