Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 19 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 23 Wrz 2015 19:27 

Dokąd
  • docelowo Bali

Data wylotu
  • 23.06.2016

Data powrotu
  • 31.07.2016

Długość pobytu
  • 17/18

Bagaż
  • Bagaż rejestrowany

Ilość pasażerów
  • 3

Sam znalazłem
  • Warszawa - Dżakarta za 2000 pln/os Turkish Airlines

Dodatkowe informacje
  • Cześć, najchętniej poleciałbym na jednym bilecie ale taniej wychodzi podzielić podróż.
    Co w ogóle sądzicie o locie na Bali przez Dżakartę? Ktoś zna jakąś tańszą alternatywę?
    Jakie najniższe ceny na przelot do Denpasar ( WAW, Praga lub Berlin ) kojarzycie?
    z góry dziękuję za informacje
    Robert
 Profil Relacje PM off  

Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️ Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️
Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN
#2 PostWysłany: 24 Wrz 2015 08:19 

Loty: 46
Kilometry: 169 080
Krajów: 15 / 7.0%
niebieski
W tej chwili masz na jednym bilecie w promocji British Airways w promocji z Warszawy bezpośrednio do Denpasar za 2.399zł. Trochę daleko do Twojego terminu, ja czekałbym jeszcze na jakąś dobrą promocję.
Sam kupiłem z Berlina przez Dżakartę na Bali w promocji TK.
Obserwując ten kierunek od jakiegoś czasu pamiętam, że zdarzały się promocje bezpośrednio do Denpasar. Lepsze to niż z przesiadką i dokupieniem biletu, ale w tym przypadku tak jak wspominasz jest przeważnie taniej.
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 24 Wrz 2015 08:30 
Awatar użytkownika

Loty: 279
Kilometry: 414 687
Krajów: 54 / 25.2%
niebieski
KLM ma bezpośrednie połączenie Amsterdam-Denpasar i też czasami wyskakują z promocjami. My lecieliśmy w czerwcu, co prawda łączone loty (Wwa-Mediolan-Amsterdam-Bali), ale wyszło 2tys. za całość - bilety kupowaliśmy jakoś koniec marca/poczatek kwietnia, więc też radzę poczekać, coś się trafi.
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 24 Wrz 2015 10:07 

Ja kupiłem bilety, o których wspominasz w TK, ale na sierpień 2016, do Dżakarty całość wyszła ok. 2100 za osobę. Uważam, że to dobra cena, jak na lot z Warszawy, dobrymi liniami i w terminie wakacyjnym. Nie dajmy się zwariować - to prawie koniec świata :) Na Bali dolecimy jakimś low costem - w tej chwili trzeba dać ok. 340 złotych RT z bagażem, ale będziemy jeszcze czekać na jakieś promo AA.

Z rozsądnych opcji, na które możesz jeszcze poczekać, a które też brałem pod uwagę, to widzę tylko:

- KLM z Amsterdamu do DPS - widywałem ceny w okolicach 2700-2800 RT
- Qatar z Wawy do DPS - czasami trafia się za 2600-2700, ale nie widziałem na terminy wakacyjne.
- Lufą do Singapuru z portu regionalnego i dalej kombinowanie na Bali - plus to lot A380, ale niżej niż 2500 do DPS za całość nie zejdziesz.

Lot przez Dżakartę ma ten plus, że możesz sobie spokojnie wziąć hotel przy lotnisku i odpocząć po długiej podróży przed skokiem na Bali - my właśnie tak robimy, hotel kosztuje ok. 130 złotych za dwójkę. Dodatkowo otwiera się opcja zobaczenia "po drodze" Borobudur i Pramamban lub generalnie przejechanie się po Jawie.

Opcji jest sporo - osobiście uważam, że cena na Bali poniżej 2500 RT jest atrakcyjna. Oczywiście nie mówię tu o wynalazkach typu start ze Sztokholmu i powrót do Madrytu, bo to już sport dla lubiących kombinacje, który sumarycznie nie musi przynieść oszczędności, a na pewno nie czasowych.
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 24 Wrz 2015 10:13 

Loty: 91
Kilometry: 180 493
Krajów: 19 / 8.9%
niebieski
Myślę, że optymalna opcja zwiedzania Indonezji to:
- lot PL-CGK
- lot CGK-JOG
- zwiedzanie Yogyakarty (Borobudur, Prambanan)
- zwiedzenie Bromo i Ijen (jadąc na wschód z Yogyakarty, kończymy na Bali)
- Bali
- lot DPS-CGK
- lot CGK-PL

Więc nawet lepiej lecieć do Dżakarty. Chyba że bardzo chcecie wyłącznie Bali, macie mało czasu itd. (ale nie macie).

#6 PostWysłany: 24 Wrz 2015 12:10 

niebieski
Zgadzam sie z opinia dj3500. Ale polecam na zerkciecie jak duzo ma Indonezja do zaoferowania poza Bromo, Borobudur i Bali.
Np: wyspy Karimunjawa,
Sulawesi z must see Tanah Toraja oraz wyspy Togian. Rejs z Flores przez Rince, Komodo Lombok w strone Bali. Jest duzo wiecej mniej oklepanych opcji.
Bali z roku na rok robi sie coraz bardziej zatloczona, widac ze Indonezyjczycy sa coraz bogatsi a dla nich Bali to jakis wypas - oni chyba paradoksalnie jada tam zeby poczuc sie swiatowcami a my zeby znalezc egzotyke.
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 24 Wrz 2015 12:27 

srebrny
ja zrobilem w druga strone, lot z kuala lumpur air asia na bali (air asia ma baze w kuala, jest dosc duzo lotow i promocje), potem przez jawe, wulkany, yogyakarta do jakarty.

lot do kuala powinien byc sporo tanszy niz na bali. ewentualnie mozna rozwazyc singapur, tylko tam jest wiza jesli pamietam, ale tez air asia ma loty na bali.
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 24 Wrz 2015 12:38 

Loty: 1125
Kilometry: 1 117 119
Krajów: 97 / 45.3%
platynowy
Dopiszę parę swoich uwag:

- do Singapuru wiza nie jest potrzebna
- Air Asia jeśli nawet ma promocje, to niestety raczej nie obejmują one lotów na/z Bali; ale są też inny przewoźnicy - Lion Air, Citilink
- łatwiej jest znaleźć dobrą cenę z Europy do Kuala Lumpur niż do Dżakarty
- wszystkie loty krajowe w Indonezji (także LCC) mają bagaż wliczony, lecąc spoza jakimś low costem trzeba liczyć się z jego dokupieniem, jeśli ktoś ma taką potrzebę lub znaleźć takiego, który ma go wliczony

#9 PostWysłany: 24 Wrz 2015 12:46 

Dziękuję wszystkim za cenne uwagi.
Uważam, że jak na lot z WAW dobrymi liniami + okres wakacyjny to nie jest najgorzej z ceną.
Dolot na Bali Air Asia widziałem za 400 pln/os tam i z powrotem oczywiście + ewentualnie dopłata do bagażu ponad 15kg
My chcemy zrobić 5/6 dni objazd Bali ( jak ktoś ma sprawdzony plan to chętnie zobaczę i poczytam : ), następnie 5 dni Lembogan i na koniec 5 dni Gili.
Wiem, że w Indonezji opcji tras jest mnóstwo ale jadę z dzieckiem i nie chcę przesadzać ze szwędaniem się..
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 24 Wrz 2015 13:00 

Dyz,

To zrobicie bardzo podobny plan do naszego - my planujemy 6-7 dni w Ubud na objazd Bali, a potem uciekniemy prawdopodobnie na Lembongan. Na Gili jest troszkę za daleko, mamy tylko 2 tygodnie. Też jedziemy z dzieckiem - 5-letnią wówczas córką.
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 24 Wrz 2015 13:04 
Awatar użytkownika

Loty: 279
Kilometry: 414 687
Krajów: 54 / 25.2%
niebieski
Te nasze 2tys./os. to był właśnie taki składak z flipo (napisałam niezbyt zgrabnie) - powrót był z Dżakarty (dalej Abu Dhabi-Mediolan-Wwa). Sami musieliśmy dokupić tylko doloty do Mediolanu i udało się zmieścić w 2tys. za całość, bez Mediolanu w obie strony to było 1500 zł z groszami. Jakoś bardzo męcząco nie było, gorszy był powrót (3h czekania w Abu Dhabi o 2 w nocy) niż 12godzinny lot z Amsterdamu. Takie promocje też się zdarzają - oczywiście jeśli bierzesz je pod uwagę. Plusem było to,że odpadł nam jeden lot wewnętrzny i też robiliśmy trasę odwrotną (Bali-Gili-Lombok-Komodo-lot na Bali-Jawa (Jogjakarta i koniec w Dżakarcie).

edit: Ale skoro jedziecie z dzieckiem to lepiej mieć "wygodniejsze" loty i mniej przesiadek. KLM'em w takiej cenie jak znalazłeś w obie strony będzie ciężko upolować. Dostaje maile z promocjami, to Bali jest za ok.2500-2800zł.

Co do lotów krajowych w Indonezji - nie wszystkie mają wliczony bagaż, np. Wings Air (low cost) nie ma (lecieliśmy Labuan Bajo (Komodo) - Denpasar), ale kwoty do dopłacenia były śmieszne :)
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 24 Wrz 2015 22:16 

Michał86,
No a jak chcecie dolecieć na Bali? Tak jak my, czy jakiś inny plan?
Polujecie już czy czekacie? Chcecie być w Ubud stacjonarnie i stamtąd robić wypady?
Mnie się w sumie podoba ta cena WAW-Dżakarta, minusem jest 7,5 h w Istambule : (

-- 24 Wrz 2015 22:18 --

Dyz napisał(a):
Michał86,
No a jak chcecie dolecieć na Bali? Tak jak my, czy jakiś inny plan?
Polujecie już czy czekacie? Chcecie być w Ubud stacjonarnie i stamtąd robić wypady?
Mnie się w sumie podoba ta cena WAW-Dżakarta, minusem jest 7,5 h w Istambule : (

Sorry nie załapałem, że wcześniej opisałeś już co i jak : ) więc pytanie 1 i 2 nieaktualne
 Profil Relacje PM off  

#13 PostWysłany: 25 Wrz 2015 19:17 

Będziemy w Ubud stacjonarnie robiąc 2-3 wycieczki po całej wyspie z wynajętym kierowcą. Wcześniej zaliczymy Borobudur. A kończymy 6-7- dniowym plażingiem, na 99% na Lembongan.

Przesiadka w Stambule długa, ale do przyjęcia zważywszy na odległość. Idealne przesiadki i krótki czas podróży zwykle oznacza wysoką cenę biletu :)
 Profil Relacje PM off  

#14 PostWysłany: 25 Wrz 2015 21:37 

Szykuje się fajny wypadzik : ) Życzę wielu wrażeń. A masz już jakąś miejscówkę w Ubud i na Lembogan?
 Profil Relacje PM off  

#15 PostWysłany: 25 Wrz 2015 21:38 

Loty: 1125
Kilometry: 1 117 119
Krajów: 97 / 45.3%
platynowy
Michał86 napisał(a):
Przesiadka w Stambule długa, ale do przyjęcia zważywszy na odległość. Idealne przesiadki i krótki czas podróży zwykle oznacza wysoką cenę biletu :)

Jak macie dostęp do business lounge w Stambule, to warto skorzystać. Nie tylko ze względu na wygodę, ale po prostu robi wrażenie.

#16 PostWysłany: 26 Wrz 2015 10:05 

Nie mamy dostępu, a z tego, co czytam, to nie ma możliwości kupienia sobie jednorazowego wstępu tam niestety.

W Burger Kingu też nie powinno być źle :)
 Profil Relacje PM off  

#17 PostWysłany: 28 Wrz 2015 13:51 

Michał86 napisał(a):
Nie mamy dostępu, a z tego, co czytam, to nie ma możliwości kupienia sobie jednorazowego wstępu tam niestety.

W Burger Kingu też nie powinno być źle :)

Michał86
Czy macie już jakiś konkretny plan co chcecie zobaczyć na Bali? Jakiś wybrany hotel w Ubud i na Lembogan?
 Profil Relacje PM off  

#18 PostWysłany: 29 Wrz 2015 06:37 

Dyz,

Konkretnego planu jeszcze nie mamy, bo to szmat czasu. Na pewno 1 wycieczka poświęcona będzie 3-4 świątyniom, 1 wodospad + pola ryżowe po drodze, być może zrobimy wypad na północ na delfiny. Na pewno będzie też całodniowa wycieczka na rafting, do Monkey Forest i ew. nurkowanie przy USS Liberty (pierwsze w życiu zejście, bez PADI).

Jeśli chodzi o noclegi, to już szukamy, bo oferty dość szybko znikają. Generalnie nie śpimy bardzo budżetowo, w Ubud obserwujemy hoteliki typu bungalowy + basen w cenach ok. 100 złotych za dobę za domek ze śniadaniem. Na Lembongan jest nieco drożej - 7-dniowy pobyt w niezłych bungalowach to ok. 1100-1300 złotych ze śniadaniem. Szukamy czegoś przy Mushroom Bay, najlepszy punkt wypadowy.
 Profil Relacje PM off  

#19 PostWysłany: 29 Wrz 2015 11:18 

Michał86 napisał(a):
Dyz,

Konkretnego planu jeszcze nie mamy, bo to szmat czasu. Na pewno 1 wycieczka poświęcona będzie 3-4 świątyniom, 1 wodospad + pola ryżowe po drodze, być może zrobimy wypad na północ na delfiny. Na pewno będzie też całodniowa wycieczka na rafting, do Monkey Forest i ew. nurkowanie przy USS Liberty (pierwsze w życiu zejście, bez PADI).

Jeśli chodzi o noclegi, to już szukamy, bo oferty dość szybko znikają. Generalnie nie śpimy bardzo budżetowo, w Ubud obserwujemy hoteliki typu bungalowy + basen w cenach ok. 100 złotych za dobę za domek ze śniadaniem. Na Lembongan jest nieco drożej - 7-dniowy pobyt w niezłych bungalowach to ok. 1100-1300 złotych ze śniadaniem. Szukamy czegoś przy Mushroom Bay, najlepszy punkt wypadowy.

OK, dzięki za odpowiedź, ja w tym tygodniu kupię bilety i zacznę się zastanawiać nad resztą :)
Pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 19 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości