Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 13 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 12 Lut 2012 17:11 

Chcemy wybrać się ze znajomymi na bali w lipcu, wiecie może jak kupić najtańsze bilety, gdzie najlepiej zrobic przesiadke itd? lecimy na poczatku lipca i wracamy po miesiacu, moze ktos wie gdzie znalezc dobre promocje biletow? pozdrawiam :)
 Profil Relacje PM off  

Relaks na Kanarach 😎🏖️ Wypoczynek na Fuerteventurze za 1669 PLN Relaks na Kanarach 😎🏖️ Wypoczynek na Fuerteventurze za 1669 PLN
Wietnam z Etihad Airways 🪷🌏 Hanoi z Warszawy za 2391 PLN 😍✈️🧳 Wietnam z Etihad Airways 🪷🌏 Hanoi z Warszawy za 2391 PLN 😍✈️🧳
#2 PostWysłany: 12 Lut 2012 17:54 
Awatar użytkownika

Według mnie najtaniej Warszawa - Singapur Singapur - Bali

#3 PostWysłany: 12 Lut 2012 21:31 
Awatar użytkownika

Loty: 267
Kilometry: 755 176
Krajów: 58 / 27.1%
Ja leciałem na Bali przez Hongkong.

#4 PostWysłany: 13 Lut 2012 21:59 
Awatar użytkownika

A możecie podać linie, jakimi lecieliście i przybliżone ceny? Ja planuję Indonezję w sierpniu i jak na razie to najniższa cena jaką udało mi się znaleźć to Mediolan - Jakarta za ok 2500 zł..
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 13 Lut 2012 22:35 

Najlepiej pilnowac cen na airasia mozna trafic naprawde dobra cene z londynu lub paryza. Ja lecialem jetstarem ale warto tez sprawdzic tigerairways oraz lionair. jesli chodzi o przesiadke to Singapur albo Kuala Lumpur. Dla oszczednosci i przygody mozna tez pomyslec o dodatkowej przesiadce w Surabaya i dalej pociagiem.
Bali jest naprawde magiczne ale na zbyt dlugi okres mozna sie zmeczyc lub rozczarowac...
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 14 Lut 2012 23:19 
Awatar użytkownika

a czy AirAsia nie zaprzestały lotów z Europy...?
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 14 Lut 2012 23:53 
Awatar użytkownika

Loty: 14
Kilometry: 31 648
Krajów: 8 / 3.7%
srebrny
moniex napisał(a):
a czy AirAsia nie zaprzestały lotów z Europy...?

od 31 marca - koniec lotów
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 15 Lut 2012 00:23 
Awatar użytkownika

tak też mi się wydawało :)
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 15 Lut 2012 10:50 

Loty: 379
Kilometry: 759 148
Krajów: 80 / 37.4%
srebrny
renatasaletra napisał(a):
Chcemy wybrać się ze znajomymi na bali w lipcu, wiecie może jak kupić najtańsze bilety

Regularnie sprawdzac taryfy, czekac na promocje. Przede wszystkim: BYĆ ELASTYCZNYM Z TERMINEM.
gdzie najlepiej zrobic przesiadke itd?

Albo kupujesz tani bilet, albo wybierasz sobie miejsce na przesiadkę - nie da się miec wszystkiego.
Jeśli to tylko przesiadka to nie ma znaczenia gdzie jest. Jeśli chcesz przy okazji coś zobaczyc, to lecisz tak by zobaczyc to co chcesz. Możliwości masz dużo. Przez ostatni rok większości osób latała na bali kupując bilet do Singapuru, bo Lufthansa sprzedawała je w bardzo dobrych cenach, były promocje nawet po 1600zł. Z Singapuru na Bali dolecisz już tanio lokalnymi liniami. Sprawdz sobie jakie tanie lokalne połączenia ma DPS i do tych miast szukaj promocji z Polski. Pamietaj, żeby przy podróży na 2 odrębnych biletach nie organizaowac sobie "przesiadek" trwajacych po 2-3h, najlepiej dla pewności, wygody i atrakcyjności wyjazdu posiedziec tam kilka dni.
lecimy na poczatku lipca i wracamy po miesiacu, moze ktos wie gdzie znalezc dobre promocje biletow? pozdrawiam :)
Tak jak napisałem, na promocje się czeka, a nie ich szuka. Nie ma miejsc gdzie znajdziesz lepsze promocje. Jak bedziesz regularnie sprawdzał taryfy to na pewno niczego nie przegapisz.

W ogóle jeśli chcesz latac tanio to kupuj to co jest tanie - bez wzgledu na terminy i na kierunek lotu. Bardzo dużo osób przez ostatni rok poleciało na Bali nie dlatego, że to było marzenie ich życia, nie dlatego bo tak sobie zaplanowali, ale dlatego, że po prostu było kilka nakładających się na siebie okazji.
Elastycznośc to podstawa.
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 16 Lut 2012 13:33 

A jest jakaś prawidłowość z poprzednich lat? Chodzi mi o to czy biorąc pod uwagę poprzednie promocje można się spodziewać lepszych ofert np. na jesień w konkretnym miesiącu... Czy raczej niezbadana jest polityka promocyjna linii lotniczych?
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 16 Lut 2012 21:01 

Loty: 379
Kilometry: 759 148
Krajów: 80 / 37.4%
srebrny
mlynek napisał(a):
A jest jakaś prawidłowość z poprzednich lat? Chodzi mi o to czy biorąc pod uwagę poprzednie promocje można się spodziewać lepszych ofert np. na jesień w konkretnym miesiącu... Czy raczej niezbadana jest polityka promocyjna linii lotniczych?

Pewne oczywiste sprawy się powtarzają - np. brak promocji z Europy do US w okresie wakacyjnym ;) Albo tańsze loty do Japonii zimą. Na powtórki tych najbardziej pozytywnych aspektów raczej nie ma co liczyć. O promocjach decydują względy ekonomiczne (na początku poprzedniego kryzysu było bardzo dużo promocji, potem linie już zaciskały pasa) i względy marketingowe (nowe trasy, nowe maszyny). Liczne promocje LH do SIN wiązały się w dużej części z tym, że LH na te trasy przydzieliła nowe A380. Najlepiej regularnie sprawdzaj to forum, ten serwis i inne podobne, w końcu na coś ciekawego trafisz.
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 16 Lut 2012 21:04 
Awatar użytkownika

zalecam czekać na promo lufy do SIN i potem kupic tani bilet airasia

wszytko max do 2500 zł
 Profil Relacje PM off  

#13 PostWysłany: 20 Lut 2012 10:33 

A kojarzycie w ubiegłym roku kiedy takie promo się pojawiło? W zasadzie mogę lecieć albo we wrześniu alo w listopadzie. Urządzałaby mnie cena do singapuru tak do 2500, potem już sobie poradzę:). W tej chwili najtaniej pojawia się ok 3200 za singapur. Nic, trzeba pewnie poczekać...
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 13 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości